Dom i Kammarrätten: Fundamentalist får starta ny muslimsk friskola i Borås

Delningar

Föreningen Islamiska Skolan får efter många turer klartecken av kammarrätten att öppna den omtvistade muslimska friskolan i Borås. Bakom initiativet står den profilerade fundamentalisten och tidigare moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi som bland annat vill förbjuda musik och dans, förbjuda pojkar och flickor att umgås och tillåta män att slå sina fyra hustrur med käppar om de är olydiga.

Borås stad har i det längsta försökt att slippa den fundamentalistiska friskolan i kommunen och ärendet har dragits genom en lång rad instanser innan det för en tid sedan hamnade i kammarrätten som dock går på Waberis linje och ger skolan grönt ljus. Nu står Boråsbornas hopp till ett eventuellt överklagande till Högsta förvaltningsdomstolen. Det är emellertid inte säkert att prövningstillstånd ges.

Kommunpolitikerna anser att en friskola av det slag som det här är fråga om kommer att inverka starkt negativt på integreringen av kommunens utomvästliga invandrare och cementera segregationen. Trots att initiativtagaren, Abdirizak Waberi i Sverige anses representera Muslimska Brödraskapet och är välkänd för sin fundamentalistiska tolkning av islam som krockar inte bara med svenska värderingar utan även med svensk lag, anser Kammarrätten inte att kommunen kunnat styrka sina farhågor.

Abdirizak Waberi har tidigare varit i blåsväder i egenskap av rektor för friskolor som inte respekterat skollagens krav på icke-konfessionell undervisning. Han blev också riksbekant när han i SVT-dokumentären ”Slaget om muslimerna” 2009 öppet berättade om hur han vill förändra Sverige till en muslimsk stat styrd av Koranen och sharia.

Bland Waberis krav finns att djurplågerislakt för att producera halal-mat ska tillåtas, att kvinnliga nyhetsankare på TV bär slöja, att musik och dans förbjuds, att pojkar och flickor hålls hårt segregerade, att sex utanför äktenskapet är strängt förbjudet och där kvinnomisshandel med tillhyggen inom äktenskapet tillåts. På grund av att män har starkare sexdrift än kvinnor är det kvinnans skyldighet att skyla sig, menade Waberi.

Waberi anser också att det inte finns någon skillnad mellan islam och politisk islamism – det finns bara en tolkning av islam som innefattar allt.

Moderaterna tyckte att Waberis idéer om det svenska samhället var så bra att de 2010 lyfte in honom i riksdagen, där han bland annat fick sitta i försvarsutskottet. Efter valet 2014 fanns han dock inte längre med i den moderata riksdagsgruppen.

I filmen nedan ger Waberi uttryck för några av de åsikter han vill ska prägla det svenska samhället:

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

292 KOMMENTARER

 1. Det var Moderaterna som placerade honom i Riksdagen.
  Moderaterna ansåg att det inte fanns en bättre representant för det svenska folket.

  • Det var ett väldigt hysch-hysch bland ledande moderata politiker i Stockholm, sedan det blev känt att islamisten Abdirisak Waberi på valbar plats nominerats till riksdagen på valbar plats.

   Jag gjorde precis allt som kunde göras för att ställa M-partiet och moderata politiker mot väggen. Jag mailade till M:s partihögkvarter, till M:s riksdagsledamöter, till M:s partihögkvarter i Göteborg (där de nominerat honom) och till M:s kvinnoförbund.
   Strax före valet besökte jag M:s valstuga på Sergels Torg i centrala Stockholm och krävde – sakligt men bestämt – att få veta hur den här nomineringen gått till. Efter många undanflykter fick jag till slut ett telefon nummer till Göteborg, som aldrig gick att komma i kontakt med.

   Efter en riktigt passiv valperiod dumpades slutligen Waberi som riksdagsledamot.

   Den enda rimliga slutsats kan kan dra av den här händelsen är att
   ALDRIG lita på moderata politiker och moderat politik.

   Rösta på SD i höst!

  • Moderaterna trodde att de skulle få mer muslimröster, genom att bjuda in en representant för Muslimska Brödraskapet i Riksdagen.

 2. Waberi, om man som kvinna inte är hjärntvättad av en sagobok som intalar en att den kvinnliga sexualdriften är något fult så kan man mycket väl ha lika hög eller högre sexualdrift än män.
  Anser du att män ska täcka sig för vår skull? Oroa dig inte, du slipper, ditt utseende och framförallt dina åsikter kan få mig torr som en öken.

 3. Finns nog inget som kan bidra, och underlätta för integration såsom;
  Moskéer, tillika böneutrop, religiösa friskolor, särbehandlingar, hederskultur, månggifte, balkongflygningar samt lite annat smått och gott, som tycks komma med vindarna…

 4. Sverige. Vårt land styrs av dårar. Löfvéns sk feminist regering uppbackad av Bonniers och MP förvandlar vårt land till ett Skithålsland.

 5. Är man sosse så förstår man nog inte skillnaden mellan kristen och muslim. Båda är ju religiösa och tror på Gud?

 6. Den dåren var i Reinfeldts regering för att moderaterna skulle få muslimröster.
  Vi ska inte glömma det.
  Muslimerna vill känna sig som hemma säger de..Jag har ett tips – åk hem!

 7. ”Döda de otrogna var du hittar dem” K 2:191
  ”När tillfälle ges, döda de otrogna var du fångar dem K 09:05
  ”Någon annan religion än Islam är inte acceptabel” K 3:85
  ”Judar och Kristna är perversa, slåss mot dem” K 9:30
  ”Stympa och korsfäst de otrogna om de kritiserar Islam” K 05:33
  ”Straffa de otrogna med kläder av eld, hakade järnrör, kokande vatten, smält deras hud och bukar” K 22:19
  ”De otrogna är dumma, uppmana muslimer att slåss mot dem” K 8:65
  ”Terrorisera och halshugg dem som tror på skrifter andra än Koranen” K 08:12
  ”Muslimer måste uppbåda alla vapen för att terrorisera de otrogna” K 8:60

  – Olika tolkningar av Koranen? Översättningsargumentet kan på sin höjd rädda upp en och annan detalj i en tsunami av uppmaningar till våld.

  • Det går säkert att hitta avsnitt i Koranen där man inte ska döda de otrogna, eller där andra religioner beskrivs som tillåtna. Men det förhåller sig så, att när islam BÖRJADE och var en liten religion så tvingades man uppföra sig som folk mot andra människor.

   När islam blev starkare föll detta tvång bort, och islam kunde ta i, sätta gränser, ställa krav och avrätta olämpliga på något intressant sätt.

   Men i motsats till historierna i bibeln är surorna i Koranen inte sorterade efter årtal, utan efter längd (sant !). Vidare accepterar de troende att det finns föråldrade direktiv i Koranen, lika väl som det finns modernare, nyare, riktigare.

   Det finns alltså goda möjligheter att vifta med frihet åt andra religioner, även om just den satsen kan vara omodern och ersatt med hårdare krav.

   • Sådana avsnitt finns inte, det som finns, allmosor och annan hjälp, innefatta endast andra muslimer.
    Våld och död har gått som en röd tråd genom Islams historia. Mohammed uppmanade till just det och han är Islams rättssnöre.
    Inget Islamskt land följer de mänskliga rättigheterna eller ger kvinnor nämnbara rättigheter. I moskéer predikas intolerans, kvinnohat och muslimers överlägsenhet, att motsätta sig detta är att motsätta sig Islam för att moskéer ÄR Islam. Nyare, modernare och ”riktigare” direktiv går emot Mohammeds direktiv inklusive det som predikas i moskén. I bästa fall kan detta accepteras som den vilseledning som Koranen uppmanar troende att ta till mot ickemuslimer, i värsta fall betraktas detta som haram med påföljande straff.

 8. Är jag det minsta förvånad…nej inte ett dugg, stolpskotten kan inte demontera Sverige tillräckligt snabbt tydligen.

 9. Det är rena dårskaperna att tillåta muslimska friskolor. Islams sharia värderingar strider mot allt sunt förnuft. Varför skall skolbarnen indoktrineras med sharia tänk?
  Det motverkar alla försök till att integrera människor från den här delen av världen till den kultur som är fundamentet för landet Sverige. Sharia utövande borde i stället kriminaliseras.

 10. Hans blotta närvaro är en våldtäkt på det svenska samhället ! Svenska politiker som låter honom gå fritt i samhället och förgifta oss med sitt hat mot allt västerländskt är en gåta för mig. Han skulle åtalas för samhällsomstörtande verksamhet och efter frigivning utvisas långt lång härifrån. Gärna utanför stratosfären

 11. I Sverige har vi alltid slagit våra fyra fruar med käppar om dom varit olydiga…en fin gammal tradition…jodå.

 12. Att man inte kan skicka hem denna karl. Vad har han i Sverige att göra? Han vill inte integreras, han vill bara sprida sitt islam här. Vad har vi för glädje av islam? Inte ett smack. Så därför borde islam förbjudas i Sverige. Och de muslimer som inte vill inrätta sig här, konvertera och integreras, ska naturligtvis erbjudas en enkel hem igen.

 13. Det måste vara kolossalt räddhågade kommunala tjänstepersoner och politiker som sköter verksamheten.

  Jag undrar just vad de hade sagt om JAG hade kommit med förslag till en skola med lika galna tankar, fast kanske i annan riktning.

    • Absolut inget att be om ursäkt för.
     Det är väl kammarrätten som isf. borde backa och erkänna att de har gjort ett fatalt misstag.

   • Kammarrätten, det kunde man ju ge sig fan på. Jag har ofta undrat vilka det är som sitter i denna för landet skadliga rätt. Muslimer? Miljömuppar? Illegaler? Vänsterpartister? Centerpartister? Folk som rymt från mentalsjukhus?

 14. Vill man integration måste man motarbeta mångkultur. Mångkultur innebär att man fortsätter med sina seder och bruk vilket skapar paralellsamhällen….

 15. Vad flyr muslimerna ifrån ?? Inte är det från sin ideologin islam,
  Nej man ”flyr” till något o det är ett kravlöst liv, där man kan leva på bidrag i alla former.

  Det om pågår är inget annat än en folkvandring till socialförsäkringssystemen i Sverige, som betalar bäst.

  En bottenlös kannibalism på landets alla gemensamma resurser.

  • Enligt min uppfattning så flyr de från sin egen oförmåga.
   Problemet är, att de släpar med sig det problemet hit till oss.
   Det kommer inte att fungera i längden, och någon upplösning kommer vi att få.
   Våld och kaos är en god gissning.

   • Våld och kaos har vi redan men det kommer bli ännu värre.
    Sedan är ”svenska” IS terrorister på väg till Sverige.

  • Helt klart att det är bidragen som lockar samt inte minst…Att vederbörande inte behöver stå till arbetsmarknadens förfogande är ju också vida känt i Mellanöstern med omnejd.

 16. Nu hjälps vi åt att sprida den där filmen till så många ögon och öron vi bara kan! Människor i Sverige behöver se det här! Alla med Facebook, posta den där! Alla med Twitter, posta den där! Alla med bloggar, posta den där! Posta posta posta!

 17. Hrmm…”tillåta män att slå sina fyra hustrur med käppar om de är olydiga.”… rätt bra ide egentligen, borde även tillåtas vid fostran av tokfeminister och batikhäxor….

 18. Sverige islamiseras mer och mer och i högre takt för varje år. Det är en skrämmande utveckling som de naiva menlösa vänsterpolitikerna inte fattar.

  • Det är en medveten strategi från sossarnas sida. De är inte ett dugg naiva.

   1999 försökte sossarna få in Muslimska Brödraskapet i Riksdagen. I utbyte skulle sossarna få röster.

   1999 slöt Broderskaparna, dagens Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, ett samarbetsavtal med Sveriges Muslimska Råd om att garantera ett visst antal riksdagsplatser åt den muslimska diasporan. I utbyte skulle S få “tillgång till” viktiga röster och nya medlemmar då partiet tappat en naturlig bas i LO då kollektivanslutningen av LO-medlemmar avslutats 1987.
   https://ledarsidorna.se/2017/02/statsministern-och-det-muslimska-brodraskapet/

 19. Citat av Yusuf al-Qaradawi, som Abdirizak Waberi hyllar som en lärd och vis man: ”Genom historien har Allah ålagt vissa personer att straffa judarna för deras korruption. Den senaste bestraffningen utfördes av Hitler. Genom allt han gjorde mot dem, även om de har överdrivit denna fråga, lyckades han sätta dem på plats. Detta var ett gudomligt straff för dem. Med Allahs vilja kommer nästa bestraffning att utföras av de troende.” Källa: https://www.memri.org/tv/sheik-yousuf-al-qaradhawi-allah-imposed-hitler-upon-jews-punish-them-allah-willing-next-time-will

  • Yusuf al-Qaradawi är Muslimska Brödraskapets chefsideolog och han tillhandahåller följande guide för hur man islamiserar ett land (fri översättning):

   Försök att forma ditt egna lilla samhälle i det större samhälle, ditt egna muslimgetto (utanförskapsområde/parallellsamhälle). Skapa ett nätverk av islamiska centra, tankesmedjor, tidningar, moskéer och konferenscenter så att den islamiska rörelsen kan sprida sin politiserade version av islam bland muslimerna i väst.
   https://www.worldwatchmonitor.org/background/rise-political-islam-europe/

 20. SPRID DENNA FILM!!!!
  Ja,du, Waberi.
  Du sålde ut försvaret på Reinfeldts order.
  Hoppas du och likasinnade brinner i helvetet!
  Hoppas du ALDRIG får någon makt här i Sverige.

  Om en mun pratar, är detta inget bevis på intelligens.

  Jag vill inte ha varken dig eller dina odemokratiska vänner här i MITT land.
  Flytta gärna till ett land där Islam fungerar!
  (Detta land kommer aldrig att existera)
  UUUUUT!!!

 21. Våldsamt exploderade bomben mitt bland de julhandlande stockholmarna och plötsligt hade min värld föränd-rats. Våld och terrorism hade kommit till vårt land. Grannens dotter hade blivit våldtagen och skändad för att hon var svensk, grannskolan brändes ned för att barnen hatade den, ungdomsgäng misshandlade folk bara för att de var svenskar, grovt våld började riktas mot de svenska institutionerna, hatpropaganda mot väst-världen flödade i satellitkanalerna, en svensk konstnär hade ritat några streck på ett papper och världen stod på gränsen till en katastrof, SVT:s verklighetsuppfattning stämde inte alls med min egen, en självmordsbombare försökte mörda hundratals svenskar i julruschen och ett gäng nysvenskar försökte förinta hela Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn.
  https://hotetinifran.wordpress.com/

  • Men politikerna varken ser eller hör vad som händer och fattar
   ingenting,det är en katastrof av stora mått.

 22. Dekadans Dekadans
  Hemskt Hur har detta samhälle blivit pga av dessa Muslimer

  Trodde faktiskt att vår Regering med ”Svetsare Löfven” i spetsen hade ryggrad nog att stopp detta för detta som nu smyger sig in i vårt civiliserade samhälle

  Vad är ett öppet samhälle i paritet med vad som nu släpas in Se Nedan
  Muslimska friskolor som ingen har koll på vad för typ utbildning som sprids där
  Minareter med böneutrop
  Månggifte
  Att få slå sina hustrur kanske en eller alla fyra
  Folk som inte jobbar och gör rätt för sig

  När skall allmän stening samt avrättning bli ok att titta på som Helgnöje
  Stackars svenska Barn och Barnbarn som skall växa upp i detta skit

  Är det ingen som förstår vart detta är på väg ????

  • Löfven och Reinfeldt… två feminist-pajasar som gav talesättet ”Dum gjorde som tokig sa och åt hilvitte gick det” varsitt PK-ansikte…

  • ”Trodde faktiskt att vår Regering med ”Svetsare Löfven” i spetsen hade ryggrad nog att stopp detta”
   Hur i he-te kunde du inbilla dig att en uttalad internationalist som Stefan Löfvén skulle stoppa internationaliseringen?? Skärpning! Det har du nog redan förstått själv nu äntligen. Men SKÄMS för vad du har gjort mot oss alla andra!

 23. För inte särskilt länge sedan var man en ”konspirationsteoretiker” ifall man påstod att Sverige höll på att bli en Islamisk Stat. Men den stämpeln har ingen verkan längre.

 24. Inte speciellt oväntat. Feministerna jublar, V som inte gillar friskolor håller käften, precis som de önskar det framtida Sverige.

  • Just den friskolan älskar de säkert. Ha, ha de är de första den gruppen kommer att slakta när de fostrat klart sina jihad- soldater! Rätt åt dem! Ni kan ju tänka er vad den mannen gillar feminister och kommunister, LOL!

 25. Äh fy fan vilken vidrig människa! Det finns tydligen rätt och fel muslimer och det är det han skall skola fram i sin skola, han är en skymf mot muslimer som lever i 2000 talet. Att han är sjuk i huvudet är en sak , men att det svenska samhället ger den mannen rätt att driva en skola är fanimej värre!

 26. så stor skillnad på iranier.. som kom hit på 80-90 talet.. dom håller inte på o jävlas.. många jag känner är exemplariska!!!

  därför är det fel att dra alla mussar över en kam!!! tyvärr

 27. Han säger att sex är förbjudet men våldtäkt är
  tydligen tillåtet eftersom så många av dom där ägnar sig så ofta åt det.Usch tillbaka till grottan
  med dem.

 28. Varför startar ingen ”Sverigevän” en etnisk homogen skola för blonda blåögda ariska barn. Där Särimner står på menyn 5 dagar i veckan?

 29. Bara det (förutom att moderaterna nu plagierar SD:s förslag sedan många år) att ha gett den här suspekte muslim gubben en plats i riksdagen borde avhålla väljarna att rösta på moderaterna.

 30. De tillfångatagna IS-terroristerna i Syrien som den kurdiska gerillan och USA vill bli av med kan väl få jobb som lärare på denna friskola. Det vore på sätt och vis kronan på verket i detta land där vanvettet tycks sakna gränser.

 31. Usch, varför är den vidrige typen fortfarande kvar i vårt land ?

  Han skall ut ur landet , gör något ni Moderater som höjde honom till skyarna , ni i Göteborg och stockholmarna var inte sent ute.!

  • Har du någon aning om vilka dessa svenska moderatnamn kan vara. Jag gjorde ett rejält försök att ställa M-politiker mot väggen efter Waberis nominering till riksdagen, men lyckades aldrig nå någon av de ansvariga.

   • Jag fick telefonkontakt med en Aho hos Nya Moderaterna i Göteborg, på grund av missförstånd, annars hade det aldrig skett.
    Hon och partiet var lyriska ………..

    • Tack! Jag minns att en kvinnlig Göteborgsmoderat, Judit Burda slog larm i den dåvarande nätsajten Newsmill, om att hennes lokala partiledning flyttat om turordningen i risdagslistan, så att Waberi från ca 17 flyttats upp till en valbar 5:e placering.

     Newsmill är ju saligen avsomnad och precis allt är utsuddat. Synd!

     Jag hittade den här länken:

     http://archive.is/8hsZ

 32. SD-toppen vill starta skolor i Syrien – med svenska lärare

  Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia – med svenska lärare – och ge återvandringsstöd under minst ett år.

  – Vi måste bli bättre på att erbjuda reella möjligheter att återvända, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler, veckans huvudgäst i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”.

  – SD:s förslag är oseriösa, hävdar migrationsminister Heléne Fritzon (S).

  https://www.expressen.se/nyheter/sd-toppen-vill-starta-skolor-i-syrien-med-svenska-larare/

  • Vad tänkbar5a SD-väljare anser kommer att visa sig i opinionsundersökningarna. Hög tid att Karlsson och Bieler får ta ett steg ner i partihierarkin.

   • Sådana tänkbara förändringar i partitoppen måste anstå till efter valet. Vi har absolut inte tid för inbördes stridigheter nu.
    Vi måste samla alla våra krafter för att ge SD ännu större politiska muskler!

    SD 2018!

     • Det har varit en dj-a röra och en massa avgångar i SD under senare tid. Nu är det bara knappt sju månader kvar till valet. Det är mycket hög tid att samla marktrupperna! Låt bli att så split.
      Dividera om vilka som ska ges de ledande posterna i SD efter valet får valresultatet avgöra.

 33. SD är kört:
  Sverigedemokraterna vill öppna skolor i Syrien och Somalia – med svenska lärare – och ge återvandringsstöd under minst ett år.
  – Vi måste bli bättre på att erbjuda reella möjligheter att
  återvända, säger partiets migrationspolitiska talesperson Paula Bieler,
  veckans huvudgäst i Expressens politikmagasin ”Bara Politik”.

  • SD är inte kört men det är kört för Sverige om vi inte kan få folk att återvända på ett eller annat sätt. Ett sätt är att tvångsreturnera folk, så långt det är möjligt, men det stora flertalet måste vi locka. Det kan vara i rena pengar, det kan vara som Paula Bieler säger, att locka med utbildning på plats. Det kommer att kosta många hundra miljarder men alla andra alternativ är sämre.

 34. Politikerna, som talar så varmt för det nya, spännande och mångkulturella Sverige, skulle aldrig drömma om att bosätta sig i närheten av sin egen skapelse. Tvärtom. De bosätter sig i områden som fortfarande liknar det gamla fina Sverige.

 35. Den där skulle förbjudas starta ännu en muslimsk skola.Jag bodde granne med Römosseskolan i Gårdsten(Angered) när han drev den.Där lärde sig somaliska barn i 9-10 års åldern att skrika hora när man gick förbi skolan ,utan huckle på sig.(blev själv utsatt för detta).Fredagsbönen hade dom i separata rum,för flickor å pojkar.Å det bussades ungar från hela Göteborg.Och det va rena koranskolan.Å nu ska han mjölka mer av våra skattepengar till denna skolan.Borås kommun borde kolla med Skolinspektionen hur det gick till på förra skolan.

 36. Kammarrätten är ännu en del av det rättsliga systemets sammanbrott. En annan del är Migrationsdomstolarna, som borde avvecklas, tillsammans med DO. Själv håller jag på och packar inför flytten till Danmark. Tänk på att för varje del som vi ger efter, så flyttar dom fram positionerna mot införande av Sharia. Islam är en förmedeltida våldsideologi, som inte hör hemma i vårt civiliserade samhälle och borde förbjudas.

 37. Den mannen borde utvisas och få sitt medborgarskap återkallat. Jag menar allvar. Han är en asocial person, totalt ointegrerbar, och motarbetar Sverige. Ett pain in the ass.

 38. Ni som funderar på att rösta på moderaterna, betänk att moderaterna kvoterade in honom till valbar plats på riksdagslistan, och när han blev riksdagsman placerade regeringen Reinfeldt honom i försvarsutskottet!!!
  Att betänka är att han kunde inte ens tala begriplig Svenska!!!
  Vad har Kristersson att säga om detta???
  Han kan inte svära sig fri då han fanns i moderaternas ledning!!!

  • Problemet med SD är att de ändå inte får någon makt.
   Alla övriga partier kommer att gå samman för att hålla dem utanför.
   Så även om de landar på 30%.

 39. Man ska ha klart för sig att Abdirizak länge var Moderaternas gunstling och favoritpolitiker just p.g.a hans extrema åsikter. Moderaterna gjorde vågen när Abdirizak förklarade för svenska folket att det var bra om mannen kunde ge frugan en snyting ibland. Målet var nog att göra honom till Sveriges statsminister.

 40. En skola startad av en person som vill att kvinnliga nyhetsankare på TV bär slöja, att musik och dans förbjuds, att pojkar och flickor hålls hårt segregerade, att sex utanför äktenskapet förbjuds och kvinnomisshandel med tillhyggen inom äktenskapet tillåts.

  Här har vi ett verkligt problem som feministerna skulle kunna ta tag i. Men dom är väl tyvärr upptagna med att hata vita män och sticka fittmössor.

 41. Men det är väl bara att se till att dom inte har några lokaler, (ja nu menar jag inte att man ska bränna ner några lokaler) sätt press på lokalägarna så har dom ingenstans att vara…hur enkelt som helst.

 42. Det här är precis som med minareter med böneutrop. Myndigheter och domstolar kommer inte att sätta stopp. Det normaliseras och sprids. Islam äter sig in i samhället och svenskarna får backa och anpassa sig till islam. Precis som muslimerna vill ha det.

  • Tänk på alla svenskar som varit i syrien o stridit för IS. Så många att USA nu vill att sverige kommer o hämtar dom från dom syriska fängelserna….
   Vi svenskar reser på så många olika sätt nu för tiden…

  • Anders Behring-Breivik gjorde statistiken plötsligt mer ”jämlik” i rashänseende. Motreaktionen mot islamiseringen kommer inte att vara vacker den heller. Länder har befriats från islam bara under spanska inkvisitionen, Indiens delning och med palestiniernas flykt från israel 1948. Och kanske i någon lokal mån under Jugoslavienkrigen på 1990-talet. All erfarenhet visar att lösningen kräver blod, och fienden insisterar ju på att ha det så. Lösningen är ett korståg tills islam har utrotats.

 43. Helt underbart.
  Undrarom vapenvård o bombtillverkning ska ligga på schemat eller hur våldta flickor !
  Så vi har moskeér i kyrkorna, terroristskolor, piskade poliser av muslimskt våld…

  Bara i Sverige.
  Och ännu fler ska importeras på VÅR bekostnad o välfärd !
  Ett sådant skitland vi ska lämna efter oss !

  • Vapenvård känner araporna inte till. De använder Kalasjnikov (där man skjuter pipan fri från grus) och självmordsbomber istället.

 44. En röst på moderaterna är en röst i sjön.. Kristersson lägger nu det ena SD förslaget efter det andra för att blåsa liv i det Moderata seglet. Tyvärr kommer det parti som ställt till med röran, inte kunna att städa upp efter sig. Vi går snarare mot en utvecklingen där dom politiska partierna kommer att ställa till det än mer och då kommer det krävas sådana krafttag att våra ängsliga och vankelmodiga politiker helt kommer att tappa kontrollen över situationen i landet och då är vi riktigt illa ute.

 45. Sverige är redan ett av länderna med flest muslimer i Europa!
  Och fler skall det bli…
  Hoppas väljarna får veta hur det ligger till.
  …och att se fattar
  #vafanfårjagförpengarna

 46. Hur gör man för att ansöka till en elevplats där? Köper man ett Iranskt bibliotekskort och hävdar att det bevisar att man är 16 år? Det vore intressant att vara elev i den skolan.

 47. Det är skrämmande många i kommentarsfält som tydligen tror att det går att rädda Sverige den parlamentariska vägen.

   • För att landet består av patetiska och förmenta ”svrigevänner” och dessutom en stor mängd som inte har en susning om vad som väntar dem eller vad som håller på att hända. Att ropa heja Jimmie, SD 2018 kommer inte att hjälpa ett jävla skit. Folket måste ut på gator och torg om katastrofen skall kunna stoppas. I hundratusentals!

  • Även om SD får 30% så kommer övriga partier att hålla dem utanför makten.
   De kommer inte få påverka.
   De enda som troligen kommer få påverka är M. Och de är väl närmast SD idag.

   • Men bara i retoriken till den 9/9 den 10/9 Blir allt som förut igen och alla M-väljare är grundlurade som vanligt.

    • Men om alliansen inte vinner valet så kommer vi få S och C istället som styr.
     Det är inte roligare.
     Det jag menar är att det kan tom bli sämre.

     M vill inte samarbeta med SD.
     KD åker nog ut.
     Och C har sagt att de kan tänka sig samarbeta med MP och S.
     Detta betyder ju att om inte alliansen med M och övriga vinner valet så får vi S och C samt MP som styr landet nästa val.
     Det vore ju värre.
     Betydligt värre.

     • Klart det blir sämre, valet 2010 var ett ödesval, nu behövs det ett mirakel för att få skutan av grundet, annars väntar avgrunden!

     • Menar bara att man väljer ju hellre en allians med M än S och C som styr.
      Och därför menar jag just att om inte M får många röster i valet så kommer alliansen falla och istället vinner S och V samt MP valet.
      Det är just detta jag menar
      SD kommer de inte samarbeta med.
      Vi har ju nu fått besked om att C kan tänka sig samarbeta med S och MP.
      Där har du redan troligen 45%.
      Det är ju detta som är det mest farliga och som vi måste se upp med.
      Jag tror inte väljarna som röstar på SD är förbereda på detta.
      Det kan tom bli sämre.

   • Balkaniseringen har pågått i 40 år nu. Så det enda man kan se framemot är ju faktiskt inbördeskriget. Efter 210 års fred så är det nog snart dags att rensa luften.

 48. Waberi är allvarligt obegåvad men streetsmart nog för att hålla alla hjärntvättade i dimman. Han säger att eleverna i Göteborg är integrerade men skillnaden är tydligt markerad då den religionen är fullständigt främmande för vår kultur.

 49. Att folk från Afrika och Syrien flyr till just Sverige handlar om att de vet om att vi har bäst bidrag här.
  De söker sig inte hit pga vädret.
  De vill ha bidragen och har hört historier om folk som får lägenheter och pengar.
  Jag hade också sökt mig till ett sådant land om jag var i deras sits.
  Man får skylla på politiker som drar hit dem. Sluta ge alla pengar som kommer hit

 50. I ett annat ateistiskt, vetenskapligt och könsjämlikt Sverige skulle hans skruvade islamistidéer kvalificera honom för sinnessjukhus eller tveklös utvisning. Nu har vi istället fått ett problem vi inte borde ha om vi inte släppte in islam i Sverige.

 51. Jag gillar inte det M har gjort tidigare.
  Jag är ingen moderat i den betydelse. Är inte medlem i partiet heller.
  Däremot så tror jag att om inte alliansen vinner valet så kommer vi se S och V samt MP regera även nästa val.
  Vilket vore bedrövligt.
  Det kan också bli S, C samt L nästa val som regerar.
  Om M dock får många röster så blir det M, C samt L.
  KD åker nog ut.

  Vad väljer man liksom?
  SD kommer oavsett hamna utanför. För alla partier kommer gå samman för att få bort dem. Så idag är väl ändå en röst på SD helt onödig?
  På vilket sätt kan en röst på SD påverka om ingen vill samarbeta med dem?

  • Ju större SD, desto närmare SD kommer 7K lägga sig. SD påverkar migrationspolitiken, polisen, integrationen, pensionerna, vården, välfärden. De andra partierna lånar sin politik av SD. Rösta på SD!

  • Hade inte SD varit så stora som de är nu, så hade aldrig de andra partierna blivit något restriktivare vad avser migrations- och flyktingpolitiken!!!
   Ett starkare SD tvingar de andra partierna till att förändra den naiva flyktingpolitiken som bedrivs i Sverige!!!
   Ett riktigt starkt SD och vi får en helt annan migrationspolitik, inkl. verkställande av utvisningar ur riket för kriminella invandrare!!!

 52. Fjanterier från de styrande.. de vågar inte säga emot… HMF lär stå som spön i backen och det mest fruktade ordet i SAOL – ”rasist” – kommer att hagla från den stackars utsatta gruppen och deras polare på vänsterkanten…

  Så vad kan stackars Borås göra förutom bara säga ”JAAAA öppna ännu en radikaliserande muslimsk skola där flickor får stå tillbaka, där flickorna får lära sig att lite ”smash-about” när hon inte lyder mannen i huset är helt ok…” Det är ju helt i stil med Svensk Mångkultur!!
  .
  *Just Do It With Feeling” eller hur!!

  • Helt i linje med den första feministiska Regeringen i världen eller var det inte så vår käre svetsare sa i sitt tal.

 53. Och i min värld är det självklart att islam inte platsar i Sverige så jag förväntar mig att svenska invånare i Borås kommun reagerar mot rasismen mot svenskarna och svenska värderingar. Några andra värderingar ska INTE finnas i Sverige.

  • Det är väl en samlingsplats för avdankade socialdemokrater som vill ha full lön inför pensionen och helst inga arbetsuppgifter som är krävande.

 54. Ingen förutom islamister vill att Sverige skall islamiseras, ändå är det precis det som händer. Globalisterna vet att islam är det effektivaste sättet att bryta ner samhällen på och därigenom ta kontrollen och införa en världsregering. Total kontroll till en liten klick och deras medlöpare. Hur många paradis blir inte krossade för alltid dessa dagar…

 55. Går förbi en islamskola nästan dagligen. Där går 10-åriga flickor i slöja. Deras manliga lärare har klänning. Inte precis vad man väntar sig i sitt hemland.

 56. Det verkar uppenbart att Waberis skola följer kraven enligt skollagen (2010:800) och de övriga krav som Skolinspektonen ställer på ekonomi, elevunderlag etc. Dock är det klart att det knappast kommer att gå några kristna barn i den skolan. En annan sak är att skolan kommer att få uppemot 50% högre skolpeng än en skola där svenskfödda elever går. Lönsamheten är garanterad med andra ord.

 57. Hade han vart medlem i SD så hade han uteslutits. SomM fick han sitta kvar under stor tystnad. Detta visar att ett gammalt traditionellt parti som M inte har någon koll på sina representanter.

  • Besökte Borås Tropikhus och Max burgarhak igår !!!! Svårt att Avgöra Vilket Som Var Mest EXOTISKT !!!!! Ormarna på Tropikhuset eller ZOOMALIERNA På Max !!!!!!

 58. Moderaterna borde offentligen be om ursäkt för att de tog in en islamist i riksdagen och publicera en vitbok om hur det kunde ske. Många andra partier har gjort liknande misstag, men att föra fram Waberi var verkligen grovt. Ändå har moderaterna kommit undan med det och fortsätter anklaga SD för petitesser…

 59. Tror inte att den här skolan blir långvarig, man kommer att tänka på
  Nya Karolinska där har. Moderaterna draghjälp, Vad Tobe måste svära.

 60. Sverige är urbota korkat naivt och helt bakom flötet.
  Vi borde diskutera hur alla bidragstagare skickas hem och vansinnesideologin islam förbjuds inte ytterligsre förstöra det som utgör det svenska samhället. Dårskap.

 61. Det här tangerar vinster i välfärden och det vill SD ha.
  Bara det 10 % röster borta.
  Men i Löfvens Sverige flyter allt omkring utan stadga och styrsel.
  expressen.se/ledare
  har idag en ett starkt inlägg mot religiösa friskolor.

 62. Chansen att denna skola kommer bidra till något possessivt för Sverige. Är lika troligt som att en tung herionist, skulle klara av att sitta och titta på en färdig laddad spruta heroin i 24 timmar utan att injicera.

 63. Tillåt för f.n inte dessa villfarelser i Sverige ,vad tycker de invällarälskande naiva,feministerna iblan klöverpolitikerna om detta? ? .

 64. VAD/HUR gynnar det här spektaklet Sverige?!!!!!!!! Inte ett skit!!!!! Vi är ett kristet landschef SKA förbli det!!!!!! Därför finns det inte plats för deras ”stenålders” mentalitet!!!!! Vi har INGEN skyldighet att upprätta ett sekulärt muslimskt samhälle!!!!!!!!

 65. De styrande vill ha fundamentalistisk islam som en del av det svenska kulturlivet. För att de ska visa sig så fördomsfria och fina. När islam i själva verket separerar folkgrupper från varandra då de har olika värderingar än svenskar i gemen. Vi kan inte ha olika regler i samhället för olika grupper. Det blir konflikter. Att en feministisk regering tillåter den hållning mot kvinnor som är från sexhundratalets Saudiarabien är för mig helt obegripligt. Om det är feminism borde de undersöka sin hjärnor ordentligt. Om de har någon.
  Vakna förfan!

 66. Detta är nånting att verkligen gå till botten med. För eftersom kommunen har avstyrkt skolan så är det rimligen helt utanför all demokrati att ha möjlighet att överklaga till högre instanser eftersom kommunerna i flertalet andra spörsmål ska uppbära såväl ekonomiska som strukturella skyldigheter gentemot sina invånare. Därför är den tågordningen som råder helt uppåt väggarna, den ställer kraven men ger inte befogenheterna. Svenska staten är nog den sämsta av arbetsgivare gentemot sina kommuner.

 67. För mig är det obegripligt, att svenska folket ska tvingas till att härbärgera och försörja den sortens människor.

 68. Muslimska kvinnor som inte får lämna hemmet för att arbeta ska inte ha några bidrag. Det står i koranen att mannen ska försörja frun.

   • Precis , du är dhimmi enligt Koranen :

    ” Att vara en dhimmi innebär att man inte har samma rättsliga status som en muslim, exempelvis behöver inte en dhimmi tjänstgöra i försvaret, men har rätt till liv, egendom och att utöva sin religion. Han måste framför allt betala en speciell skatt (jizya) och medan muslimer endast betalade en lägre jordskatt, ushr, fick judar och kristna betala en högre skatt på egendom och mark, som kallades för kharaj. Det var alltså ekonomiskt lönsamt för muslimska riken att en viss andel av befolkningen inte övergick till islam. I takt med att omvändningen ökade förändrades därför skattesystemet och den religiösa åtskillnaden mellan olika jordskatter försvann.

    En annan viktig historisk skillnad är att olika lagstiftningar gällde för de abrahimitiska religionerna, där kristna och judar fick lyda sina egna lagar i interna angelägenheter, såsom arv och rättstvister. Ännu en skillnad är att en muslimsk man enligt sharia får gifta sig med upp till 4 kvinnor, som kan vara antingen muslimer, kristna eller judinnor, medan ett äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man straffades med döden.

    Andra restriktioner för dhimmi var t.ex. förbud mot att bära vapen eller att äga finare riddjur. Det fanns också restriktioner för klädedräkten och att icke-muslimer skulle bära något slags kännetecken. Judiska och kristna religiösa byggnader fick inte vara större och ståtligare än muslimska religiösa byggnader.[1]

    Inom islamisk rättsskipning, motsvarar 1 muslimsk mans vittnesmål värdet av 2 muslimska kvinnors eller 2 dhimmi-mäns vittnesmål. 4 dhimmi-kvinnors vittnesmål har samma värde som 1 muslimsk mans vittnesmål. Samma system gäller även rätten att ärva. Detta har tillämpats på olika sätt i olika islamiska samhällen genom historien”

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Dhimmi

 69. Hahaha.. och snart blir dumskallesvennarna tvingade att gå där.
  Lämna detta skitland medans ni kan. Om några år kommer ni inte att kunna. Inget land kommer ta emot dumsvenskarna i framtiden.

 70. Som sagts tidigare: det är våra rättsvårdande instanser som numera är det stora problemet. De har en uttalad agenda som helt strider mot folkviljan, och deras tolkning av lagen är miltals ifrån vad lagskrivaren tänkte.

 71. Är det denna utveckling av det Svenska vi har att vänta så rädda sig den som kan fly från vårt kära fosterland.Ty pk kommer alltid att gälla i jämmerdalen Sverige hur illa det än rimmar med verkligheten

 72. Är det inte lite kontraproduktivt för samshällsnytt att visa en annons på muslimska singelflickor ? Inte vad man väntar sig på sådana här sidor iaf.

 73. Idiot! Hur fan kan den här personen tillåtas starta friskola. Finns det ingen vett och sans överhuvudtaget. Gör myndigheterna inga kontroller alls över vilka som söker?

 74. Grattis! Full fart utför, ska man skratta eller gråta åt svenskarnas dumhet? Så går det när ni låter sinnesslöa styra landet, inför teknokrati, demokrati fungerar tyvärr inte när 80% av invånarna är sinnesslöa bönder som inte ser ut mellan granarna i skogen…

  • ‼️ ,,,,, muslimen ÄR len i käften, och ljuger obehindrat när det
   gagnar honom . ????????

   ‼️ ,,,,, förbjud islam . NU . Tack

 75. Vi ska Bevara Sverige Svenskt tycker jag.Det är Svenska normer som gäller här.Är jäkligt trött på detta messande för muslimer.Dom kan åka tillbaka där dom kom från,och ta hand om sitt land.Men det orkar väl inte dessa individer.
  Elsa

  • Vad ska man tycka när en del här accepterar Asyl och Kvotflyktingar trots att vi måste förstå att dessa är mycket troligt muslimer? Samtidigt vill de påstå att inte SD gillar detta?? Men tyvärr, lyssna på Jimmie vad han gör för utspel som en sann svensk inte gillar!
   Så är det, det smyger sig in vänstervridna här på Samhällsnytt

 76. För länge sen har man hoppäts på andra rubriker! Islamisten Abdirizak Waberi har trasslat tidigare tillräckligt. Hur många månader återstår innan bokslutet?

 77. S HAR GENOMGÅENDE LÖGNARE I TOPPEN! Tage och Aina Erlander vrider sig i ren förtvivlan i sina gravar!!! PARTIET ÄR OIGENKÄNNERLIGT!!!! Ingenting stämmer! Löfvén SKALL bort!

 78. Tyvärr men sant.. snart kommer muslimerna att ta över Sverige det är bara så ..man får en tår i ögat för att 7an värnar om dessa muslimer och varför vet jag inte ..

 79. ???? ???? ???? ???? ???? ????
  Och Ingen Fattar Att ;

  I S L A M I S E R I N G E N ~~~ pågår dygnet runt .

  Rädda Barnens Framtid , !
  ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ???????? ????????
  .

 80. Ursäkta mig, men att höra allt vad denne man säger, gör att jag känner mig illamående och kalla kårar går efter ryggen!
  Jag är KVINNA ! Har individuell FRIHET och vad jag TROR på är min ensak!
  Säger bara: Hur kan man välja in en ”islamist” i Sveriges riksdag? Bye, bye Sweden!
  En gång, FRIHETENS stamort på jorden….

 81. Samme problem i Danmark, og resten af Europa. Det er terrorreder, de har endda en bog der opfordrer til død over de vantro, de siger enda åbenlyst at de går ind for sharia. Gaddafi sagen de skulle erobre vesten med barnevogne, det samme siger diktatoren erdogan, som også har sagt om deres mosker=minareter er vores lanser, kuplerne vores hjelme, moskeerne vores kaserner. VÅGN OP FOR HELVEDE

LÄMNA ETT SVAR