Detta är de 9 000 ’ensamkommande’ utan asylskäl som får stanna

Delningar

0 procent har tillhandahållit giltiga id-handlingar. I början av juni förväntas riksdagen rösta igenom den nya lagen som sedan träder i kraft den 1 juli.

Expressen publicerar på fredagen en djupare granskning av de 9 000 afghanska unga män, eller ”ensamkommande flyktingbarn” som de tills nyligen kallats för, som regeringen och Centerpartiet låtit stanna i Sverige.

Här framgår bland annat att noll procent har kunnat visa upp giltiga id-handlingar då de sökt asyl, nästan 100 procent är män, hälften har uppgett att de bott i Iran innan de kommit till Sverige, 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.

Ett av regeringens argument har varit att gruppen drabbats av de långa handläggningstiderna och att de skulle haft större chans att stanna ifall dessa varit mer normala.

En stor majoritet har dock fått sin beslutsdag registrerad som 18-årsdag då det var denna dag det slogs fast att de var vuxna. Många kan alltså vara ännu äldre.

Migranter som fått åldern uppskriven har inte kunnat göra sin ålder sannolik. Det är inte säkert att de hade fått bifall om Migrationsverket gjort bedömningen tidigare – sannolikheten bedöms snarare som hög att de fått avslag även vid en tidigare bedömning.

– Om det under hela ärendets gång är samma uppgifter som ligger till grund för vårt beslut, så skulle den sökande inte ha kunnat göra sin ålder sannolik tidigare under asylprocessen heller. Sedan kan det såklart förekomma enstaka undantag av olika slag, men sådana fall är ovanliga, säger Anna Lindblad, jurist och rättslig expert på Migrationsverket, till Expressen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

603 KOMMENTARER

  • Det måste ske någon rannsakning mot dessa som med berått mod har åsamkat landet denna enorma skada!

  • Gör ett storkok med havregrynsgröt .
   10 kg havre och 22 kg salt en lök och 9000st välfärdsmigranter med tillhörande sprutor och blöjor.

  • Den 1/1 kan vi kanske ha en ny regering eller regeringskonstellation som är mer klartänkt än på flera decennier? Och som i sin tur möjligen kan komma stifta lagar eller driva igenom lagändringar som man motverka dylikt flum o dravel.

  • Jag som konservativ och gammal moderat kan till och med tänka mej nån form av folktribunal. Inte på det sätt kommunist- och vänsterdräggen historiskt använt folktribunaler, utan det skall ske rättssäkert, men med hårda domar för dem som blir fällda.

  • Myglet vid Karolinska är småpotatis jämfört med detta bedrägeri. En juridisk prövning om Högförräderi (brott mot folket eller HM Konungen) ligger inom räckhåll.

 1. Lämnar man in ofullständiga uppgifter så tar det längre tid, så är det för mig i kontakter med myndigheter. Myndigheten kan inte gissa sig till vad jag villl. Det är så för mig och även Herr Migrant. Inget konstigt.

 2. Hur har politikerna tänkt att dessa människor ska kunna integrera sig om de ens skulle vilja det? I svenskars ögon är de bara ett gäng lögnare. Vem, förutom politiska dårar, vill ha med dessa människor att göra?

 3. De kommer att bli utvisat om sånt dyker upp i Expressen. Varför: 7-klövern gör ett offer för att få fler röster på valet. Fiende är smart.

 4. Mångdubbelt fler SVENSKAR får köa i timmar, dagar och veckor för att få SITT SVENSKA PASS. – Varför kan inte vi åka utan pass, pengar eller biljett och låta mottagarlandet stå för vistelsen.

 5. Den där stackaren på Gotland som kommunisterna jagar livet ur hade ju rätt. De finns fall där de är över 30 år men i alla fall mellan 23-28.
  De är lika mycket barn som
  jorden är platt.

  • Det behövs ingen sinnesundersökning. Om man inte ser skillnad på en tonåring och en trettioåring så är man antingen sinnessjuk eller har fel på synen. En synundersökning räcker och är synen okej så sitter felet i hjärnan eller i psyket.

   • Hör att du aldrig varit på socialtjänsten. Där låtsas alla att dessa är 15 fast alla vet att de är 30. De firas t om på sina födelsedagar som ett skådespel.Detta är inget synfel utan ett bedömningsfel.

 6. Detta beslut är inte skrivet i sten.
  Det kan rivas upp om 4 månader efter valet eller om 10 år.
  Afghanerna kommer aldrig kunna känna sig säkra för svenska folket vill inte ha dom här.

  • Stefan Löfvén kan riva upp det i eftermiddag redan. Han ville ju inte att det skulle gå igenom, det var därför lagförslaget formulerades så vidrigt (eller så är de allihop så jäkla inkompetenta som jag misstänker). Och Löfvéns förmåga att förankra sina beslut mitt under valkampanjen i den organisation han föregivet företräder, är ju redan legendarisk.

  • Jodå. Det finns unga damer som tycker det är gulligt med afghaner som talar knackig svenska. Så exotiskt och spännande!

 7. Förstår inte varför det skulle vara långa handläggningstider.
  Regel nummer 1 för att söka asyl i andra land är, legitimation/ pass. Svensk lag säger att en utlänning ska ha pass när den kommer till landet. Avsaknad av sådant är grund för utvisning/ avvisning direkt vid gränsen.
  Regel nummer 2 för att söka asyl är att man söker i första säkra land – så andra frågan som handläggaren skulle ha ställt var; vad var det för fel på Danmark/ Tyskland?
  Otillfredsställande svar på denna fråga resulterar i avslag.

  • ”Handläggningen” sköts bäst av en gränspolis som säger ”Ut!” och indikerar den riktningen.

  • Så borde det vara. Kan man inte ens legitimera sig så blir det svängdörren ut direkt. När såna rutiner blir kända kommer de allra flesta att inte ens släpa sig hit.

  • Varför? För att det finns en agenda. S som släppte in dem har 80% väljarstöd bland muslimska invandrare. Enkel ekvation. Förstör landet, bibehåll makten.

   • vafan skal dom med makten till när dom förstört landet dom får bara makt över sig själv vem skall då föda /göda dem

 8. I en skröna hade en skinntorr byråkrat tagit fram diktblocket, han skrev: ”Min ärlighet ringlar runt & väser på ett vuxet sätt. Klockor stannar av min karisma.”

 9. Istållet för att kompensera fattigpensionärer så de kommer över EU-fattigdomsgräns göder man sådana här göku, som får alla tänkbara resurser.
  Pensionerna för svenskar kommer att vara ännu lägre i framtiden.
  Snart kräver gökungarna att mamma, pappa, fruar och barn ska få komma hit.

 10. Sverige bryter folkrätten med detta agerande. Asyl ska inte ges till personer som man inte vet vem dom är.

  Vad tycker övriga EU-länder om att tusentals oidentifierade främlingar ska få tillgång till hela Schengen-området på detta rättsvidriga sätt?

 11. Sen lär familjen få komma hit och då har vi säkert runt 50 000 om något år.
  Samtidigt så kan jag läsa att bostadsbyggandet är kraftigt på nedgång.
  Så 7-klövern vad ska dom bo och jobba någonstans?

 12. Detta bedrägeri har pågått i åratal.

  Jag vet inte hur många herrans år sedan det var som jag först läste på någon regimkritisk sida (typ BGF) att de ensamkommande flyktingbarnen varken är ensamma, flyktingar eller barn.

  Expressen har själva delagit i mörkläggningskampanjen om detta. Dock bättre att de falska ormarna nu vänder kappan än att de uppräthåller sin blockad mot det fria ordet rapporter från verkligheten.

 13. Vuxna män!!!
  Staten får starta en syfabrik
  Och sy jutesäckar så får halva gänget klippa hörnena på säckarna så har man fina byxor sedan.
  Och drar man dom högt upp sparar man in pengar på en tröja!!

 14. Dessa Gossar eller unga män som ljugit ,våldtagit samt begått andra brott skall omgående utvisas och Löfven måste innan valet visa handlingskraft annars är han uträknad
  Jag förstår inte hur vi som skattebetalare måste försörja dessa individer som inte bidrar med en kr utan endast kostnader för vårt samhälle

  Nej ut med dessa och Håll Sverige Rent

  • Inklusive en som försökte mörda en polis på Medborgarplatsen med ett knivhugg i nacken. Polischefsdottern Annie Lööfs bästa kompisar.

 15. Och deras fruar, barn och övrig släkt ligger i startgroparna och väntar på klartecken för att ansluta sig snarast möjligt.
  Visst är Sverige fantastiskt!

 16. De asylsökande skall söka asyl i närmsta säkra land vilket inte är Sverige. De ”ensamkommande barnen” får åka hem till sitt eget land där de hör hemma.

 17. SD borde genast lägga till i sitt valmanifest, att om dessa afghaner får uppehållstillstånd, skall man verka för att dessa upphävs.

  • PK klarar inte av det för att de inte får tillstånd från diverse tyranner att skicka hem dem. Men jag bryr mig inte om huruvida de kommer hem eller inte. ”Ut” är en stor plats här i världen. Om de inte kan simma så är det dags att improvisera.

   • Då kan Sverige dra in biståndet till dessa länder och då löser det problemet snabbt.
    Men det vill inte sjuklövern.

    • Och skicka dit en kanonbåt, eller kryssningsmissiler som det kanske nu är efter Wernher von Braun, för att vara riktigt diplomatiskt övertygande. Men nu är ju tyvärr inte jag statsminister.

 18. Varken ett barn eller en kvinna så långt ögat kan nå. Vilket uppenbart fusk. Men det funkar ju, vänstern gråter floder över bedrägeriet. Ärthjärnor!

 19. Här är ett PRAKTEXEMPEL på hur SVENSKA STATEN med REGERINGEN i spetsen blivit GRUNDLURAD

  Många människor i Sverige har förstått detta för länge sedan och våra politiker vaknar först nu HÄPNADSVÄCKANDE

  Stäng gränserna och återinför gränskontroller som omedelbart skickar tillbaka personer som inte har giltiga dokument som styrker deras identitet

  • Svenska staten och Regeringen har inte blivit grundlurade.
   De är med i konspirationen mot det svenska folket.

   • Yes Vi = Skattebetalarna men detta måste upphöra och dom skall ut Gå in och titta på Stå uppför Sverige där någon lagt ut en film om hur dom beter sig på Coop butik i en Norrlandsstad

    • Jag vet hur de beter sig överallt.
     Centern kunde ha stoppat alla våldtäkter men det gjorde de inte.

    • Svenska staten och Regeringen vet precis vad som händer.

     Med stöd av politiska ”forskare” som Sarnecki hemlighåller man den offentliga statistik som styrker vad du tar upp.

  • Haha..nädu..här har ingen blivit ”grundlurad”..glöm det! Detta är resultatet av en högst MEDVETEN politik…i syfte…gud vet vad..men den innebär vilket fall som helst en katastrof för Sverige och det svenska folket! Vi har blivit och är styrda av landsförrädare..simple as that! ” Vi” har varit naiva! HA! ”Vi är inte roade”, påstås drottning Victoria av England ha utbrustit vid tillfälle. ”We are not amused.” Drottningen var inte dålig på grammatik, ej heller schizofren. Däremot var hon medveten om sin status. Så kallad pluralis majestatis (för kungligheter) eller pluralis excellentiæ (för högt uppsatta personer) förekommer när en person är medveten om sin makt och vill uttrycka detta i språket.

   Det tycks vara ett språkbruk som även letat sig in i Riksdagens korridorer. Hur annars kan man förklara detta märkliga fenomen där politiker talar om hur ”vi” varit? Så nej, Stefan Löfven, Ylva Johansson och alla ni andra i maktens korridorer. ”Vi” är inte naiva. Ni är naiva. Däremot är vi många som har varit allt annat än naiva. Vi är många som under flera år envist påpekat behovet av en realistisk inställning i migrationsfrågan och behoven av att värna och informera om svensk kultur och svenska värderingar. För detta har vi stämplats som värdegrundsvidriga rasistiska extremister och tvingats löpa gatlopp i media. Vi har förlorat våra möjligheter till försörjning, våra sociala sammanhang och vårt anseende. Vårt brott har varit att vi sedan länge påpekat just det som ni nyss kommit på.

   När ni talar om hur ”vi” har varit, så talar ni för er egen grupp. Alternativt tydliggör ni synen på er egen makt: pluralis excellentiæ.

   En sak kan ni vara säkra på: ni talar inte om mig, inte om oss som betalat priset för er naivitet. Vi är många och vi är inte roade. Inte alls.

  • Vad sägs om de andra 900.000 fylkingar i Sverige sedan 1980 (inkludera anhöriga)? De 9.000 är bara 1% av armen. Skrämmande utvecklingen.

 20. Detta är bara 9000 av de över 1 miljon illegala invandrare som fått stanna (ej kunnat utvisas) sedan migrationskrisen. Antal utvisade ligger förmodligen långt under 1000 st, svårt att veta när all gammelmedia och myndigheter styrs av regering/PK-facister.

 21. 7-klövern är rädda för terrorattentat under valrörelsen som skulle gynna SD och AfS. Det är bara därför man drar ut på processen.

  • Mordförsök på polis genom knivhugg mot nacken på Medborgarplatsen mitt på dan är väl ett terrorbrott om något.

   • Har fört statistik på antal terrorbrott sedan migrationskrisen och de ligger på strax över 20 st just nu, media och politiker har endast erkänt 2-3 st.

 22. Ska afghanerna ges en ny chans till uppehållstillstånd?

  Ja3 röster (1%)

  Nej255 röster (99%)

  Totalt 258 röster

  Talar sitt tydliga språk om vad dom riktiga svenskarna vill

  • Nej, varför skulle de det? Staten/skattebetalarna betalar gärna för deras livslånga uppehälle i form av bidrag!

  • Spelar ingen roll, VI TVINGAS ändå försöja dem och deras anhöriga livet ut. Få av dem kommer att vilja/klara av att försörja sig själva… Skolsystemet är tillräckligt överbelastat ändå….

 23. Gratis alla!! Nu blir det ännu tryggare att vistas på våra fina gator och torg! Skulle rekomendera en säkertsväst till att börja med, det är ju massvis med agressiva vita män utomhus :/

 24. ”Drabbats av långa handläggningstider”
  En makalös PK-formulering när handläggningstiderna orsakas av
  att asylfuskarna slängt sina id handlingar.

 25. När till och med Expressen lyfter fram sanningen om 9000 asylbluffare ja då kan knappast någon tala om Fake-News längre. Röstas inte lagförslagen ner o bluffen stoppas omedelbart då står vi inför en stor skandal som visar omvärlden ett sjukt sverige.

 26. Då var första steget klart.
  Nästa steg blir att få hit släkten. Man bör väl räkna åtminstone 10 nära familjemedlemmar/”pojke”. Det gör 90 000 pers. till. Minst.
  Det går fort nu.

  • Träffade en ensamkommande hemma i byn för två år sedan. Han hade föräldrarna redan här innan han kom. Jag kan inte förklara det jag blev så paff så jag kom mig inte för att fråga. När man kommer innanför skinnet på dom så berättar dom väldigt naivt. Som dom vore skitsmarta och ska bli läkare o advokater allihopa.

 27. Vem finansierar dessa proislamkampanjer som hörs överallt hos svenska politiker(utom SD). Är det främmande makt?

 28. 9000 nya sossar i september, för är dom 18 så har dom väl rätt att rösta?
  Men svenska barn måste vänta i 18 år fast dom levt här i hela sitt liv.

 29. Sverige är ett enda stort dårhus! I hundratals situationer måste man legitimera sig eller uppge personnummer eller lösenord etc men för att komma hit och åtnjuta välfärden för miljontals kronor krävs inte ens ett litet id-kort eller ens vet när man är född.

 30. I nästa skede kommer anhörigvågen. Man kan väl utgå från att man inte behöver göra det sannolikt att det är fråga om riktiga anhöriga – eftersom identiteterna på de 9000 inte bara är okända utan till och med kan vara osannolika.

 31. Allt är inte vad det ser ut att vara. Denna fråga ältas nu för att överskugga den verkligt viktiga frågan; nämligen den om at stoppa invandringen totalt! Detta som diskuteras nu är ingen fråga utan en självklarhet; alla dessa är bedragare och illegala invandrare och ska därför utvisas utan pardon!

 32. Sveriges politiker ligger nog i bottenlāge nār det gāller kompetens och vilja att vārna landet och folket,vilket startade med Bengt Vāsterberg och spårade ur fullstāndigt
  då Reinfeldt och Lōfven tog vid.
  Detta kommer att medföra att Sverige blir ett land som FANNS. Vānta bara tills de s.k. Nyanlända sovarna vaknar och blir ett verktyg för Saudi.

 33. Asylindustrin jublar . Man undrar om makthavarna dvs politikerna som styr Sverige , är inblandade och tjänar pengar på detta vansinne ?

  • Det finns flera klara kopplingar! Titta bara på Robinson-sossen Jan-Emanuel Johansson (S). Han har bokstavligen tjänat miljardbelopp på flyktingar och HVB-Hem!

   • Åker omkring i svindyra bilar utan reg.skylt fram och parkerar lite här och där. 5.000 i böter är väl inget tycker han.

 34. 100 % hade ”tappat” sina ID-handlingar under resan. Men hur många hade tappat sin smartphone?

  • Baarn har ingen ID. Det är sant att barn brukar ha ingen ID, så de måste kasta ID för att bevisa att de är baarn. Ingen andra bevis hellre: bara historier. De som fått uppehållstillstånd ca 30.000 baarn hade tur att handläggare ”trodde” på historier. Det är inte bara baarnets fel utan de som ”trodde” på historier.

  • 0% kunde alltså styrka att de var under 18 och ska betraktas som barn. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå varför dom ”tappat” id handlingarna och alla normalt funtade utom 7K har förstått varför

 35. Fråga 1: Hur många av dessa 99,4 % ”unga” män försörjer sig själva?

  Fråga 2: Visst är det bra att Expressen gjort (och offentliggjort) denna granskning, men man undrar varför Expressen plötsligt ställer sig på sanningens, och därigenom det svenska folkets, sida ?

  Kan det vara så att de inser att de måste förhålla sig till en stark SD-seger i valet, och inte längre törs bedriva sin mångkulturella agenda fullt ut.

  • Det kan även vara så att Expressen, samt flera partier tar upp samma frågor som SD som ett sätt att neutralisera SD. Som då inte behövs. Men därmed dumförklarar de också medborgarna som inte förväntas kunna skilja originalet från billiga kopior. Det retar och sårar väljare som beslutar att straffa dessa partier i valet. På valnatten står de där med långa näsor och fattar ingenting…

 36. Dessa uppgifter nedan räcker för att förstå att Centerpartiet måste sänkas ordentligt så de inte får något inflytande i nästa regering.

  Ett tecken på att den normale svensken (83%) saknar slutledningsförmåga i frågan om afghanbarnen. De ser ingen som helst fara i att inkludera dessa i vårt samhälle.
  Bruttonationalprodukten I Afghanistan per capita är ca. 1700 USD (14 000: SEK) enligt CIA beräkning.

  En flyktingsmugglare kräver ca. 75 till 85 000: – från Afghanistan till Sverige.
  Afghanistan är en av världens största producenter av vallmo, råvara till Heroin.
  Av bruttonationalprodukten (inofficiella och officiella beräkningar från CIA) så kommer 80% från just narkotika i olika former. Den enda infrastrukturen som fungerar är logistiken runt narkotikan.
  Av dessa uppgifter drar inget stort politiskt parti någon slutledning utom SD.

  De flesta som jobbar med dessa och det är många har gått in i en självförnekelse då det ger goda inkomster. Om ingen tjänat pengar på de så hade det sannolikt inte funnits så många batikhäxor vid avvisningarna, det har blivit en födkrok för många.

  • Det är knarkkurirer som har rekryterats för att skapa kanaler till marknaden i Sverige. Klart de inte vill åka hem, i hemlandet väntar flyktingsmugglarna på återbetalningen.

 37. Det talas om könskvotering i alla omöjliga sammanhang numera, men inte i detta. Man bara accepterar att så gott som 100% är män. Konsekvent?
  Många av den feministiska samarbetsregeringens reformer kostnadsberäknas till ett antal miljoner. Denna ”gymnasieamnesti” kommer att kosta ett flertal miljarder. Konskevent?
  Afghanerna som grupp betraktat klarar sig dåligt i gymnasiet, så många av dessa 9000 personer lär bli morgondagens gängkriminella. Eller hamnar i drogträsket. Eller både och.
  Teoretiskt finns en möjlighet för sossarna att övertala ett flertal av deras riksdagsmän att blankrösta och därmed faller detta farsartade förslag. Men det är nog mest teoretiskt tyvärr.

 38. 2022 har Sverige garanterat ett islamistparti i riksdagen med påverkan över försvar , skola och polis.Böneutrop i riksdagshuset. Dags att lämna landet och fly.

 39. Som en bekant berättade som jobbar med att ta emot och förhöra på migrationsverket. Killen sa att han var sexton. Vår bekant började skratta åt han och sa du är minst tjugofem. Då började han också skratta o erkände. Det här berättade han för någon månad sen. Han fick nog jobbet för han var ung o vänster dom frågade. Efter att ha jobbat där i 1,5 år tror jag inte han är vänster längre. Och har andra tankar. Om invandringen. Skicka hem dom har ingenting här att göra dom kan komma från vilket land som helst. Till och med Sverige hur sjuktdet än låter.

  • Samma här, jag har en släkting som jobbat som förhörsledare som slutat då de flesta var vänsterfolk med begränsat sinne för pengar. När det hört tre fyra förhör så var alla samma. Tänk er Tusentals med samma story och alla 16 år och politikerna fattar inte att de programmerats av flyktingsmugglarna. Vad gör man inte är 75 till 80 000: – per flykting.Det är självbedrägeri, alla i den branschen vill bli lurade för de har ett jobb att gå till.

 40. REGERINGENS VANSINNES POLITIK FORTSÄTTER !!!

  Socialisterna, MP samt C måste bort från makten.
  Sverige kommer att ekonomiskt haverera.

  • Sjuka sjuklövern tycker att ramadan är en svensk tradition så Sverige går inte att rädda längre om inte SD och AFS får 100 %.

   • Ramadan är sedan länge en HELSVENSK PK-tradition, liksom Sverige nu i öster gränsar mot MEDELHAVET, det hav som DÖDA simmar över till ALL INCLUSIVE, enligt vår Statsminister!

  • Inte enbart ekonomiskt. Vad ännu värre är att landet är på väg mot en social kollaps.
   På vad – och med vad – tänker Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet?
   En sak är säker: De tänker inte på svenskarna och deras framtid. Det var ju svenskarna som de var satta till att värna om…

 41. Under tiden stiger bensinpriset och kronan faller.
  Det borde finnas viktigare saker för en regering att ägna sig åt än dessa fuskare.

  • 16 spänn litern nu såg jag.. Räkna med 17 vid den sedvanliga semesterhöjningen samt vägtrafikskatten har tydligen höjts igen.. Svensken blir snart isolerad i sitt närområde.

   • Allt kan vi tacka miljöpartiet för. De betraktar sveriges befolkning som sina fiender, de vill uppfostra och styra oss så vi blir klimatsmarta, plaskasselistiga och isbjörnsklyftiga.
    Allt genom att höja skatterna så vi inte har råd.
    Tack för det era sk-tstövlar, men minns att vi också minns!

 42. Av dessa 9000st kommer 20 gå vidare till jobb och dessa jobb kommer vara konstgjord andning för de kommer jobba med att ta hand om de andra 8980st på olika boenden…bra, jävligt bra förbannade Lööf

  • Om vi ser till att de ”riskerar” dödsstraff genom stegling i Sverige också, si så är det humanitära dilemmat löst!

    • De kristna har sin mor och allas vår far att möta och stå till svars inför efter livet. Muslimerna får nöja sig med sina fjurton jungfrur.

 43. 9000 var det ja.. låt säga att deras närmaste anhöriga är ca 8-12 i antal per snubbe som också måste beviljas uppehållstillstånd, för det är så viktigt för att integrationen ska fungera fullt ut.
  Ja tror banne mig att hela samhället kollapsar inom snar framtid, pensionsåldern hamnar runt 75, om det inte blir så att man får jobba till man stupar.

  Allt som byggts upp under modern tid kommer gå förlorat

 44. Så här är de 9000 pers som nu skall betala sitt uppehälle 1 eller 2 år tillbaka + dryga böter för att olovandes vistats i landet och sedan förpassas ut ur landet på tryggast sätt .
  Det finns militärpoliser som kan hantera fall som dessa.

  • Du glömmer bara en liten detalj, att regeringen vill det motsatta.

   Regeringen får saftiga kuvert från globalister, stackarna kan inte stå imot…..

 45. Migrationsverket: Hej, Agnes heter jag, vad heter du, var kommer du ifrån och vad kan jag hjälpa dig med?
  Lycksökare: Achhhmiiiagg fafflaff uggabugga ohh ohh aahaatjo.
  Tolk: Han heter Achmed, kommer från Afghanistan, är 17år och han vill söka asyl i Sverige för det är hemskt i hans hemland där han fick fly i all hast för att komma undan med livet i behåll, han lämnade sin familj där som han nu vill återförenas med och så vill han ha nya kläder, en lägenhet eller en villa och svenska flickor.
  Migrationsverket: Nej men… usch då vad är det du säger kära Achmed, det låter förfärligt, det klart att vi ska hjälpa dig, här får du ett betalkort med 10000kr så du kan köpa det mest nödvändiga nu idag och så får du bo på ett fint hotell för tyvärr är slottet vi brukar använda fullbokat så jag hoppas det fungerar med ett vanligt hotell och så skaffar vi fram en lägenhet eller villa åt dig samtidigt som vi söker efter din släkt så de kan komma hit och återförenas med dig, välkommen till Sverige kära Achmed.

  Alternativt svar om det funnits människor med sunt förnuft och en hjärna innanför pannbenet hos migrationsverket: Jaså Achmed, men sitt kvar här så ska jag prata med en kollega till mig, ett ögonblick bara.
  Sen lämnar ”miggan” rummet, låser rummet, tillkallar polis och snart är Achmed tillbaka i Afghanistan igen.

 46. Som sagt glöm inte att för personlig bok över vilka politiker som varit med sedan 2006 och framåt. Det lär behövas. Ju fler som har koll dessdå bättre.

 47. Hej

  Jag sköter bokföringen åt ett AB, vars verksamhet är att ordna boende i privata familjer.
  De tjänar otroligt mycket pengar !!!.

  De som de bor hos är nästan bara från Iran. Och ägarna till dessa bolag är ofta också Iranier.
  Jag har otroligt mycket att berätta om det jag har hört. För de så kallade ensamkommande berättar ofta för familjen de bor hos om sanningen. Och så berättar de det vidare.

  Någon hade jobbat som bilmekaniker i 12 år och var 26 år.
  Osv osv

   • Jag vet inte , men om de läser det här och kontaktar mig, så ska jag fundera på det.
    De har en ej Iranier som frontfigur, som jag måste få med mig i så fall, men han är så förbannad på systemet så jag tror han skulle ställa upp.

 48. Att Expressen skriver om detta på det sättet betyder inte ett skit utan det är ett försök att sopa igen spåren. Vi ska inte glömma att Expressen är medskyldiga till invasionen 2015. Vi ska inte glömma att Expressen har jagat invandringskritiker och hängt ut de som rasister, fascister, främlingsfientliga.
  VI GLÖMMER INTE, Expressen:!

 49. 3 miljarder kostar alltså detta spektakel. Kan inte godhetsknarkarna betala ur egen ficka istället för att låta våra hårt ansatta pensionärer indirekt stå för notan?

 50. Skyll er själva dumma naiva idioter till svenskar. Nu får ni dessa att försörja på livstid via skattesedeln.

 51. Hela PK-”sverige” jublar nu över att ha fått hit ännu en kriminell utlänning, den sk ” svenske” hjärtläkaren Fikru Maru, som är dömd i Etiopien till fängelse i nästan 5 år enl Etiopisk lag. Sverige har själv politiska fångar som inget av censurmedierna ömkar för!

  • I Malmö är det redan en vardag! Väkommen till vår fina stad!

   De som röstar på 7k borde bosättas i Malmö. Efter max 1 vecka röstar man SD.

  • Ja helt normalt beteende för flyktingar och barn som tagit sig över halva jordklotet. Självklart skall de skickas hem omedelbart och har inget här att göra.
   Tårgas och elpistol borde vakten dragit fram.

 52. Vilka lättlurade politiker vi har gud bevare oss för såna som ,Fridolin, vänstern och lövhögspartisterna

   • Ja det är svårt att tro att politikerna varit naiva. De kan skylla på det men de ska inte komma undan med det. De har kränkt och skadat och utnyttjat oss godhjärtade svenskar. Men nu reser vi oss som en man och tar tillbaka det som stulits ifrån oss!

 53. SWE E SÅ KÖRDA NU
  Tänk till nu ni som har döttrar i 16-17 års åldern det kmr komma in 25-35 åringar nu till gymnasiet fy fan va äckligt kmr bli väktare i skolan.
  Kmr bli intressant hur analfabeter kmr klara gymnasiet!

 54. Gissningsvis är det endast 2 % av de väljare som importerats som skulle kvalificera som flyktingar, med rätt till asyl, om sanningen kom fram.

  Historier har läckt ut om hur det går till på Migrationsverket, men inget parti har brytt sig om att granska den s.k. myndigheten.

  Asylindustrin utgör sannolikt historiens största bedrägeri.

  • Med politikernas goda minne. Detta ska vi inte förlåta. De ansvariga ska ställaa till svars. Folkets tålamod är slut. Vi måste ge upprättelse åt våra våldtagna barn och vårt skövlade land.

  • En mardröm för oss svenskar. Våra politiker har varit sinnessjuka och styrt oss ned i djupet. Ett storhetsvansinne där de likt kungarna på stormaktstiden drev landet in i fattigdom och utmattning.

   • Så Svt opinion i går der man diskuterte om svensker også skulle få lov til å feire deres nasjonaldag slik som i Norge. En eller annen redaktør for Dala demokraten mente at det ville være meget farlig. Han mente at alle måtte være universielle i Sverige og at ingenting egentlig er svensk. En sånn uttalelse viser hvor syke den svenske PK eliten har blitt. Jeg tror alle i verden forstår et Ikea, Ingemar Bergman og Broder Daniel har en svensk identitet. Denne nissen mener sikkert at det er veldig viktig at alle innvandrere i Sverige får beholde sin kultur, mens svensker skal bli universielle. Patetisk.

 55. De skall ut direkt när sossarna och mp åker ut.
  De har kommit in i landet på olagliga grunder under styret av en korrupt regering.
  Alltså bör alla tidigare beslut upphävas.

 56. . . . och vad var det hälften av männen ”skolades” till i Iran innan de slussades vidare till Sverige? Hmm . .

  Asylrätten är bara till för människor som flyr hot och krig och ska sökas i första säkra land. Vad ”hotade” dem i Iran, var där krig?
  Sverige går emot Schengen om man låter dem då söka asyl här och en som inte har fått uppehållstillstånd, ska heller inte studera här.
  Hur ska regeringen efter detta kunna neka någon ö.h.t. som tvingar sig kvar här och kräver att de ska få studera?!
  Vad är det för hållhake Fatime ’Kahdaver’ har på Löfven?

  • Glöm inte att Annie vill även att deras familj skall få komma från det hemska kriget i Iran som anhöriga

 57. En ny ”Skammens dag” vankas i riksdagen då denna historiska skandal går igenom i riksdagen.
  Den förra glömmer vi aldrig, fri (50 kr) tandvård för de som uppehåller sig illegalt i landet.
  Landsför*ädare är en alltför mild benämning på representanterna hos s,v,mp och c.

 58. Vi kommikt te Sverge bästa landet.. inte gå te jobb, svenska folken betalar te oss
  Vi tycer om inte jobba, vi tycer om att knulla 😀

 59. Kan man verkligen lita på agendasättande vänsterextren gammelmedia? Jag trodde att man inte kunde lita på Expressen.

 60. Tror att sossarna egentligen inte vill ha dem här, men gick med på förslaget för att få tyst på MP. Sen kom Annie och förstörde allt.

  • Jag är också övertygad om att de ville att förslaget skulle falla och då kunna säga till MP , vi försökte.

 61. 9000 ’ensamkommande flyktingbarn’ som varken är ensamma, flyktingar eller barn utan 9000 fullvuxna män som är engagerade i organiserad brottslighet.

  • Alliansen finns ej mer, men det gör inte så mycket eftersom dem lämnat över makten genom WO!

 62. I min värld så låter man kvinnor o barn komma undan krig, gäller tydligen inte i den muslimska världen.

  • I den muslimska världen låter man unga, ogifta män invadera de otrognas områden för att kolonisera och erövra dem och förslava befolkningen. Som morot gäller fria våldtäkter.

 63. Tänk dig att du är helt misslyckad, ditt land är misslyckat, ditt folk är misslyckat, din kultur är misslyckad, allt och alla du känner är misslyckade osv mm
  Det är naturligtvis fruktansvärt hemskt att ett helt folk kunnat misslyckas så kapitalt i tusentals år!
  Men vi har ingen skuld, inget ansvar för det!
  Möjligen kan vi ge bistånd till projekt i närområden till misslyckade folkslag!
  Att importera misslyckade skojare och bedragare är ingen lösning för varken oss eller dom!
  Snarast ett recept på vår egen undergång!

 64. Hur många ISgalningar är med bland de 9ooo?Ingen som vet vilka de är eller
  varifrån de kommer,de är fan inte kloka på en fläck,har hela Säpo sagt upp sig eller
  har de inget att invända mot detta vansinne?

  • Snälla Kerstin, du måste tänka på vääärdegrunden och allas lika vääärde.
   Det går för att annat, inklusive sunt förnuft.

   • De kan stoppa upp den där jävla värdegrunden dit solen aldrig lyser
    och börja använda sina hjärnor istället om det finns några men det
    är förstås tvivelaktigt som de beter sig.

 65. Det hade kunnat vara värre. 0% är t.ex. inte en undre gräns för Riksbankens penningpolitik. Det kan alltid bli sämre, och det blir det automatiskt om man inte aktivt håller rent. Förfall heter det.

 66. Beslutet att ge 9000 icke flyktingar (som medvetet har ljugit om sina åldrar och om nästan allting annat) uppehållstillstånd. 9000 ljugande män som genom ditt beslut nu får fortsatt socialbidragsförsörjnigar i flera år framåt. Detta är ett idiotiskt beslut. Det är ett beslut tidigare bara har förekommit i Sverige och i kommunistditaturer. Att du Annie Lööf och Centerpartiet nu stöder ett sådant förslag förpassar dig Annie Lööf och Centerpartiet till den grupp som stöttar kommunistdiktaturer.

  Uppehållstillstånd skall enbart ges till de som har skyddsskäl och absolut inte ges till ljugande asylsöknade bluffande migranter som grupp procentuellt (jämfört med den övriga befokningen) begår extremt många grova brott, speciellt gruppvåldtäkter och andra grova sexuella övergrepp mot oskyldiga svenska barn, yngre flickor och svenska kvinnor. Varför gör du så här Annie Lööf mot svenska folket. Varför låter du människor som inte alls är flyktingar och som nästan mangrant har ljugit om nästan allting stanna kvar här i Sverige? Varför Annie Lööf stöttar du en så typisk kommu-nistisk politik? Var står du egentligen? Är du kommunist Annie Lööf? Eller är du skvatt galen?
  /CC

 67. ”0 procent har tillhandahållit giltig ID-handling”
  Sverige har blivit en öppen soptipp, där vem som helst bara kan traska in och göra precis vad han vill.
  Jag mår illa och vill spy.

 68. Den här lagen har Löfven inga problem med att driva igenom före valet. Däremot lovar han höja pensionerna efter valet om han får fortsätta med sin regering, Ett löfte som säkert blir ” en målsättning när finanserna blir bättre”. Varför höjer han inte pensionerna nu när han kan ? Svaret är att han månar mer om vissa.

 69. DET HANDLAR JU OM BARNNNNNN!!!!!
  Men vänta nu lite ska dom inte vara med sina föräldrar och släktingar??

 70. En vän till mig upplever ett tidigare välskött bostadsområde som ett flyktingläger där sopor dumpas på marken och Ramadan firas vägg i vägg på nätterna.

  Ett slum-Sverige som ständigt fylls på med nya muslimska Ramadanfirare av politiker som bor i stadskärnorna långt ifrån sopberg och hela släkters högröstade firande om nätterna.

  Vi kommer att minnas detta svek mot ett folk 9 september i år…

 71. Beviskravet om ålder måste ju ligga hos Afghanen.
  Å tänk va konstigt, i de länder de passerat på vägen, hade de ju inte kommit in i utan papper. Så någonstans på vägen borde det ju finnas kopior på deras resehandlingar….
  Varför vänta till Juni Juli, packa ihop och skicka hem NUUUUU !!!

  • Jepp – återvändarpolitik måste sättas ihop. Vi har som nation historisk gjort många stora krafttag på kort tid.det kan vi göra denna gång också.Dags att sätta ihop ett återvändarverk!Och att bygga upp en verkställighetsorganisation kring detta.

 72. Ne detta verkar som det blir upp till folket att lösa ..vi får la också börja gå ut på gatorna och gapa och slå

 73. De på bilden utstrålar ärlighet och intelligens! Fantastiska pojkar!
  Ha ingen tvekan, att de kommer berika och befrukta direkt på öppen gata!

 74. Det här är en öppen krigsförklaring till det svenska folket av riksdagen.
  Ingen frisk regering i något annat land hade betett sig på det här sättet mot sitt eget folk.
  Kommunisternas tidsfrist att lämna landet frivilligt och fredligt går snart ut, tror jag.

 75. 2:AN från höger i första raden; Säkert ca. 30 År. Vilka taskspelare till politiker som sitter av tiden i riksdagen !!!

  • Kan lika gärna vara en nyfödd bäbis eller en hundraåring. Sveriges läkares branschorganisation har ju fast ställt att de allihop är alldeles för dumma i huvet och okunniga för att kunna fastställa någon människas ålder. Det är därför jag åker utomlands för läkarbesök! Politiska SS-läkare är inte alltid på din sida. (Jag har haft en katt som tydligt kunde skilja mellan människobarn och vuxna människor, en katt).

 76. Det verkar som om många underskattar problemen med att avvisa personer med oklar identitet. Varför skulle Afghanistan ta emot personer som inte kan bevisas vara medborgare? De är inte nödvändigtvis helt bakom flötet på afghanska myndigheter.

  De länder som överhuvudtaget släppt in personer utan att veta vilka de är sitter verkligen med Svarte Petter.

  • Det är ju inte vårt problem. Jag har ju inte orsakat det problemet, eller hur, så jag är inte den att bära konsekvenserna av de som har gjort det. Är inte det den mest grundläggande värderingen vi kan ha i ett samhälle? Förutsättningen för att du och jag skulle kunna komma överens är att vi respekterar den ömsesidiga icke-våldsprincipen.

   De utvisade blir helt enkelt ett problem för flygplatsens säkerhetspersonal att hantera. De får väl flyga dem dit de vill, finns säkert billiga landplättar att hyra. Jordanien tar t.ex. emot flyktingar bara genom att hyra ut mark till FN för skyhög hyra. De får inte ens arbeta i Jordanien. De bedriver en migrationspolitik som de profiterar cash på och som inte underminerar deras samhälle. Varför borde inte Sverige göra samma sak? är det nånting speciellt med oss? är vi Jesus Kristus som passivt låter oss torteras till döds av staten?

   • När folk med med oklar identitet dyker upp på svensk mark så är det vårt problem. Inte ditt och mitt men Sveriges problem som stat. Tror du Sverige (återigen som stat, kanske bäst att påpeka eftersom det är dig jag svarar) kan chartra ett plan och bara dumpa folk någonstans i världen, inom en annan stats jurisdiktion ? I så fall är du ännu mer korkad än jag trodde. Vilket inte vill säga lite.

    • Javisst kan vi (som stat som du poängterar) betala ett land för att ta emot folk som inte kan utvisas någon annanstans! Även om det är oklart så var det så zigenarna ska ha bildats. Slavar som frigivits och som bara en kung i Rumänien gav fristad till. Australien gör väl redan det, med arrangemang med andra länder i Sydostasien. Och det behöver inte vara ett fattigt land, Finland skulle t.ex. kunna driva en avfallsanläggning där de oönskade bedragarnas utan asylskäl kan arbeta för sitt uppehälle.

     Vad får dig att tro att det vore ett problem att skicka ut människor som inte hör hemma i Sverige, som inte hör hemma någon annanstans heller? Alla världens hemlösa bor väl inte hemma hos dig, eller är de välkomna?

 77. Sveriges politiker förväntar sig att det svenska folket skall vara skötsamma och tiga.
  Alltmedan man ger ”carte blanche” åt allsköns kreti och pleti.

  • Gotska Sandön är en fantastiskt nationalpark och kliniskt ren från allt var slöjor, burkor , arabisk musik och böneutrop heter !
   Låt den vara så!

   Att åka dit är nämligen något som bara intresserar friluftsintreserade naturmänniskor från den naturdyrkande delen av västvärlden med respekt för djur, natur och miljö!

   Nej, ett stort uppsamlings- och genomgångsläger där asylen prövas och alla läkarundersökningar görs i den f.d blygruvan i Laisvall vid vägs ände i Lapplands inland torde vara en bättre lösning.

   • Sverige är ett fantastisk land och svenskar som bor där är fantastiska människor. Låt de vara så! Hellre att förstöra en nationalpark än svenska folket.

 78. Promenerade runt i en småstad vid lunchtid och det som stack ut var araber som buskörde sina bilar och hade stereon på högsta volym med arabisk musik.

 79. Det är väl EU som bestämt detta Stefan har ju inget att säga till om Han har ju visat vilken drift-kukku han är.

 80. När Annie P K Lööf står i korvkioskkön frågar de inte som normalt: ”Senap och ketchup?” utan det blir istället: ”Skokräm och ketchup”?
  Smaklig måltid Annie P K!

 81. Som skrivit i (S)Expressens för en gångs skulle neutrala artikel.

  Många av dessa ”flyktingar” har jobbat flera år i Iran och varit detta lands stora arbetskraftsreserv – gastarbeiter – och gjort de jobb som vanliga iranier ansett vara för dåligt betalda.

  När då sedan det spridit sig falska rykten att man i Europa kör gratis bilar på vägar av guld och allt man pekar på får man , speciellt i ”Suedistan” och i ”Germanistan”, så är det ganska självklart att man vill sticka iväg..

  kriget i Syrien blir bara en falsk förevändning..

 82. Om riksdagen tar ett beslut om att de 9000 får stanna, så borde omkostnaderna för uppehället betalas av Centerpartiets partikassa.

  • Jag är blödig jag. Jag skulle tillåta Annie Lööf bära badmössa när hon spänns fast vid båren innan den doppas ned i hinken under förhöret om vad hon har för medbrottslingar att skvallra på. Man vill ju inte sabba hennes hairdo.

   • Ja, vad säger man…Annie Lööf är den högst utbildade politikern av de 8 – men ack så otaktiskt.

    • Att dröna några år i högskolans studentkår säger inte så mycket. Bildt, Borg, Persson är exempel på dem trots all tid på högskolorna vägrat ta examen. Visa att de lärt sig nånting. Annie Lööf har en jur. kand. men som lagstiftare har hennes respekt för lagstifting har plötsligt visa sig vara lite sisådär.

   • centern är experter på att förstöra landet tänker på NUON dessa afganer kommer väl att hamna på samma kostnadsnivå där centern går in där går vettet ut dom kan nog inte sköta någon ekonomi möjligen sin egen?

 83. Hur har alla dessa ”barn(?)” ”lyckats” ta sig ända till Sverige ?? Utan id-handlingar dessutom.. ljuger om sin ålder, bara dessa fakta gör iallafall mig misstänksam och undrar vad dessa individer tänker göra i vårt land.. Sverige borde inte släppa in några utan giltiga id-handlingar!!

  • ”Det var värt besväret. I Sverige är allt gratis och det mesta tillåtet..”
   Interweb och telefoni hjälpte till att göra detta möjligt.
   Ja, och idioter som lät osten stå framme på bordet – för råttorna att fritt mumsa på.

 84. Annie Lööf har genom stödja regerIngen visat sig helt inkompetent, ja direkt FARLIG FÖR SVERIGE! Att S och MP är det har visats tidigare! Nu vet man att en röst på något av allianspartierna vore lika farligt- trots M:s högljudda protester. Rösta på SD-!!

  • Tyvärr är det så, som jag ser det så är det bara två partier som värnar om landet och det är SD samt det nybildade AFS.

 85. Sverige är EU’s största förlorare.

  Förutom medlemsavgift (minus ca 20 miljarder) betalar vi en tullavgift (ca 3-4 miljarder) (visste ni detta??) för ”skyddade varor. Lägg därtill att vi har ett handelsunderskott på ca 110 miljarder mot EU’ men ett handelöverskott mot övriga världen på nästan 200 miljarder, dvs vi drar in mest pengar till EU (per capita). Eftersom EU’s varor skulle kunna köpas billigare på världsmarknaden men skyddas av allehanda regler, tekniska krav, etc gissar jag att vi gör ytterliggare en ”förlust” på ca 10-20 miljarder.

  Allt för att politikerna vill vara med i klubben och har lurat invånarna med detta genom så kallad passfrihet, men vi har fått enorma invandringskostnader på halsen, som vi annars kunde styra över själva.

  • Annars styra över själva????
   Men vänta nu sist jag kollade var både Reinfeldt och Löfven födda i Sverige liksom Annie och Isabella…nej skyll inte EU för invandringen en masse!!!

 86. Förslag:

  De politiskt aktiva personer som anser att de skall få stanna (”det får kosta”) skall med lottens hjälp tilldelas varsin asylsökande som de sedan fullt ut blir juridiskt ansvariga för. Även försörjningsansvar faller på den politiskt aktive.

  Vad skulle du tycka om det, Gudrun, att försörja en av dessa bidragsfuskare?

 87. Sossarna inser att dom förlorar i höst, då tar någon annan över, och städar och blir jätte populär, eller?

  • Egentligen vill nog ingen ha regerimgsmakten nästa period. Dumma väljare kommer att beskylla sittande regering när nästa lågkonjunktur slår till och kostnaderna för massinvandringen blir kännbara på riktigt. Bäst att vara i opposition då och ta över 2022 om det då ännu finns ett land som kallas Sverige och där det hålls allmänna val där även kuffar har rösträtt…

   • De ansvarslösa politikerna har sin lön säkrad och aktar sig noga för att hamna i en situation där de måste ta ansvar för sitt handlande.
    Tillåts böneutrop på många orter i landet så kan även korset i svenska flaggan vara utbytt mot en halvmåne vid valet 2022.

  • Ca 10 kronor är väl skatt så det är väl ungefär dom pengarna det handlar om. Till våra vägar blir det inget över.

   • Av de 16 kronorna har ”barnen” redan tagit 20 kr i inkomstskatt och arbetsgivaravgift. Summa av 36kr har barnen tagit 30kr. Dvs för 36kr har du fått något för 6kr, staten tog resten och spenderade dem på …. och sig själva. Det måste börja diskureras hur mkt skatt vi betalar, detta är ohållbart.

     • Gurrans importerade afghanmän tar merparten. Gurran själv har säkrat sig livstids försörjning på skattebetalarnas bekostnad.

    • Utomordentligt bra och sanningsenlig ekonomisk redogörelse för hur det förhåller sig i det skattetyngda landet.

     • Tanken svindlar när man betänker skatteleden innan löntagaren får sina pengar i handen och skatteleden efter

   • Dags att tillverka drivmedel till fordon med entledigade politiker från S, MP, V och C. Detta blir miljödrivmedel som gör nytta i alla ändar.

 88. Nästa förslag ifrån C är nog att svenska pojkar kommer att steriliseras och att alla blonda döttrar kommer att tvångsgiftas med Kulturberikarna. Hjälp mig……

  • Tja, RFSU med en massa statliga bidragspengar bakom sig uppmanar ju att etniska svenska kvinnor skall göra abort och att på varje sätt förhindra att de blir gravida…

 89. Märka lite ord bara: ”Riksdagen förväntas rösta igenom…”. Ordet ”väntas” passar bättre än ordet ”förväntas”. Med förväntningar menas t ex att ”barnet hade höga förväntningar inför julklappsutdelningen” etc. En förväntan är något positivt. I alla fall tidigare men språket ändras ju alltmer till obegriplighet så jag får kanske ge med mig.

  • Och efter förlovningen brukar det stunda giftermål. Jag har mina farhågor om med vilket land som äktenskapet skall stå. 🤔

 90. Men, detta är ju sossarnas ”present” till alla batikhäxor. De får lite ”rajtan-tajtan” i sängen, mot att de röstar rött.

 91. Huh! Föreställ er vad som kommer att hända när dessa vuxna män med oklar identitet ska gå i gymnasiet med vackra, blonda och kanske lite naiva svenska tonårstjejer… Eller så är det bäst att inte tänka på det, man vill ju inte må alltför dåligt en fredagskväll. Blunda, håll för öronen och sjung We shall overcome…

 92. Byråkraternas åldersfixering verkar bedrivas som en tidskrävande hobbyverksamhet vars kostnad skattebetalarna står för.

  Att allt för många ID-handlingar saknas är ett tydligt tecken på att det finns hitkomna som inte har ”rent mjöl i påsen”.

 93. Hur många svenska liv skall detta kosta??
  Hur många svenska underliv skall nu tvångbesökas.?
  Tack Annnie och tack de rosenkindade lärare som fyllde Annie med sina trosvissa humanistiska övertygelser om
  ”allas lika värde”
  ”VIMMERBY-effekten” blir kännbar sanna mina ord !!!

  • Annie Lööv, detta falska stycke kan dra dit pepparn växer, Afghanistan t.ex och stanna där för evigt. Här gör hon bara enorm SKADA. Väck med karringen och hennes skitparti.

 94. Nu har det Svenska grundlurade folket försörjt dessa sedan 2015 och det har kostat många miljarder och nu skall de kosta många miljarder i minst 2-3 år till. Men sänka skatten för fattigpensionärer ? Det går ALDRIG. Har man någonsin frågat oss skattebetalare om detta enorma slöseri med våra pengar som skall uppfylla det samhällskontrakt som skall gälla . Vi får hela tiden avstå medan andra får beviljat. Är det så vi skall ha det i VÅRT land i fortsättningen ? Svaret är NEJ och vi skall överlåta regeringsansvaret med varm hand till de som värnar om vårt land. SD 2018.

 95. Sätt afgangubbarna på en pråm utan motor, utan åror, utan livväst, utan mat, utan vatten och bogsera ut dem till mitten av atlanten och släpp dem åt sitt öde.

 96. Det var med dessa uppgifter som grund Sharia-Annie röstade för att de skulle få fortsätta att snylta på skattebetalarna.

  • Annie löw lever gott på sina utspel.
   Att satsa drygt en miljard på elcyklar tillsammans med miljöpartiet verkar nu trögt.
   Hon hittar nog på en ny strategi för att sitta vid köttgrytan.

 97. Annie vinner röster på detta…från arga MPare….men som landsbygdsparti är Centern förbi.
  Vimmerby och Hultsfred lär välja SD inte C.!!

 98. Frågan är om det är våra politiker och tjänstemän som är kriminella eller om det är dessa vuxna som med olika trick söker svenska bidrag? Förtroendet för myndighetssverige är hur som helst noll!

 99. Att Centern kan öka ,enligt senaste opinionsundersökningarna, efter sitt stöd till förslaget att afghanerna ska få stanna, visar bara att alltför många inte har hästarna hemma!
  Så är det så mycket viktigare att SD lägger fram alla fakta om dessa s k barn .Sedan får väljarna ta ställning! Måtte deras dom mot det svenskfientliga Centern bli hård!

 100. Fullständigt åt helvete med dessa så kallade Afghanska barn. Dessa män kommer efter att de slutgiltigt får stanna sedan kräva hit sina anhöriga vilket blir minst 20.000 personer till utan asylskäl. Det farliga med detta ärende är att det kan bli ett prejudicerande ärende. Därefter fritt för alla att inta Sverige från Afrika och Menaländerna.

 101. Risken för ytterligare många grova gruppvåldtäckter föreligger då Afghaner visat sig vara överepresenterade i våldtäktsmål.

 102. . . . vi får nu se hur Löfven tänker föda upp de här 9000 BARNEN och vad som kommer att ingå i deras ”STARTPAKET” för ett drägligt liv i sitt nya HEMLAND???

  Pensionärerna, Skola och Sjukvård vår väl betala . . . ?

 103. Det är ju helt absurt att man accepterar att män har åkt över halva jordklotet och passerat tio gränser utan giltiga id-handlingar!
  Det är den första stora punkten på bedrägeriet och där kan man, om man vill, säga nej redan vid gränsen.

 104. EN sak kan vi vara säker på….OM dessa quislingarrr..i alla partier la sin röst EMOT
  detta förslag ….
  så skulle risken att åtminstone dessa NIO TUSEN ….ska få frispel av någon anledning…(fel saftsmak o.s.v )….
  minska med 100 % !!!!!
  DET kunde innebära att just ER dotter.SVENSSON..kom hem go och glad
  från midsommardansen…NIO TUSEN gånger större chans dessutom !!

 105. POLITISK KORREKTHET ÄR ATT IGNORERA VERKLIGETEN

  Och Sverige är världsledande..

  POLITICAL CORRECTNESS IS ABOUT IGNORING REALITY

  And Sweden is world-leading..

 106. Alla i riksdagen som stöder det här måste ju vetat om alltihop. De räknade bara kallt med att inte bli granskade av media. Det är tydligen det enda de bryr sig om.

  Ärligt talat. Man kan nog räkna de afghaner som har giltiga asylskäl på ena handen, om ens det.

  Har man inte ID-handlingar borde ju chansen vara minimal att få stanna. ”Muntlig berättelse”?? Vilket skämt!!

  Helt otroligt.

 107. Detta borde svida ordentligt för C & CO. Inga som helst ID handlingar, åkt jorden runt utan dessa? de flesta långt över 18. Ingen har egentliga asylskäl. Och vi skall krysta ur oss ett antal miljarder för att försörja dessa och deras anhöriga i ett tiotal år. Nej, få slut på den här farsen NU.

  • Jag håller med dig de skall ut från Sverige på ett eller annat sätt.
   Sedan om ingen vill ta emot dem så är det absolut inte Sveriges ansvar.

 108. Vi har ju NATO som skulle kunna bevaka dessa Afganistanier och den svenska styrkan kan hålla sig på hemmaplan!

 109. Det anmärkningsvärda är att det är Expressen med Tomas Mattsson i spetsen som gjort granskningen och sedan dessutom publicerar den. Det hade aldrig hänt för ett år sedan. Vindarna har vänt, känner ni det Sverigevänner?

 110. Vi VET även att dessa 9000 skulle kosta c:a 4-6 miljarder om året…
  DET vet även löven o company..

  Bra att slaskpressen med kniven på strupen…gjort detta offentligt..MEN
  det här kunde dom gjort för flera år sedan !
  kan vi hoppas att mattssson offrasss på förljugenhetens altare och får gå till arbetsförmedlingen som en vanlig man…??…

  Tvivlar starkt på att msm tar upp dom redan beviljade 35,000 ”barn”..som nu lever loppan på vår bekostnad….
  Men om dessa 9000 kostar 4 milj. borde även dom redan beviljade kosta
  runt 12 miljarder..eller..??..

  15-16 miljarder för runt 45.000 ”barn”..anser då inte jag vara rimligt……
  speciellt när över 300,000 SVENSKA PENSIONÄRER SVÄLTER !!

 111. Det är ett gigantiskt flyktingbedrägeri måste stoppas!

  Hur kan 87% undvika att se skriften på väggen?

 112. Hur ska eventuella utvisningar gå till när de inte har något hemland som vill ta emot dem. Chartra ett flygplan för några miljoner för att utvisa en enda som vägrar kliva av planet. Hur tänker ni politiker som har fått era platser i Riksdagen tack vare att ni kan babbla omkull vettigt folk? Fösök att lösa det här nu!

 113. Det är väl ingen som är förvånad? Jag hade svimmat om dom hade utvisat dom, man bor trots i ett land som inte har någon plan förutom att samla folk från dysfunktionella kulturer och hoppas på det bästa.

 114. Som sagt..med kniven på strupen..
  vi får inte glömma att detta görs för att msm helt plötsligt fått för sig att
  spegla verkligheten som den ÄR….

  Den ENDA anledningen är att deras INKOMSTER…rasar…dom går back var eviga dag….DÄRFÖR skrivs detta nu helt plötsligt…

  Hade dom varit kloka från början..hade dom SKRIVIT sanningen hela tiden..
  som i normala länder….och då hade dom verkligen blivit rika
  på sin försäljning av slask..så speciellt kloka är ledningen INTE !!

 115. Så nu ÄR det sant det som vi redan vetat sedan tidigare och som andra skrivit om och som då blivit misstänkligjorda för att fiska i grumliga vatten …. MEN när Expressen skriver om det DÅ är det sant … inte annars

  JAG äcklas

   • Rekommenderar att se denna …. tar just upp detta kappvändande som politiker och media gör, samt hans äckel för SVT/SR

    * * FRANKT: Malin & Sargon med Jens Ganman (författare)

    Det mest ofiltrerade samtal Ni någonsin sett i en TV-soffa. Journalisten och författaren Jens Ganman talar ut om Sveriges Television, svensk politik och vart gamla Svedala är på väg. Ni får inte missa detta!

    https://www.youtube.com/watch?v=STu5X0RyLNY

     • det är just det dom pratar om … att hade man tagit tag i frågorna direkt hade vi inte behövt prata om detta än i dag.

     • typisk sv. prata på .. knyta näven i fickan o anpassa sig.!!! allt fixar sig ändå så varför bry siG??

   • Reportaget som sådant var JÄKLIGT intressant måste jag erkänna.
    Men sedan kommer harmen.
    Det där är sådant som ni er föregångare och deras föregångare rapporterat och då blivit nedsablade längs med fotsulorna för att gå dom mörka makterna till mötes, föra en rasistisk agenda och att medvetet misstolka tillgänglig statistik.

    Reportage av den där kalibern med samma mängd verifierbara fakta har jag läst LÄNGE i alternativmedia. I vissa fall har det inte ens varit redaktionellt material i den meningen utan skriven som kommentar eller insändare.

    Om Expressen tror att dom ska återfå läsare på sådant här sätt så biter dom sig åtminstone från mig brutalt i arslet.

    Som en av dom drabbade när dom fick guldspaden för sin grävande journalistik med att ”avpixla” privatpersoner som kommenterat så kan jag bara säga.

    ”Ta den där jäkla spaden och gräv ett djupt hål att begrava er själva i”.

    Det är troligare att hockey-vm spelas på uterink i helvetet än att jag litar på Expressen igen.

    • Visst, det var en superbra granskning. Men den presenteras ungefär som om det är en sensationell nyhet som Expressen exklusivt kommit över! I själva verket har vi andra vetat allt det där under många år.

     • Och blivit kallade för nazister och rasister med otäcka rötter
      och nu kan ju även Expressen räknas dit, Alla deras rötter
      är säkert helruttna.

     • Ja, det var ingen direkt ”nyhet” för läsare av alternativmedia. Det enda som förvånade mig var att den publicerades ö.h.t. Att kvällstidningarna har kritiskt granskande reportage som är faktabaserade och utan en massa moraliska pekpinnar är lika ovanligt som två torsdagar i en vecka numera.

      Det här reportaget som AB publicerade för något/några år sedan var också en sådan ”tappahakan” granskning. Ingen nyhet i sig det heller utan precis som med det här så var nyheten ”ATT” den kom fram.
      http://laglostland.story.aftonbladet.se/

 116. lägg ned migen … o utvisa dom ..

  anna är stolpskott resten är bara bluff.. osv… inga id etc… ut ut ut .. sluta hålla på o göra mera cirkus!!! inte kul

 117. Finns det inget att göra? Protestera? Inget att säga till om? Jag vill inte ha dessa i landet och tror knappast jag är ensam. Vem vet vad för kriminella, våldtäktsmän och terrorister som gömmer sig bland dessa? Det är riktigt, riktigt obehagligt, en av dem knivhögg ju en polis i nacken helt oprovocerat😱 Jag anser inte att resten av folkets säkerhet ska stå på spel för att idioter till politiker lever i nån fantasivärld om ”goda gärningar”. Usch alltså.

  • snart våldtar flera av dessa ngn unge o skykller på dom känner sig osäkra inför sverige.. o domstolar sväljer detta o skykller på ungen..

 118. vänta bara när dom får put.. hahahah då kommer det bli krig.. dom kommer ge igen med allt dom kan!!!!! bara för att sv. var osäkra o väntade med att ge put…

  ut annars är vi slut!

 119. De 9000 afghaner är vuxna män som inte har asylskäl och skall därför lämna Sverige omgående visa respekt och lämna vårt land.
  Hur svårt kan det vara att respektera ert avslag på asylansökan?
  Alla måste behandlas lika som söker asyl i Sverige det skall inte finnas någon särbehandling för vissa grupper det kan vara mycket farlig.

 120. Men, Herregud!!!!! VARFÖR ÄR INTE DESSA FEJKFLYKTINGAR TILLBAKA SKICKADE!!!!!! DOM VÅLDTAR, RÅNAR OCH HAR INGET HÄR ATT GÖRA!!!! GÖR OM, GÖR RÄTT!!

 121. Det är därför M Andersson
  höjer bensinskatten. De måste kunna finansiera dessa småpojkar. Hon bedyrade att inget annat blir drabbat eller ”får vika på foten”, ren o skär lögn. Vi i glesbygden måste ha bil.
  Zzzz

 122. Får dom här ”ensamkommande” asyl är det en svensk nakba! Dels för de flyktingar som inte får stanna och för att just dessa så kallade ensamkommande saknar flyktingskäl! Får de stanna ska alla andra få det!

 123. Det ska inte löna sig att ljuga för att komma ini Sverige på falska grunder och leva på bidrag, för att sedan hämta hit familjen. Familjeåterförening ska bara ske i hemlandet. Inte i Sverige!

 124. 9 000 vuxna män utan asylskäl som kommer att kosta miljarder i bidrag får stanna! Händer bara i sjuk-landet Sverige. Man mår illa!

 125. En ofattbar idioti,
  Kom ihåg att Sverige fortfarande släpper in över 100000 invandrare per år( asylanter+kvortfklyktingar+anhöriga etcetc etc) .I Täby Centrum som jag regelbundet besökt i nästan 50 års tid är numera drygt hälften invandrare.För 50 år sedan var det max 1 per 100.
  Sverige går mot en stor nationell katastrof .Och det räcker inte med att stänga gränserna utan vi måste repatriera,repatriera och åter repatriera.Och det enda partiet som vill repatriera är AfS.

 126. Jag har hört att många i den här gruppen sexutnyttjas av äldre kvinnor det är inte bara det här utan att det är liknande människohandel också på ett sätt

  • Jag tycker vi ska ge dem ett bidrag så de kan återvända och ta sina batikhäxor med sig. Många har nog fruar och batikhäxorna kan bli hembiträden till muslimskorna.

   • Ja de har ju propagerat för, -Ta mig istället!. Så gärna och tillsammans med din toyboy. Vi sätter Ygeman som kapten.

 127. Politiker & media fortsätter skada sin egen befolkning.
  Svenskarna måste hjälpa sig själva på valdagen och skära bort det sjuka…

 128. Bidragsparadiset Sverige är som en magnet . Och det är helt och hållet politikernas fel . Dessa ynkryggar !!! Det vi skattebetalare som får stå för notan !!!

 129. ”99,4 procent är män”. Lite överraskande att det alltså finns hela 0,6% kvinnor. Mp, S, V och C vill alltså ge vuxna män gratis komvux men de ska gå i samma klass som 15-åringar. Får fan vara nog med vansinnet nu! Dessa män skulle utvisats redan för två år sedan eller än hellre aldrig kunnat komma in i Sverige!

 130. Bara i Sverige efter de styrandes ihärdiga förstörelse av vårt land, bjuder man in 9000!!!!! Fejkflyktingar och våldtäktmän att husera HELT GRATIS!!!! På oss skattebetalares bekostnad!!!! Sjukheten har tydligen inget stopp!!

  • Risken är överhängande ( om vi inte kastar ut muslimerna ) att de
   får jobb i AfS = Arabiska för Svenskar .

  • Nej nej det tror jag inte på. Det går hundratusentals svenskar arbetslösa. Det är bara stora hinder för att komma till jobben.Från person till jobb är det stora hinder.

  • Vad har dessa analfabeter att erbjuda den SVENSKA arbetsmarknaden?
   Med en muslimsk genuppsättning kan man inte förvänta sig att få
   positiv utdelning på 1 400 år

 131. Denna artikel av den avskyvärda tabloiden Expressen är gjord under galgen. Den hade bara för en tid sedan stämplats som rasistisk och främlingsfientlig av nämda hycklade blaska.. Det kallas för damagecontrol…ett försök att detronisera SD:s totala dominans i migrationsfrågor. Tomas Mattsson underskattar väljarnas intelligens…domen kommer i september..de är rädda nu!

 132. Jag hoppas att lagen går igenom, desto mer övertygad blir jag om att MP åker ut ur Riksdagen efter valet och att sossarna tar hissen till bottenvåningen. Centern vill jag inte ens kommentera.

 133. Dessa 9000 är en tillgång för arbetsmarknaden! Vi skulle kunna lägga på en nolla (0) till och ta emot 90 000 !

  • De går i skolan och har varit här sedan 2015.
   Det är därför det är brist på skolresurser.
   Utöver detta så har de gratis allt runt (var och en kostar väl mellan 500 000 -800 000 per år).
   De kommer inte att vara tillgängliga på arbetsmarknaden för än om ca 5 år.
   Det kommer att bli väldigt stora kullar med killar som kommer ut då.

 134. Var är tjejerna Löfven, har du inte följt med i metoo-debatten, har du inte följt med i metoo-debatten. Det är allvar nu.

 135. Bilden : tanten längst upp till höger .

  Är det en batikhäxa som spanar in sin nyfunna sängkompis ? Hon ser liksom ut att vara på G

  • För mig är en man någon som tar ansvar och gör rätt för sig. En riktig man är en god förebild som behandlar kvinnor och gamla med värdighet och respekt. Tror du på riktigt att dessa gör sig förtjänta av att betraktas som det???

   • Dina värderingar håller jag med dig om, dom är ju inte under 18 år och berättigad att stanna pga kriteriet ensamkommande flykting barn, det kan man konstatera på bilden iaf.

    • Precis och det säger en del om vilka vi har att göra med här. Samma gäller de batikhäxor och den PK svans som livnär sig på detta bedrägeri.

 136. MSB sa imorse att bygga skyddsrum till oss svenskar, det skulle ta 2 år och kosta nästan 1 miljard!!!!! Men tydligen är det helt ok att lägga dryga 3 miljarder på 9000 fejkflyktingar!!!! Avd. Skit i svensken.

 137. än en gång, reinfeldt, löfven, frigolit sålde ut landet, i vems syfte kan diskuteras men de är ansvariga för splittringen

  • Du har rätt, men glöm inte Göran Persson och den kanske värste av dem alla, Carl Bildt.

   Carl Bildt hade möjlighet, när han blev statsminister, att acceptera Ingvar Carlssons i all hast ordnade stopp för invandring, så gott det gick.

   Han gjorde tvärtom. Så Carl Bildt är den som satte igång en nedbrytande verksamhet när katastrofen kunde ha stoppats,.

 138. Blircpopulärt hos väljarna? Gillar svenska unga män att deras flickor tas av afghaner?
  Tänk på hur ni röstar grabbar. Tjejerna har inget emot litet orientaler.

 139. Expressen är försent ute! Dags att publicera det här nu, de har vetat detta i minst 10 år.
  Hycklare är ett för milt ord.

  • Det är en god idé, men den har kommit förut, den gången från Norge.

   Jag tror att det skulle bli färre personer hit om man har kastrering som villkor.

 140. Dessa 9000 har fan lurat alla svenska myndigheter med sitt bedrägeri och dessa kommer undan med det! Även om dom skulle kostat bara 5000k per månad men kostar så mycket mer så kostar dessa snyltare oss skattebetalare 45 miljoner varje månad! Med andra ord så tillåter regeringen och centern bedrägeri! Bananrepubliken sverige i ett nötskal! Rösta med skallen nästa gång och inte med röven!

  • Fel. Kostnaden för ”Barnens” utbildning och försörjning kostar
   3.500 miljoner, i runda tal 400 miljoner i månaden, men glöm inte bort
   att Sverige är en humanitär Stormakt, samt alla fina jobb i FN och EU
   som belöning till våra GODA eminenta feministiska politiker !

  • det finns en bra video på svebbtv om det stora bedrägeriet som vi utsätts för kolla på den innan googel tar bort den

 141. Skicka hem de här parasiterna per omgående. Ingen vill ha dem här. De har inget skyddsbehov. Ingen av dem vet vem dem är eftersom de slängt sina pass, men behållit telefonen. Beslagta den och kolla så får ni nog väldigt mycket info vem dessa parasiter är. Fattar ni det SÄPO

 142. Kom ihåg detta när ni går till valurnorna i september. Kom ihåg speciellt C som låter denna lagvidriga lag passera i riksdagen.

 143. De har inte behövt bevisa sina namn, sin ålder, sitt ursprung, sina medborgarskap etc. Svenska myndigheter har ingen som helst aning vilka de här personerna är eller vad de har gjort tidigare i livet. De kan vara mördare, våldtäktsmän, knarklangare, flyktingsmugglare men ett vet vi de är bidragsfuskare och lögnare.

 144. GARANTIN PÅ ATT AFGHANISTAN INTE VILL OSS VÄL; DEN FINNS!
  Vi har ju NATO som skulle kunna bevaka dessa Afghanistanier och den svenska styrkan kan hålla sig på hemmaplan för Sverige ska inte leka Polis i andra länder!

 145. 9000 Utan Pass och identifikationer i SVÄRIGÄ ÄR ju Brottsligt bara det..

  Sen VET myndigheterna att samtliga 35 000 från början VAR Smugglade hit, också det Brottsligt..

  Alla De Kronor dom betalt till Smugglarna kunde dom ha tagit flyget hit som Semesterresande och sen ev sökt Asyl..!

  Hela rutten till SVÄRIGÄ är genomrutten och till för ett Utnyttjande för att få gå i GRATIS Skola och leva på Bidrag samt sen återförenas med sin Släkt Här …

  Och den Informationen har dom fått från Välunderättade Smugglare som haft kopplingar till SVÄRIGÄ..

  Det Hela ÄR Uppenbart..!!

  INTE En ENDA E kommande till övriga EU under denna tid säger Allt..!

 146. Det finns inga gränser av hyckleri för feministregeringen + centerpartiet. 99% av dessa ensamkommande är män. En av de största skandalerna i svensk historia.

 147. Feminister…

  Vill kvotera styrelser, TV-program och kulturen…men har inga problem med att det kommer hit 99,4 procent män.

  Anklagar företag för ”gubbvälde”, men vet inte vilket kön ”gubbarna” tillerkänner sig.

  Ibland är det omöjligt att könsbestämma andra. Ibland hur lätt som helst – om det är ”gubbar”.

  Avskyr rasism, för att rasister drar alla över samma kam – för hudfärgen någon fötts med. Men har inga problem att skuldbelägga människor utifrån deras kön – som män också föds med.

  Tror på arvsskuld och ”allas lika värde”. Men hatar borgare, kapitalister och ”rika”.

  Älskar islam, men hatar det vita patriarkatet.

  Älskar rättviseappen Gendertimer, som mäter tal- och medverkandetid för män och kvinnor, men vill inte diskutera hur man kommit fram till hur de vet om någon är man eller kvinna.

  Vill förbjuda lättklädda kvinnor i offentlig reklam för att det är kvinnoförnedrande. Men har inga problem med slöjor.

  Vill kriminalisera sexköp utomlands, men vill ”titta på det” när det gäller barnäktenskap här i Sverige.

  Avskyr vit rasism, men har inga problem med importerad rasism.

  Har förståelse för att unga människor är arga ”det är samhällets fel”, och ungdomarna därför begår allvarliga brott. Men kan för sitt liv inte förstå alla skötsamma människor som lever under exakt samma (eller ännu värre) omständigheter, men som INTE är kriminella.

  Vill låta ”barnen” (männen) stanna – när samma pengar istället kunde rädda miljontals människor genom UNHCR:s försorg.

  Feminister…

 148. Hav tröst gott folk! De 9000 illegala ensamkommande Afghan”barnen” kommer att bli Regeringens Nemesis och något som kommer att stå dem dyrt, och de kommer att ångra sig bittert! Så inget ont som inte har något gott med sig och om Moderaterna fortsätter sitt Sosserövslickande så kommer även de att dras med i fallet. Herrens vägar äro outgrundliga! :o)))

 149. Jag har ju min uppfattning klar om vad man kan göra med dessa berikare ! Men inget man kan skriva i klartext men jag hoppas att
  många med mig känner likadant !

  • Nej…
   Rösta rätt i september så % skjuter i höjden, även om inte regerigsmakten tar vida så blir det jobbigt att regera med folket emot sig.

   Sd2018

 150. 2900kr x 9000st = 26.100.000kr per dygn kostar alla dessa ”Barn”. De väsentligt högre kostnaderna förklaras till stor del av det innefattar mer vård och omvårdnad då barnet inte har någon vårdnadshavare i Sverige. Detta är inte politikernas fel, utan det är folket som har röstat och har en vilja.

  • De familjer som tar hand om en ”15 åring” får före skatt 35000 kr i månaden, två stycken och du har 70000 kr och det är varje månad… Räkna ihop det och du spyr när du inser vad vår framtid är.

   Detta är förstahandsuppgifter då en tidigare chef har ett par såna ungar och på så sätt byggt upp sin ekonomi med hjälp av oss andra skattebetalare, han tänker nog som skurken SkaraBert…

 151. Hade svetsaren haft någon kompass så hade afghanbeslutet kunnat skjutas fram till efter valet. ”fördjupat beslutsunderlag” bla bla.

  Man undrar vad detta politiska självskadebeteende har sin orsak.

 152. EU-politiker importerar krig. Och tillhörande folket är så pass mähän så de välkomnar sin egen utrotning.

 153. Varför är dessa män inte i Afghanistan och jobbar som alla andra ? Det är miljoner som jobbar där dagligen…..

   • Ja skattehöjningar inom alla områden, smygskatter med mycket mer.
    Ta exempelvis bara böter som utdelas av parkeringsbolag – de har ju gått i hop med alla kommuner för som iglar sätta så mycket böter som bara är möjligt för att dra in pengar till dänerade samhällen för att mätta bidragen.

    Sedan Det alvarligaste blir denna se fördelning mellan män och kvinnor när majoriteten av all som kommit är män- kosekvenserna kommer bli förödande (titta på Kina ) men tanken är ju att de ska få hit sina anhöriga.

    Vilket eftersom Sverige går på knä redan i denna fråga kan bli uteslutande och därav ännu viktigare att utvisa alla dessa män som inte har några flyktingskäl inte enbart dessa 9000 tusen utan mångt mkt mer.

    Stramas det inte åt o de får stanna kommer.
    × våldtäkter öka dramatiskt
    × skapa mkt våld, kriminalitet osämja mellan etniska svenskar o konkurrenterna om kvinnor vilket leder till..
    ×depressioner, psykisk ohälsa, självmord etc

  • Deras egen regering vill inte att de unga männen lämnar landet istället för att bygga upp det, tyvärr så är det ingen som skriver om det, läst om detta på nått utländskt media, minns tyvärr inte vart.

   Varför stoppar inte EU dessa ”barn”…
   Bilderberggruppens agenda att blanda ut folket till en viljelös massa som saknar känsla för sitt eget land. De vill ha ett lättstyrt Europa och tyvärr är vi på väg dit för vi har lämnat dem mesta av vårt beslutande till EU.

  • Varför arbeta i ditt anletes svett, när du kan åka till ett idiotland där du blir behandlad som en besökande kunglighet?

   Majoriteten av ”barnen” kom inte hit för att arbeta eller studera.

   Dom är här för att softa i snygga märkeskläder i väntan på PUT och sedan att resten av släkten skall komma hit och dela detta underbara kravlösa liv.

 154. Har sagt det tidigare, och säger det gärna igen: vi är utsatta för en noga planerad invasion.

  George Soros delade ut flygblad, samt hade sidor på nätet på många olika språk, om vilka fördelar och bidrag man kunde förvänta sig, om man tog sig till Europa och även Sverige.

  Detta var 2014 och 2015 satte han igång den största invasionen av Europa någonsin.

  Våra politiker var väl informerade om vad som komma skulle, och hade redan tidigt information om hur många tusen ”barn” som skulle komma.

  Så förberedelserna var i full gång, lång innan gemene man förstod vad som skulle hända.

  Under fullt högt inflöde beordrade vår statsminister Löfven dåvarande rikspolischef Eliasson att gränskontrollen skulle vara obefintlig och gränsen hållas vidöppen.

  Och hur hänger Soros och våra politiker ihop?

  Som många påpekat, väldigt enkelt, en person som skall bli statsminister måste först gå på ett av Soros sponsrat Bilderbergmöte.

  Vår nuvarande statsminister Löfven blev innan han tog över vårt land, själv initierad på ett sådant möte, av den långvarige medlemmen av Bilderberggruppen, Carl Bildt.

  Behöver inte ens påpeka det självklara i sammanhanget, nämligen att Fredrik Reinfeldt naturligtvis är Bilderbergare.
  Och har belönats rikt för sina insatser att föröda vårt land.

  Vi medborgare är enbart med på resan som arbetare och skatteslavar, vårt väl och ve är ingen i dessa sammanhang det minsta intresserade av.

  Så nu vet du din uppgift i livet, arbeta tills du dör, och försörja under din levnadstid vår politikeradel och deras favoritobjekt.

 155. Det djävligaste ÄR, att nu plötsligt skriver Expressen om detta. Förut var vi alla andra fascister.
  Det kommer nu deras anhöriga, grannar .. och vad hjälper det att —> det är för sent, tillfälliga uppehållstillstånd omvandlas til permanenta och DN har börjat skriva om nyanlända ekonomiska ”flyktingar” som har fått skattefinansierat ”jobb” efter 5 år.
  De har inte ändrat sin åsikt, politiker S och M vill ha röster och vad Expressen eller DN vill har jag aldrig förstått.

 156. Så många funderingar…
  1) Var är alla kvinnor, barn, äldre, sjuka och skadade?
  2) Om de verkligen flyr från krig? Är det inte just DESSA som då ska vara kvar och försvara sina kvinnor, barn, äldre, sjuka och skadade? Och sedan i förlängningen även vara den mest betydande delen av återuppbyggnaden av sitt hemland?
  3) Om dessa är äldre, sjuka och skadade(Kvinnor och barn är det ju knappast), varför har de då flytt många 100-tals mil, varför inte i ett nära angränsande land?

  Jag tror det är bidragen i Sverige som lockar. Allt är bara taktik, först åker sönerna i bästa ålder hit för att klara sig själva och orka ”kriga” mot vårt svaga lagverk och politiker som viker sig. Varför de viker sig kan man undra, man inte för att de är foliehattar, utan snarare för att det ligger enorma ekonomiska intressen någonstans. När sönerna ”krigat” klart och fått permanent uppehållstillstånd, då kommer resten av familjen. Ytterligare problem är att de inte kan(och behöver inte) släppa sin tro/religion/kultur hemifrån, så därför förflyttas bara de problemen med hemifrån och hit.

  Våra politiker(inte alla) är inget annat än förrädare och tänker endast på sig själva. I nuläget skulle man kunna säga att de egentligen är väldigt smarta, och alla vi andra som jobbar och betalas massa med skatt, det är vi som är foliehattar! Men nånstans i framtiden kommer detta raseras, och gemene man kommer gå ut sitt hus. Snart inte en frågan om OM det kommer ske, utan NÄR? Och när det väl sker, då blir det inte kul.
  Så vad behöver vi göra NU? (Några enkla övergripande tankesätt)
  Alla olagliga – Sänd hem, eller sätt i fängelse(råtthål) tills de vill åka hem självmant.
  Dra in alla bidrag relaterat till migration och integration.
  Se över alla andra bidrag som är nära relaterat till ovanstående.
  Retroaktiv återbetalning av felaktiga utbetalningar.
  Kräv att man ska försörja sig själv och sina anhöriga.
  Kräv svenska som språk.
  Vi är kristet i grunden så kyrkor är de enda som ska finnas, inga andra religioner ska finnas i samhället i form av mosker, buddastyter etc, vill man utöva sin egen religion så gör man det i hemmet.
  Ute offentligt är det förbjudet att skyla ansiktet.
  Fängsla folk för landsförräderi.
  Lite barbariskt men ändå legitimt anser jag, hugg av manslemmen på våldtäktsmän där det inte råder något tvivel om att det skett. 100% bevisning finns.
  Gör Jimmie Åkesson till Statsminister
  #SD2018

  • Man får anta att löfven är ute efter deras genetiska grundstenar som de kan lagra i den socialdemokratiska riksgenbanken på SveaVägen. Sossarnas historia hade ju med forskning av människan att göra, så jag förutsätter att de unga männen har något sossarna vill åt…

  • Jag håller med, om ett land har problem så är det just _männen_ som skall stanna kvar och kämpa. Men det verkar inte fungera så i muslimska länder. Männen är de som sticker först där.

 157. Har löfven socialdemokrater, antimiljöpartiet och lööfs med Confused partiet talat om hur många Svenska skattebetalare det går åt att försörja dessa unga män med okänt ursprung, samt i hur många år? Hur stora är dessa barns familjer är som väntas följa efter, och inte minst hur många av barnen har fruar och barn?

  Sista frågan skulle jag vilja att stjärnskottet löfven själv besvarar i riksdagens talarstol

  • När senast fick du ett rakt ärligt svar från en Svensk politiker?

   Och när senast ställde någon en rak enkel fråga till en politiker, och verkligen krävde besked?

   Press och TV har i årtionden undvikit att ställa besvärande frågor till våra politiker.
   Resultatet är att dom gör som dom vill, och förväntar sig inte att någon skall ifrågasätta dom.

   • Ville bara se löfven ljuga ihop nått märkligt svar.

    Nä det var länge sedan man såg frågor som blev besvarade i riksdagen.
    Min lösning på det är att nån SD politiker ställer endast EN fråga, då kan inte löfven välja vilken han skall svara på…
    Sen upprepar SD politikern samma fråga utan att ändra något, eller besvara löfvens påståenden eller frågor.

    Kör exakt samma fråga tills tiden är slut i talarstolen, för varje gång löfven vägrar att svara på frågan blir han mer och mer förminskad i folks ögon (även hos deras egna väljare).

 158. Alltså det funkar inte att ta emot 9000 unga människor av enbart män till ett litet land som Sverige, alldeles oavsett skäl. Det kommer att skapa oerhörda slitningar då det kommer att förskjuta den redan mycket skeva könsfördelningen av personer i åldern 20-30, i Sverige, där det är många fler procent män än kvinnor.

 159. Likgiltigheten mot skattebetalarna genomsyrar både regering och myndigheter. Att belasta samhället med sådana människor får konsekvenser. Var med och förinta 7-klövern vid valet i september.
  Deras existens saknar värde.

 160. Vad kostar det att låta dom här ”barnen” få stanna? 3 miljarder säger någon? 6 miljarder säger en annan. När skall Sverige sluta vara hela världens socialbyrå. Dom har inga asylskäl, dom har ingen rätt att få stanna.

  Vi har en tillräcklig generös asylrätt idag.

 161. Det är nu fyra partier som vill forsätta att köra vårat fosterland rätt ner i skiten: Socialdemokraterna, vänstern, miljöparasiterna. , centerpartiet
  Dom önskar att dessa 90000 Afganska individer ska bli svenskar.. Dom har ljugit om sin ålder, och får dom fortsätta sitt liv i sverige så får dom jobba till dom blir 90 -100 år innan dom kan ta ut en underfinansierad svensk folkpension. Lyssna på John Bovein tisdag malmökanalen 90.2 Mhz

 162. Släng ut dom ! Dom har inget i vårt Land att göra !
  Åk härifrån ! Svenskar har ingen som helst skyldighet att ”ta hand” om dessa.

  • Och släng ut alla jävla landsförrädare som ”jobbar” inom asylfuskindustrin. Dom kan följa med sina älskade dödskultsdyrkare tillbaka till stenåldern.

 163. 9000 Afganska män. Nu vattnas det i vänster kvinnornas munnar. Vi kommer att filma när dessa går i säng på södermalm och sprida det till Internationella medier world wide.

  Vi är beredda.

 164. De tog sig förbi flera andra europeiska länder hitlockade av Sveriges signalpolitik. EUs obevakade gränser bidrog. Vår välfärd och slappheten i svenska asylprocessen underlättade för de som ville att manipulera och utnyttja systemet. Faktum är att vi utan id-handlingar förmodligen fortfarande inte vet vilka majoriteten av dem är annat än vi ser att majoriteten är unga män. Det bevisar ett havererat asylsystem.

 165. Fortsätter S på detta sätt så kommer man snart att vara ett parti på 10 – 15 % , kanske är dit Löven siktar ?? Varför inte avsätta dessa pengarna på svenska ensamstående med barn som kämpar för att överleva . Hur många har Löven och Rainfeldt inbjudit att bo hos dessa politiker som befinner sig ljusår från verkligheten . Rösta SD i valet i höst för ett bättre Sverige .

 166. Grattis alla bostadsrättsägare. Nu kommer kommunen köpa bostadsrätter i era föreningar till dessa. För var ska dom annars bo?

 167. Den afghanska invasionen fortsätter, understödd av infiltratörer, agenter & medlöpare i Sveriges regering & media. Dags att utmäta adekvata straff snart?

 168. Det är unga förhoppningsfulla män som tagit chansen att komma till ett välordnat land.
  Detta välordnade landet föll samman och svarade inte upp till deras önskningar.
  Vi klarade 100 tal men inte 10 000 tal.

  Klart att de blir unga arga män.
  Frågan är om vi skall svika dem än en gång och låta deras frustration svälla över här eller i det land där de kan utvecklas bättre i-hemlandet?

 169. Fler och fler av de gamla medierna börjar publicera kartläggningar av invandringens konsekvenser.
  Inför förra valet ljög och mörkade de allt de kunde och SD dubblade sitt resultat. Nu tror prövar de en annan taktik och försöker förmedla att sjuklövern är medvetna om problemen men det kommer spela SD i händerna. För nu får de sista som inte hittat alternativmedia en klarare bild av hur samhället ser ut på många platser. Jag kommer bli förvånad ifall SD får mindre än 25% i valet. Hoppas även att AFS lyckas få 4 % för någon måste pusha för återvandring annars kommer det gå åt skogen och bli än värre än idag. (Känns omöjligt att de kan bli värre så dåligt som det är men sjuklövern med S i spetsen upphör aldrig att förvåna med dårskaperna)

 170. Sätt dom i arbete i sommar för fan!!! 9000 borde räcka till att plocka skräp utmed vägarna!! Så kan dom få känna på lite sommarjobb! Jävla skitpack

 171. Förresten! Min styvson jobbar å sliter varje dag å får dålig lön så han har sökt bostadsbidrag för hyran är nästan halva lönen men han har fått avslag tre gånger!! Men har han hetat Mohammed eller Akillov så har han inte behövt jobba allt har staten betalat åt han då!!! Men min styvgrabb röstar SD i höst det har han lovat🇸🇪

 172. Så kommer asylpolitiken fortsätta att anpassas till de som inte har asylskäl, hela asylindustrin skulle gå på knäna annars.

 173. Nu kommer vänstertanterna dit med uringat för att ”prata”.

  Vi uppmanar folket att fotodokumentera/ filma. Är dom 17 och batikhäxan är över 25 så är det olagligt enligt svensk lag.

  Peddo-tanterna ”som påstår dom vill väl” skall åtalas för pedofili.

  • Det är inga flyktingar som kommer, det är så kallade ankarbarn som kommer, för att sedan få hit tjocka släkten, kvinnor får inte resa ensamma utan ledsagare.

 174. blir tufft att riva upp alla dessa flykting lagar efter nästa val!!
  hur ska det hinna med allt de som kommer efter röd grönt??

  • Först behövs en vettig polis, så det första är väl att flytta skolan från Södertörn, för där fortsätter vänstern med sin hjärntvätt.

 175. inom ett år ska alla dessa ”ensamkommande” börja gifta sig. Med en fru fru hemlandet förstås. Och inom 2 år föds första ungarna. 9000 blir 27 000 på tv år, sen bara plussas det på med 9000 bråkiga ungar årligen.
  Tills analfabetparet klarat gymnasiet har det fötts 10 nya av dom att försörja ”sålänge”. Samtidigt lemlästas minst 100 svenskar/år . Utbytet är ett faktum.

  • Dom börjar med, att para sig med någon nordisk kvinna som blåögd går på att hon är den enda, sedan kommer 4 till.

 176. Hade dom uppget rätt ålder från början så hade handläggningstiden vart kortare och avvisning hade gått fortare. Det finns ju ett sittament att hålla sig här så länge som möjligt så ens fall blir ömmande och jag läste någonstans att dessa ”barn” redan är gifta och i många fall har barn och hälften är ju inte äns från Afghanistan utan Iran där fru och barn sitter och väntar på PUT så det kan bli familjeåterförening enligt min mening så ska alla fall där det inte är krig ska ske i hemlandet. Jag säger som Åkesson sa det är hål i huvudet att vi ska föda dessa lycksökare med våra skattepengar.

 177. Ett anständigt land med EGNA gränser hade ALDRIG tagit in ett enda av dessa Himalaya-figurer! Alla våra flickor, unga kvinnor och kvinnor tackar alla de folkfientliga…

 178. Det är bara göra åldersbedömnig.. Punkt! Passar de inte vänd vid gränsen! Nu får det sluta att tassas runt det här organiserade fusket och tända eld på brasan istället. Ställ krav, sluta fjanta!

 179. Innan valet kan de utvisa de 9000 som ett temporärt populistiskt steg. Ett offer. Men inga bekymmer, efter valet kommer de (ett av det vinnande blocket oavsett vilket) att ta tillbaka dem och ta med en miljon nya barn. Och Svenskar kommer att betala för det!

 180. Nackdelar för dom 9000 Afgahnerna: Måste jobba till dom blir 80 – 100 år innan dom kan gå i pension.

  Fördelar för dom 9000 Afgahnerna: Kan sjukskriva sig till dom blir 80 – 100 år

LÄMNA ETT SVAR