Kontanter Feat img SN
Samnytt TV

Dokumentär: Kriget mot kontanterna

Publicerad 5/6/2022
Annons

Denna dokumentär släpptes år 2016 av Samhällsmagasinet, som numera inte är aktivt. Vi på Samnytt har med deras tillstånd tagit över rättigheterna till produktionen och återlanserar nu denna viktiga och aktuella dokumentär, om kriget mot kontanterna.

I dagarna har nyheten om Swedbanks haveri fått många att vakna till farorna med ett kontantlöst samhälle, som förlitar sig på bankernas funktion – och välvillighet.

Det var i slutet av april som problemen började. Många av Swedbanks kunder fick en obehaglig överraskning när de tittade på sitt konto – det stod på minus. Flera inte göra betalningar och även Swish påverkades. Problemet pågick i flera dagar. På Facebook har en grupp kallad ”Kontantupproret” startats som verkar för att kontanter måste behållas i samhället och varnar för farorna med ett kontantlöst system.

I dokumentären Kriget mot kontanterna, som nu återlanseras av Samnytt, belyses problemen som uppstår när kontanterna försvinner och även hur bankernas makt växer i takt med att så sker.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
761Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons