Demonstration mot FN:s migrationsramverk i Stockholm på lördag och söndag

I söndags hade upp till 1 000 personer samlats på Mynttorget i Gamla stan i Stockholm för att demonstrera mot FN:s migrationsramverk som Sverige väntas skriva på i nästa vecka. Kommande lördag och söndag planeras ännu större event på samma plats med fler talare.

En lång rad länder har redan klargjort att de inte avser skriva under – bland dessa finns USA, Ungern, Österrike, Polen, Tjeckien och Australien och fler adderas till listan nästan dagligen.

– Rörelsen handlar inte enbart om migrationspolitiken, även om den stora asylinvandringen är en röd tråd i detta eftersom det är många aspekter av samhället som påverkats negativt av hundratusentals människor som kommer utan att det finns beredskap för detta. Samhällsmedborgarna har desinformerats om att den förda migrationspolitiken är en vinst, vilket det inte alls är men ingen ställs till svars för detta. Jag kontaktas dagligen av människor som far illa och känner sig lurade och är besvikna, säger författaren Katerina Janouch till Expressen.

”Frågan om Sveriges undertecknande av FN:s migrationsramverk är för viktig för att den bara ska gömmas undan och undertecknandet ske bakom folkets rygg. En sådan fråga borde man folkomrösta om – inte låta en verklighetsfrånvänd och maktberusad elit besluta om. Det blir allt tydligare att de som styr Sverige, vilka det nu är, inte har folkets bästa för sina ögon”, skriver Janouch på sin hemsida.

Lördagens demonstration som börjar kl 16 arrangeras av gruppen Stockholmare för ett suveränt Sverige tillsammans med Mynttorgsaktivisterna, söndagens med start kl 15.15 av Partiet Populisterna.

På lördag talar bland andra Katerina Janouch och Erik Rantzow, före detta riksdagskandidat för Medborgerlig samling.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.