Foto: Caesar.

Dödsskjutning i Rinkeby – mördad uppges tillhöra ”Dödspatrullen”

271 Shares

➤ Natten mot söndag sköts en yngling i 20-årsåldern ihjäl i ett garage i det invandrardominerade ’utanförskapsområdet’ Rinkeby i nordvästra Storstockholm.

Ynglingen uppges vara tidigare känd av polisen, livsstilskriminell och dömd för grova brott, bland annat för ett väpnat rån mot en guldsmedsbutik. Han uppges också ha kopplingar till den grupp kontraktsmördare som går under namnet ”Dödspatrullen” och som utreds för ett tiotal mord. Ynglingens härkomst uppges inte.

Två andra män med somaliskt ursprung tillhörande ”Dödspatrullens” kärna häktades nyligen misstänkta för grovt narkotikabrott. En tredje person med svenskt ursprung häktades i samma narkotikahärva. Han ska dock inte ha varit involverad i ”Dödspatrullens” kontraktsmordsverksamhet.

Den nu mördade ynglingen uppges ha varit ”springpojke” i utkanten av ”Dödspatrullen”. Att han mördas uppges bero på att patrullens fiender nu tar chansen att hämnas när ligans höjdare sitter inlåsta.

271 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.