Feature 942

Arvid/Skalbaggen Foto: Privat

Inrikes

Död skalbagge satt i örat i ett år – sjukvården kunde inte hjälpa

Publicerad 5/26/2021
Annons

En tvåårig pojke i Skåne tvingades gå runt med skalbagge i örat i ett helt år när sex olika läkare gjorde bedömningen att det handlade om en vaxpropp.
– Hur kan sex läkare ha sett så jävla fel, varför har ingen reagerat mer på att den är helt svart, säger pojkens mor.

27-åriga Emelie Wihlborg berättar för Kvällsposten att hon har haft panik eftersom det inte har gått att trösta tvåårige Arvid. Föräldrarna har misstänkt att det handlar om öroninflammation och att pojkens trumhinna var skadad.

LÄS ÄVEN: Läkare bedömde bruten nacke som nackspärr – skickades hem med värktabletter

Emelie tog först kontakt med vårdcentralen men de hänvisade till att vårda sonen med värktabletter. Vid ett första läkarbesök ett par dagar senare fick föräldrarna rådet att testa revaxör för att lösa upp vaxproppen – men det hjälpte inte.

Sedan dess har Emelie försökt att hitta lösningar genom att besöka sammanlagt sex olika läkare under ett års tid. Alla konstaterade att det rörde sig om en vaxpropp – och någon lösning fanns inte.

Till slut fick sonen en operationstid i Ängelholm för att ta ut den så kallade vaxproppen. Men någon svart vaxpropp var det inte frågan om – det visade sig vara en svart skalbagge.

Föräldrarna ska anmäla

Emelie berättar att de har tagit kontakt med patientnämnden för att få upprättelse men även för att se att Arvids hörsel har utvecklats korrekt.

– Hur kan sex läkare ha sett så jävla fel? Varför har ingen reagerat mer på att den är helt svart? Varför har ingen tittat närmare och reagerat på att en tvååring haft en svart vaxpropp. Hade läkaren på den första kvälls- och helgmottagningen kollat närmare hade de sett att det var en livs levande skalbagge i örat, säger Emelie till Kvällposten.

LÄS ÄVEN: Sjukhus nonchalerade 4-åring med blodcancer – skickades hem flera gånger med värktabletter

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons