Den politiska skrattspegeln

➤ KRÖNIKA  Sverigebilden liknar alltmer de förvrängda spegelbilderna i lustiga huset. Som i spegellabyrinten i Kristallsalongen på Liseberg tappar man snart orienteringen.

Den som försöker hålla upp en vanlig spegel får den snabbt krossad av pk-vakterna i sina rödgröna uniformer. Vrångbilderna av verkligheten förvrider perspektiven och vänder upp och ner på sanningen.

De som orkar titta i och lära av historiens backspegel eller har modet att med periskopets hjälp kika över åsiktskorridorens skyttegravskant blir socialt svartmålade och utkastade från de anständigas gemenskap. De självtänkande anklagas reflexmässigt som rasistiska avbilder av kristallnattens helvetiska mörkermän.

Politikernas narrspegel hålls välputsad med hjälp av tidningspapper och fönsterputs ur presstödets ymnighetshorn. Istället för att gräva efter sanningen skyfflar journalisterna politiskt gift över gräsrötterna.

Vi får bara se den spegelvända sanningen – aldrig spegelns mörka baksida. TV-skärmen och radion har blivit Storebrors bländande trymå för spegeljaget – det som får oss att bli det vi tror att alla andra förväntar sig att vi ska vara.

Statens och dess mediala medlöpares tidsspegel reflekterar bara det ljus som kan hindra medborgarnas egna reflektioner. Feministernas hyckleri återspeglas i både pigtittare och rakspegel.

Enligt PK-spegeln är Sverige det skönaste landet i hela världen. Här råder det lugna, goda livet i ankdammens spegelblanka vatten. Visselblåsarnas krusningar på den blanka ytan kvävs snabbt med hjälp av censurens munkavel och åsiktsterrorns tvångströjor.

Andra störande motbilder via alternativa eller internationella medier utanför PK-spegelns ram sägs bara vara rasistiska synvillor. De avfärdas som återspeglingar av fascismen som subversivt försöker spräcka de anständiga partiernas myter och hägringar om den humanistiska stormakten.

Internet har blivit de styrandes envägsspegel. Bakom din dators brandvägg sitter de i sina mörka, hemliga rum och ser allt du gör. Du kan däremot inte se vad de håller på med.

Utomhus speglas ditt beteende i detalj av Storebrors övervakningskameror. Eller med hjälp av de många skenheligas skvallerspeglar i de hycklande ögontjänarnas angivar-Sverige.

Mobilen utnyttjas som Statens fickspegel. Du bär den alltid med dig och överheten kan bekvämt följa varje steg du tar via de 72 telesatelliter som svävar högt över folkets huvuden. Storebror ser och hör allt och bestämmer ensidigt vad du ska få veta och säga.

Det var länge sedan den politiska makten avspeglade folkviljan så som det stipuleras i grundlagen. 1,2 miljoner obekväma väljare förklaras vara icke tillräkneliga och är osynliga i den politiska demokratispegeln. Deras parti får blankt nej till varje förslag. På dem kastas sten för deras bruna rötter – trots att de andra partierna därvidlag själva sitter i äldre och större glashus.

Allt är numera politiskt spegelfäkteri. Om detta avskyvärda samhälle skrev George Orwell redan 1948 en skrämmande bok. Men den har tydligen en stor del av den skrymtande väljarkåren aldrig haft under läsglasögonen.

Hur kan en stor del av svenska folket annars acceptera att antalet våldtäkter de senaste åren ökat med 600 %! Eller att 250 000 kvinnor lever under hedersförtryck här i detta påstått sekulariserade land med sin feministiska regering.

Där det byggs moskéer på snart sagt varje ort så att landet blir en avspegling av den brutala, kvinnoförtryckande arabvärlden. Eller att antalet bilbränder ökat med 75 %.

Eller att över 500 000 människor står i bostadskön i Stockholm och oräkneliga i övriga Sverige. Eller att vi har Europas längsta sjukvårdsköer.

Eller att vi har världens dyraste bensin näst Hongkong. Eller att 667 skolor brann under 2017.

Eller att det nu finns 230 000 fattigpensionärer i Sverige. Eller att det sker 4 gånger fler skjutningar i Sverige jämfört med Tyskland och att våldsbrotten ökar katastrofalt.

Eller att det nu finns över 200 utanförskapsområden i landet där blåljuspersonal måste ha poliseskort. Eller att det trots den ”restriktiva invandringspolitiken” ändå kommer minst 300 000 nya invandrare de närmaste åren.

Eller att kanske upp mot 100 000 papperslösa invandrare lever laglöst och farligt i Sverige. Redan för flera år sedan ansåg Anders Ygeman att 80 000 illegala invandrare skulle utvisas.

Annie Lööf vill istället ska ta emot ytterligare 30 miljoner invandrare. Men hon kan inte ens avgöra vad som är höger och vänster när hon beundrande ser sig i spegeln.

Eller att Sverige kan försvaras militärt i högst en vecka. Eller att vi inte har skyddsrum för mer än halva befolkningen. Eller att vår krisberedskap numera är så usel att vi bara klarar oss några dagar vid avspärrning.

Eller att Sverige har den sämsta gränskontrollen i Europa. Eller att mer än varannan invandrare fortfarande är utan jobb efter 8 år.

Eller att skattebetalarna betalar 30 miljoner kronor för varje konstgjort invandrarjobb – som ändå inte leder till riktiga jobb. Eller att upp till 70% av invandrarelever i utsatta områden inte klarar godkända betyg.

Eller att Sverige genom främst invandring snart har över 10 miljoner invånare. Alla dessa nya svenskar ska kommunerna enligt lag sörja för. För det tvingas de låna – snart är deras låneskuld 1000 miljarder kronor (en biljon). När räntan höjs, statens stöd för invandrarna snart upphör och lågkonjunkturen slår till lär de tvingas höja kommunalskatterna drastiskt – trots att vi redan har världens högsta skatter.

Eller att Sverige nu har EU:s lägsta BNP per capita. Den spruckna folkhemsspegeln varslar om minst ännu sju svåra år i välfärds-Sverige.

Eller att ett litet s.k. Miljöparti bestämmer att Sverige ska bli fossilfritt – samtidigt som de lägger ner kärnkraften – det enda fossilfria alternativ som kan tillgodose ett ständigt ökande behov av elenergi om vi inte ska bli beroende av dyr kolkraft från Tyskland och gas från Ryssland.

Hur kan dessa naiva politiker se sig själva i spegeln utan att skämmas? Krislistan kan göras oändlig, men de ägnar sig mest åt att beundra sin egen självgoda, narcissistiska självbild i den förstorande sminkspegeln.

Mycket annat återspeglas inte heller i den politiska och mediala ankdammen. Som den växande, rasistiska antisemitismen i Sverige. Dels beroende på islamiseringen, men också genom politiska beslut. Utrikesminister Margot Wallström är t.o.m. persona non grata i Israel beroende på sin Israelfientlighet. I Malmö tvingas judar leva under ständiga hot – så allvarliga att USA-presidenter skickat sändebud till staden för att studera situationen.

Den avsatta regeringen Löfven ska den 10 december skriva under FN-avtalet om migration. Ett 38-sidigt dokument som på punkt efter punkt gör migration till en mänsklig rättighet, öppnar alla gränser och förhindrar medlemsländerna att själva besluta i frågan. Avtalet förbjuder också medier att rapportera negativt om invandring.

Det godkänns alltså av en regering utan mandat och över huvudet på svenska folket – utan debatt och utan att gammelmedia skrivit en rad om innehållet i detta avtal eller dess minst sagt oöverskådliga konsekvenser. Alltså precis så som man utan folklig information i riksdagen 1975 beslutade att Sverige ska vara ett mångkulturellt land. Med de katastrofala effekter detta fått för folkhemmet.

Den konstitutionella kris Sverige hamnat i utnyttjas nu av Socialdemokraterna för att med utnämningsmakten snabbt tillsätta sina egna på strategiskt viktiga poster inom statsförvaltning och myndigheter. Oavsett vilken regering vi till slut får kommer alltså Socialdemokratisk politik indirekt fortsatt att i hög grad styra i spegeldammen Sverige.

”Svärd som fäktar mot övermakten. Du ska brytas och sönderslås!”

Hyllningsdikt till Karin Boye av Hjalmar Gullberg.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.