Medborgarjournalisten Tommy Robinson blev, som Samhällsnytt tidigare rapporterat, fängslad i 13 månader efter att hat bevakat en rättegång där 29 personer med utländsk bakgrund anklagas för att ha ”groomat” ett stort antal flickor. Nu skriver journalisten Lauren Southern att domaren i ett tidigare fall där Robinson fick en villkorlig dom skrev ”so what?” med anledning av de farhågor som rests kring Robinsons säkerhet i fängelset där han har många fiender.

Det var för tre dagar sedan det hela inträddade i utanför en domstol i Leeds. Robinson dömdes sedan rekordsnabbt i en hemlig rättegång till 13 månaders fängelse.

Läs mer: Video: Medborgarjournalist arresterad utanför domstol – rapporterade om rättegång mot groominggäng

Nu rapporterar Lauren Southern på Twitter att domaren i det tidigare fallet år 2017 fallet uttryck sig på följande sätt:

Jag accepterar vad Mr Kovalevsky säger till mig om farorna som du kanske står inför om du skickas till omedelbart förvar. Jag måste säga att det är på håret att jag bryr mig för en stor del av mig tänker och?

Läs mer: Livesände utanför rättegång – döms till drygt ett års fängelse efter rekordsnabb process

Reaktionerna har sedan tidigare varit starka i sociala medier och i alternativ media, medan Robinsons öde inte alls rapporterats i vanlig media. De har tvärtom censurerat rapporteringen efter ett ”rapporteringsförbud” som domaren i målet proklamerat.

Southerns twitter har gett ytterligare eld på brasan om att etablissemanget försöker tysta en kritiker:

Rättelse: I en tidigare version av artikeln stod det att det var domare Marson som skrivit det ovannämnda. Det rätta namnet är alltså Judge Heather Norton.