Den alternativa bokmässan stoppas – ”Skandal” säger arrangören

Delningar

I helgen var det tänkt att en alternativ bokmässa skulle hållas i närheten av den ordinarie Bokmässan. Men nu avbryter Göteborgs stad bokningen av Heden – på polisens inrådan. ”Skandal”, säger Vávra Suk, chefredaktör på Nya Tider.

– Polisen har abdikerat och lämnat över till en antidemokratisk pöbel att bestämma vilken litteratur medborgarna får ta del av, fortsätter Vávra Suk.

Det var efter ett möte mellan kommunen, polisen och arrangörerna för mässan som polisen menade att säkerhetsarrangemanget skulle påverka ett mycket större område än det som hyrts för mässan.

– Polisen har ansvar att skydda demokratin, yttrandefriheten och mötesfriheten, och man har våldsmonopol i samhället för att lösa denna uppgift. Nu har man abdikerat och låter en antidemokratisk pöbel bestämma om en litteraturmässa kan hållas eller inte, säger Vávra Suk.

– Detta var tredje stället som är bokat och avbokat, säger Per Björklund vid samma tidning. Vi har varit i kontakt med ett 20-tal andra lokaluthyrare och ibland har vi fått väldigt märkliga svar.

Tidigare har viss litteratur och vissa tidskrifter portats från den gamla Bokmässan men nu motarbetar alltså både Göteborgs stad och polisen ett alternativ till mässan.

– Sverige är inte ett demokratiskt land om det inte går att anordna en mässa med litteratur som portas från den politiskt korrekta mässan, avslutar Suk.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

233 KOMMENTARER

 1. Vår polismakt blir bara svagare och svagare… De gör inte sitt jobb längre. Istället har de, uppenbarligen, börjat med cateringverksamhet för buset.

  • Polisen måste ju helt och hållet vara kompromentterad. Jag brukar undvika Poliser lika mycket som kriminella och det verkar vara en vettig strategi. Kan bara folk vakna upp så måste Polisens våldsmonopol och befogenheter tas bort för de missbrukar uppenbarligen sin ställning.

   • Brukar för säkerhets skull göra som jag gör med större kamphundar jag möter, möter blicken max en sekund sedan ser jag bort så att jag inte provocerar någon polis, ett tu tre så har man oturen att råka på Osmo Vallo poliser, dvs poliser som dödar.
    Försiktighet är en dygd.

   • Nej. Polisen ska inte tas ifrån sitt våldsmonopol. Däremot ska vissa individer inom kåren tas ur tjänst och fråntas sina tjänstevapen.

   • det var kanske inte så lyckats att lägga den samtidigt som den ordinarie mässan hoppas gbg får betala höga böter för sitt tilltag om det nu finns kontrakt

 2. sverige diskrimminerer og hele avgjørelsen må kjøres i strasburhg.
  dette er ett klart demokratisk brudd på ytringsfriheten og får både kina og russland til å fremstå som demokratier.

 3. Det är bara att inse att andra arbetsmetoder än de traditionellt demokratiska kommer att gälla framöver.
  Vi glömmer inte vem som började…….

 4. Sveriges diktatur började med stormsteg att byggas för exakt 50 år sedan av 68-rörelsen, den är i det närmaste fulländad på grund av den svagaste Alliansen i Sveriges historia.

 5. När ska den riktiga oppositionen förstå att de traditionella metoderna inte fungerar?
  Demokratin blir hela tiden obstruerad, dags att inse det och dra konsekvenserna.

 6. Asså jag blir bara så trött…….Det vänsterliberala patrasket jobbar verkligen övertid med att tysta den växande andelen som inte pallar med indoktrineringsmedia. När har vi fått nog!!!???

 7. Detta är helt sanslöst. Hoppas Vavra Suk och gänget sprider information om detta internationellt och låter omvärden veta vilket totalitärt land Sverige har blivit. Detta måste helt säkert gå emot grundlagen och yttrandefrihetsprincipen.

 8. För var dag som går så inser man att en våldsam revolution rycker allt närmre!

  Man har i princip förbjudit demokratin redan, så snart smäller det väl?

  • Medelsvensken vet inte ens hur man gör en bomb, så du kan vara fullkomligt säker på att majoriteten oavsett vad som än händer kommer sitta blick-stilla i respektive parti-båt. Det plus konflikträdsla är de mest slående personlighetsdragen är det som kännetecknar, en riktig integrerad svensk.

 9. OT: Ni måste se president Trumps halvtimmes långa tal inför FN nyss!
  https://youtu.be/m-n0abQByEw?t=2308

  Det är en rörande hyllning till nationalism. Det platsar bland historiens bästa tal inklusive antiken. Regeringar och internationella organisationer får sina ordentliga avhyvlingar på löpande band. Liksom globalism och socialism.

 10. Man kommer hem från jobbet och möts av nyheter som ”storbråk” med svärd, skolpojke knivhuggen, 9000 vuxna afghaner får gå på gymnasiet, bokmässan avbokad och Pippi flyttar till Rinkeby. Och Löfven, ja, men honom blir vi inte av med ändå. Imorgon är en annan dag….

 11. Nu närmar vi oss en punkt då fascismen kommer att växa . Detta är helt naturligt, då demokratin har upphört i Sverige, infiltrationen av socialisttrollen är numera total på alla samhällsbärande funktioner , där ingen jävel med avvikande åsikter släpps över bron. När yttrandefrihet och mötesfriheten är beskuren för en stor del av medborgarna, så önskar sig allt fler en stark ledare som kan dra igång en rejält uppror, där man med alla medel vill ta tillbaka den frihet vi blivit bestulna på, går det tillräckligt långt så blir det mer eller mindre ett inbördeskrig, personligen önskar jag mig detta uppror med en stark ledare som förpassar PK.patrask och dess medlöpare bakom lås och bom, även om demokratin ej återkommer på lång tid, (den har ju ändå upphört som läget är nu). Revolt och obehagligt våld håller nu på att skapas av socialisttroll och PK-patrasket, dom är dom skyldiga till det blivande inferno som nu håller på och jäser tills det eventuellt smäller i vårt Sverige.Får vi inte yttranderätten och mötesfriheten åter så tar det svenska folket den tillbaka med vilka medel som helst. Socialisttroll och världsfrånvänt PK-patrask kommer då att få äta sin egen skit, var så säkra.

 12. Kom plötsligt att tänka på stollarna i Författarförbundet som dansade ringdans framför Nya Tiders monter med tejpade munnar. Snacka om brist på omvärldsorientering. Man har totalt missat varifrån hotet mot yttrandefriheten kommer! Och detta ska vara landets ledande intellektuella. Skulle inte tro det!

  • En stor sandlåda för inbördes beundran. Knappast intellektuellt betingat utan mest en överrepresentation av narcissistiska drag.

 13. Jag vill inte såra någon polis som individ, men Polisen som organisation är ett stort djä[email protected] skämt.
  Poliser i länder som vi kallar underutvecklade sköter sitt jobb bättre än den dyra överbyråkratiserade svenska Polisen.
  En sak är säker, Polisen är INTE för medborgare på något sätt. Polisen är en låtsasverksamhet för att ingen ska kunna säga att det inte finns Polis i Sverige.

  • SD är förbjudet och upplöst innan denna mandatperiod är slut (åtminstone om de skulle närma sig egen majoritet, men det verkar de själva inte ha något som helst intresse av att försöka, kanske just därför).

 14. Men att anordna muslimska möten/demostrationer/väckelsemöten, bjuda in muslimska hatpredikanter, statlig resp kommunal sponsring av dessa djur etc etc är ok?!

  • Sverige är en total demokrati, det är det som är problemet. Den folkvalda riksdagsmajoriteten har helt oinskränkt totalitär makt. I en begränsad demokrati finns det utrymme för att skydda sånt som individuella rättigheter till yttrande och ägande. Det är därför Republikanerna i USA inte kallar sig demokrater. De står istället för långtgående maktdelning under konstitutionella individuella rättigheter.

   • Det kan också vara så att de övriga procenten faktiskt inte klarar av full frihet,och därför väljer att ledas på detta sätt helt medvetet.

 15. Varför håller nästan alla nyhetssajter käften om det här?

  ”Mycket tyder på att ett polskifte kan vara nära. Så har skett flera hundra gånger tidigare i jordens historia. Senast fullständiga skiftet var för 780 000 år sedan. Flera gånger har det varit nära för att sedan återgå till utgångsläget. Kan förklara varför klimatet tycks vara lite skakigt just nu.
  En naturlig förändring som sannolikt inte har med CO2 att göra. Bättre att lägga pengarna på skyddsåtgärder för vad ett polskifte kan innebära. Kan nämligen få allvarliga konsekvenser för elförsörjningen gällande it och teknisk utrustning.”

  Är man rädd för att det ska kunna bli en världsomfattande panik??

  • Människan kan inte acceptera att hen inte har kontroll över allting, I detta bottnar även religioner, det är oacceptabelt att det bara tar slut, alltså hittar man på något som följer efter, något som folk gillar, det går hem. Klimatforskning mm är konstgjorda jobb, finns många som har sin näring genom det. Det gränsar lite till religiösa uppfattningar,

 16. Bra poäng om att polisen har våldsmonopol för att upprätthålla demokratin. I verkligheten hänvisar de till andras våld för att inskränka demokratin.

 17. När man gick i skolan på 80 talet tillhörde litteraturverket Fahrenheit 451 allmänbildningen och orwells 1984. Böcker som säkert är bannlysta idag.

 18. Hoppas att Kina ger Sverige en ordentlig läxa som svider när man häcklar att kineserna skiter vid historiska byggnader.
  Tänk om man hade gjort samma sak om zigernarna.

  • Alldrig hört talas om att kinesiska turister skulle ha defekerat på gatorna i Sverige till skillnad från zigenska tiggare som de facto skiter överallt där de står.

  • Jag håller med Kina, Det var åt helvete för grovt och lögnaktigt. SVT borde stå inför skranket och bli dömda till dryga böter och offentliga ursäkter. Jesper Rönndahl borde söka sig ett nytt jobb, för underhållande var han inte. SVT försvarar sig med ” yttrandefrihet ” om jag förstått rätt så innebär inte det att man får fara med osanning och häckla ett helt folk. Han hade inte gjort det mot ett muslimskt land, den jävla fegisen.

  • Precis vad jag tänkte. Det är så kallade EU-migranter som är överrepresenterade i att uträtta sina behov på alla möjliga och omöjliga ställen. Men den gruppen samt muslimer får man absolut inte skämta om.

   Har inte sett sketchen och har nästan slutat titta på satir i SVT etc. Inte roligt längre. I stället har vi fått förnedrings-tv. Smaklöst.

 19. Med behag minns man Sam Sundbergs spalt förra gången det begav sig,i SvD,där han lustmördade hycklarna på mässan.De som gick runt med igentejpade munnar men hörde till de rättfärdiga.De,som ordnat en ”Leninhörna” för barnen,med Leningodis…..

 20. Jag fattar inte. Arrangörer, boka plats. Bestäm en plats i naturen där likatänkande kan mötas, hur svårt kan det va. Varför göra sig beroende av tredje part?

 21. De små kräken är alltså rädda för konkurrens.
  Rättsrötan griper omkring dig, och den kommer snart att resultera i ett stort oväder.

 22. Kommunisterna kom undan med att avboka Kungsan för AfS. Klart att det händer i Göteborg också.

  Man borde flytta den alternativa bokmässan till ett land med yttrandefrihet. T.ex. Danmark eller Polen, kanske Åland hade funkat också. Det är relativt lätt och billigt att ta sig dit och som bonus får man lite paus från hucklena, zigenarna och hazarerna i det nya Sverige. Funderar på att åka på den stora nationalistmarschen i Warszawa den 11 november förresten, någon mer som tänker i samma banor?

  • Polacker är ett spontant folk, och det kan bli en upplyftande upplevelse för den som saknar insikt i de i Polen rådande maktförhållandena. På polska alternativa medier uttrycker man faktiskt farhågor om att en hel del provokationer kommer att iscensättas av diverse krafter, däribland av dagens politruker i syfte att ge myndigheterna en förevändning att straffa marschens arrangörer och därefter förbjuda nationalistiska sammanslutningar.

   Det nu regerande PiS, som utomlands har utmärkt sig med sin högljudda”nationalistiska” retorik, är i själva verket ett neokonservativt parti. Jag har sedan en tid följt hur detta partis ledamöter röstar, och kunde inte undgå att notera att de inte sällan röstar mindre konservativt än ”oppositionen”, dvs. Medborgarplatformen (PO). Vad jag vill säga är att globalismen är på frammarsch i Polen, men dess framfart har anpassats till Polens geografiska läge, i.e. närheten till den ”frihetsälskande vännen” Ukraina – som de facto har territoriella anspråk på Polen – och den ”mordiska ärkefienden” Ryssland – som inte har några krav mot Polen.

 23. Inbillar verkligen idioterna sig att vi ska ändra oss och bli PK hädanefter?…
  Personligen blir jag bara trotsigare för varje ingrepp idioterna företar sig.
  Ser ganska mörkt ut helt enkelt..

    • Jag håller med… men många vill inte gå i krig för att ta reda på vilka som är deras vänner. De är fega och vill föredrar att lägga sig platta för vad de tror är normen.

     • Det här ”kvantitetstänket” där man ska hålla sig väl med alla grannar och hysa tråkiga par-middagar…jag har aldrig begripit det. Hellre en vän i skogen än tio i vardagsrummet. Och en god bok:)

 24. Så här blir det när hela sjuklövern, samtliga myndigheter och samhällsinstitutioner och systemmedia är infiltrerat av marxister/globalistmedlöpare.

  • snart börjar sverige också med moralpoäng system som kina, vi kommer alla skickas till koncentrationsläger om SJW får som de vill.

 25. Det fria ordet, hyllat i fria stater hatat av diktaturer.
  Ser dessa enögda människor inte vilka konsekvenser
  deras censurerande kommer att resultera i ??

  • Blåögda och godtrogna. Dock har jag en kollega som är född i DDR. Han har varit med om det som blir alltmer uppenbart för alla oss här.

 26. I alla diktaturer är det fria ordet en fara för regimen, så verkar det också blivit i Sverige!
  PK-folket talar om demokrati, men frågan är hur man i dagens Sverige definierar den???

  • Man ger förmodligen Nya Tider en skjuts. Fick höra talas om tidningen i samband med deras avstängning från mässa för nåt år sedan,och är nu prenummerant som jag säkert inte varit annars. Så jag får tacka.

  • Det PK-folket kallar för demokrati har Vilhelm Moberg väl beskrivit och namngivit så tidigt som 1965. Någon som kan gissa vad jag avser?

   • ”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur.”

    • Alldeles rätt. Demokratur är effektivare än diktatur eftersom 82% i Sverige inte uppfattat den utan tror att de lever i en demokrati.

 27. Man borde från polisens och politikernas sida göra klart:

  De som vill ha bokmässa A får ha det.

  De som vill ha bokmässa B får ha det.

  Om någon av bokmässorna störs så stängs båda.

  ( I praktiken kan de ju gärna ligga t ex rygg mot rygg, eller i en undre och en övre våning, eller i ena och andra änden av en stor hall.. Huvudsaken är att om den ena störs så kastas båda ut)

 28. Alltmer uppenbart att etablissemanget inte pallar med yttrandefrihet och andra grundlagsfästa fri-och rättigheter. Det förklarar värdegrundsterrorn och den kulturmarxistiska åsiktsrepressionen.

 29. Skandal är bara förnamnet. Sverige har blivit en fascist- och kommuniststat bakom en demokratisk kuliss, med politiska kommissarier på nästan alla myndigheter.

 30. Polisen, rättsväsendet och pk-politikerna har abdikerat och lämnat över makten till de kriminella och den utomeuropeiska invasionsarmén och sen låtsas de som det regnar.

 31. Sverige har utan större tvekan blivit ett obehagligt land.
  Frågan är vad som händer om utvecklingen mot mer politisk censur fortsätter.
  Någon form av inbördeskrig? Det kanske är det man vill provocera fram, så man kan slå till på riktigt mot dissidenterna?
  Obehagligt är i alla fall ordet..

 32. Är Göteborgspoliserna sossar ? Hur jävla dum i huvudet måste en polis vara för att inte begripa att yttrandefriheten är en RÄTTIGHET HOS ALLA RIKTIGA DEMOKRATIER !
  Har de råd till alla evenemang med polisinsatser som t ex fotboll, MÅSTE man i demokratins namn både tillåta och bekosta denna av över 1 MILJON VÄLJARE/INVÅNARE vilka inte har samma demokratiska rättigheter !
  Om väljarna vilka röstade annat än SD har denna sjuka inställning, förklarar det mycket om varför alla partierna nu beter sig som tupplösa höns !
  Att Gbg är en stor hink med rödfärg är ju helt uppenbart !
  Härnäst ska man säkert riva Gustav Adolf och ersätta statyn med Stalin …

  • De svenska registren över vilka som samarbetat med Stasi förstördes och man kan ju förstå varför. Naturligtvis många känsliga namn på den listan.

 33. Diktaturens nät dras åt. Yttrandefriheten är snart inte mer än ett tomt slagord, lika ironiskt meningslöst som ordet ”demokratiska” i DDR:s statsnamn.

 34. Hade vi inte ett val precis till kommunfullmäktige,?
  Ny ledning nu, nya tider med.
  Ansök igen eller var kreativ och hitta på något ännu bättre.
  Sådant här ger reklam.

 35. Hej DDR.

  Undrar om polisen också tyckt att de inte kunde skydda vänsterfolk och deras arrangemang. ”Kan inte garantera säkerheten” är idag den mest överanvända ursäkten.

  • Jag tycker att Nya Tider ska kräva skadestånd av JK, även för alla som har bokat resor, hotell etc. Vet inte om det kan bli aktuellt att stämma Göteborgs stad för avtalsbrott. Knepigt när de skyller på polisens beslut.

   • Polisen kan skydda men vill ha ett större säkerhetsområde och då krävs att fotbollsträningen på heden ställs in och det vill inte Göteborgs stad. Lek går före kultur och yttrandefrihet tydligen.

   • De är inte dummare än att de skyller på utomstående orsaker som ingen specifik kan rå på , ungefär som då de ställer in flyget och båttrafiken vid oväder ! ! !

    Grunden i problemet är att polisen skjuter bort för få knäskålar , gjör polisen det emellanåt vid stora bråk och så slipper man dessa antidemokrater i stor utsträckning ! !

   • Var går gränsen för en svensk? Jag förstår inte det tillåtande zombie-stadiet samtidigt som landet i stadig takt går under, varje vecka kommer galna nya påhitt från myndigheter och politiker som skyndar på det hela.
    Var går gränsen, varför är den inte nådd? Finns en gräns ens?

 36. Sverige – en demokratur styrd av en vänsterpöbel.
  De är verkligen livrädda för andra åsikter än sina egna! Kan det bero på att de innerst inne känner att deras ideologi är onaturlig och baserad på känslor, fantasier och lögner? Om andra åsikter får utrymme så genomskådas deras lögner.

 37. Det börjar bli tjatigt att ständigt höra hur ”demokratin” är hotad igår, idag och imorgon igen. När ska poletten ramla ner,kan man undra…Hur långt ska det behöva gå?

  • På riktigt så vill etablissemanget ha ett mer diktaturliknande styre , men hur inför man det medan folk tror att det är demokrati ?

   • Med tummskruven där folket finns pressat mellan ”allas lika värde” och ”rätt värdegrund” … man skruvar ett litet varv varje år …

  • Mats Andersson, vd NO2CO2

   Lili Assefa Wolf, vd Assefa ­Communication

   Johan Attby, vd Fishbrain

   Carl Bennet, huvudägare Lifco, Getinge, Arjo och Elanders

   Anna Bennich Karlstedt, leg psykolog och företagare

   Michaela Berglund, vd Michael ­Berglund AB

   Helena Bodin, vd Anders Bodin ­Fastigheter

   Fredrik Eriksson, krögare och ­företagare Långbro Värdshus

   Karin Forseke, investerare och rådgivare

   Mattias Fyrenius, vd Nobel media AB

   Johanna Frelin, vd Tengbom

   David Frykman, investerare och ­entreprenör

   Hanna Halpern, vd ­Restaurangakademien

   Jonathan Hirschfeld, vd och grundare Eytys

   Frank Hollingworth, creative director och grundare King

   Mohammed Homman, vd och ­grundare Vironova AB

   Carl Hirsch, vd Industricentralen AB

   Joanna Hummel, vd Lyko

   Johan Ihrfelt, vd OX2 Group

   Sebastian Knutsson, entreprenör och grundare King.com

   Kent Löwenberg, vd Scandinavian Steel AB

   Carl Manneh, entreprenör och grundare Mojang

   Sunit Mehrotra, vd och Grundare King

   Mikael Nachemson, Styrelseordförande och grundare Påmind AB

   PG Nilsson, krögare Svenska Brasserier

   Urban Pettersson Bargo, vd WeMind psykiatri

   Pär-Jörgen Pärson, Venture capital-investerare

   Eva Redhe, investerare och rådgivare

   Hugo Rehnberg, entreprenör

   Peter Rothschild, styrelseordförande Biogaia

   Daniel Sachs, vd Proventus

   Max Schiller, creative director och grundare Eytys

   Ola Serneke, vd Serneke Group

   Johan Skarborg, vd Academic Work

   Eugen Steiner, partner HealthCap, MD, PhD

   Anna Stenberg, grundare Wes

   Marcus Storch

   Thomas Tegenmark, vice vd WeMind psykiatri

   Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel

   John Wattin, styrelseordförande Inbox Capital

   Robert Weil, styrelseordförande ­Proventus

   • Är dessa beroende av subventionerad arbetskraft månntro? Och har de socialistiska skattefinansierade bidrag i verksamheten? Socialdemokratiskt styrda kommuner som stora kunder? Om något av detta besvaras med ja, är det fullt förståeligt. Och troligen är svaren ja.

    • Ligger en del i det. Två av dem jobbar på ”WeMind psykiatri” en annan jobbar som psykolog, fastighetsbolag är också representerade.

     Dessutom en del investmentbolag, krögare mfl, totalt 11 eller 12 fruntimmer (beroende på om ett arabnamn ar manligt eller kvinnligt).

     Vi snackar alltså inte direkt om gräddan av det produktionsbaserade näringslivet.

 38. Det är precis som det gamla Orwell uttrycket, ”alla är jämlika men vissa är mer jämlika än andra”, alla har yttrandefrihet och mötesfrihet, men vissa har mer yttrandefrihet och mötesfrihet än andra. Välkommen till Sverige. Skit inte heller vid offentliga byggnader, speciellt inte vid SVT huset och Bonnier skrapan. Dom kunde bli skänkta..

 39. Dags att damma av definitionen av yttrandefrihet igen:

  ”Yttrandefriheten
  utgör en av de väsentliga grundvalarna för ett demokratiskt samhälle, en av de
  grundläggande förutsättningarna för dess framsteg och för varje människas
  utveckling. Yttrandefriheten omfattar inte endast information och idéer som mottas
  positivt eller kan anses ofarliga utan också dem som kränker, chockerar eller
  stör staten eller någon del av befolkningen. Detta är de krav som ställs av den
  pluralism, den tolerans och den vidsynthet utan vilken inget demokratiskt
  samhälle kan existera.”

  • Ja man undrar vad som är så svårt att begripa för makthavarna och många av svenska folket. Enligt min mening är det klart och tydligt.
   Men eftersom nya smyglagar och floskler har tillkommit så tolkar man väl dessa såsom överridande denna lag. Och vilka som tolkar, det vet vi…

 40. Nya tider har en del sanningar som är mycket obehagliga för den korrumperade eliten. Självklart censureras detta eftersom det är förödande för dessa politruker. Demokratin gäller bara för dem som tror på flummet om allas lika värde.

 41. Vi var med som utställare i nio år och 2014 var första gången när jag fick syn på de radikala muslimerna och ovanför deras monter hängde en banderoll: Muslimska civilsamhället
  Inte en enda journalist reagerade på det här, vilket gjorde mig vansinnig.

  Vi har bara ett civilsamhälle och det råkar av en händelse vara svenskt i Sverige. Märkligt va?

  Och 2015 var det värre än värst. Då hade de radikala muslimerna en högtalaranläggning där de en gång i halvtimman proklamerade att alla problem som fanns/finns i deras forna islamistiska länder var västvärldens fel!

  Snacka om att skylla ifrån sig!
  Deras halal-ledare hade inga problem med att stoppa fickorna fulla med västerländska pengar.
  Att dessa ledare struntade i sin befolkning, som många ledare gör, är ingenting ovanligt. Det gör även våra ledare.

  Så 2015 var sista året vi var med.

 42. Bibliotek och skolor skall vara politiskt neutrala. Det kanske är ett krav SD borde ställa!
  I Tyskland avslöjas exempelvis lärare som propagerar mot Tysklands näst största parti på Internet.
  Här borde också alla personer som är mot demokrati och yttrandefrihet namnges på Internet.

  SD skulle inte förlora väljare på att vara hårdare. Tvärtom!

 43. Jag känner bara sorg över att yttrandefriheten är avskaffad i Sverige. Det som gör mig förbannad är att man använder ”demokratin” som argument… 1984.

 44. SD vill visa nu för tiden att de ä kungligare än kungen själv. Dom vill vara till lags för KP, och är rädda för det minsta kritik. Pudlar på en del viktiga frågor och tappar bort sina trogna väljare.

 45. Under kalla kriget så var kommunismen en romantisk beskrivning av en perfekt värld för arbetare.
  Det som nu händer i Sverige börjar bli en påminnelse om den krassa dagliga verklighet folket på andra sidan järnridån upplevde av censur och vardagsförtryck..

 46. ”Sverige är inte ett demokratiskt land” säger Vávra Suk
  . . . och jag vill tillägga att Göteborg är inte en demokratisk kommun, där såssetrukerna styrt och ställt för sitt eget bästa i årtionden enligt Göteborgsandan.
  En sjuk och sjunken stad.

  • Inte bara Göteborg. I Värnamo kommun har det före detta landsbygds partiet, numera vänsterliberalerna Centern styrt och ställt nu snart i 50 år. Resultatet är vansinniga investeringar i mastodont byggprojekt.
   Skenande kostnader för kommunens välvilliga invandringspolitik. Försämringar och besparingar i kommunens kärnverksamhet. Och sist men inte minst ett totalt förakt för andra partier och deras väljare i allmänhet och SD i synnerhet. En sjuk och rutten liten Smålands kommun med hybris! PS. Glömde att nämna att Sverigefienden Anni Lööfs pappa är kommunalråd i kommunen. På livstid tycks det. Det säger allt om denna kommun!!! Kan det bli värre??!!

 47. Skrämmande!
  Sverige går mer och mer mot ett samhälle som liknar eller är identiskt med det gamla DDR. Man får inte tala öppet om att man är Sverigedemokrat utan att bli påhoppad som rasist av media och politiker.
  Man får inte hysa andra åsikter om samhället än de som förespråkas i medier och public service om man ska anses som en lojal svensk medborgare.

  Vi har absolut ingen åsiktsfrihet eller riktig demokrati i Sverige. Det är bara något som man ska inbilla svenska folket. Och många går tyvärr på det också. Det såg vi i valet.
  Bara 17,5 procent till SD. Borde varit mycket mer.

 48. Allas lika värde gäller för alla (även terrorister, mördare, parasiter) med undantag av personer som vågar kritisera invasionen av parasiter och extremt främmande folkgrupper!

 49. Det ser illa ut, händelse utvecklingen i Sverige måste spridas internationellt, det kan rädda situationen. Sverige är ett svagt och känsligt för internationell dålig publicitet.

 50. Detta är den demokratiska värdegrunden: allas lika värde utom invandringskritiska, yttrandefrihet är viktigt men ska inte gälla nationalister, väljarnas val ska respekteras utom de 1,3 miljoner som röstat på SD o.s..v.

 51. Man lyckas vända på logiken i snartsagt allt. En grupp får demonstrera, men en annan grupp, som är fan så mycket större , har inget tillstånd. och de hotar angripa de med tillstånd. Enbart för att det är våldsvänstern viker polisen ner sig. Medierna slår upp helt missvisande rubriker om bråk och polisingripanden. I efterhand ser man artt det är enbart våldsvänstern som gripits. Vilket medierna inte ser som viktigt att upplysa om.

 52. En gång i tiden var Sverige ett föredöme för omvärlden. Ett land där det rådde välstånd, social rättvisa och demokrati.
  Idag återstår bara ochen inget mer! Omvärlden ser med förundran på hur landet förvandlats till en vänsterstyrd halvdiktatur där makthavarna gör allt för att förfölja människor och publikationer med för dem obekväma åsikter! Nya Tider är en sådan publikation. Inte undra på att
  man i omvärlden kallar tillståndet i Sverige för den svenska sjukan. Kanske idé att undersöka möjligheterna att flytta härifrån medan det fortfarande är tillåtet.

 53. Väldigt klantigt att inte fixa en riktig lokal som hade varit enklare att bevaka och svårare att försöka avboka från utomstående vänstertroll.

 54. Inte bra. Den alternativa bokmässan må ställa ut en massa suspekta böcker skrivna av diverse folk med underliga åsikter – men deras sammankomst ska inte stoppas av någon så länge den inte sker på bekostnad av andras friheter.

  Å andra sidan är det upp lokalägaren att neka alternativa bokmässan att hyra lokal.

LÄMNA ETT SVAR