Ett tiotal skott uppges ha avfyrats under natten i samband med ett mord i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Flera polispatruller beordrades vid 02:40-tiden till en bostad på Karl Hovbergsgatan. En man i 35-årsåldern anträffades död i lägenheten.

Polisen hade på söndagsförmiddagen ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman men en förundersökning om mord alternativt dråp har inletts. Den mördade mannen är känd av polisen.

– Han är känd hos oss sedan tidigare. Jag går inte in på i vilken omfattning, säger Christer Sjöqvist.

Enligt uppgifter på forumet Flashback är offret en drogmissbrukande man med kurdisk bakgrund, tidigare dömd för bland annat våldtäkt. Lägenheten som spärrats av uppges tillhöra mannens mor och en närmare granskning visar att det bor en 69-årig kvinna med samma efternamn som det utpekade offret på Karl Hovbergsgatan i Eskilstuna. En källa inom polisen bekräftar också för Samhällsnytt att dödsoffret är den man som pekats ut.

Mannen har tidigare beskrivits som gängledare och livsstilskriminell i Aftonbladet. Han är bland annat dömd för en brutal våldtäkt där han tryckte in en pistol i sin flickväns mun och tvingade henne till analsex. Samma kväll misshandlade han även kvinnan, spottade och kräktes på henne. Domen kan laddas ned här i pdf-format.

Utpekade offrets kriminella meritlista diger

Mannen har dömts ett stort antal gånger för olika brott.
1999 Butiksstöld
1999 Olovlig körning
2000 Övergrepp i rättssak, stöld
2001 Stöld, ringa narkotikabrott, tillgrepp av fortskaffningsmedel + försök till samma brott
2001 Grovt vapenbrott, ringa narkotikabrott
2002 Olovligt brukande, olovlig körning
2003 Ringa narkotikabrott
2003 Narkotikabrott, narkotikasmuggling
2005 Grovt narkotikabrott
2009 Olovlig körning
2009 Misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott
2010 Grov olovlig körning, ringa narkotikabrott
2011 Rattfylleri, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott
2012 Grov våldtäkt, grov kvinnofridskränkning, olaga hot, grov olovlig körning

Vittnen berättar om händelsen

Ett vittne som befann sig några kvarter bort från mordplatsen skriver på Flashback att ”det inte var ett enstaka skott man hörde. Lät som 10-15 salvor”. Ett annat vittne, en man i 60-årsåldern som bor i området berättar för Ekurirens reporter på plats i Skiftinge att han vid halv tre-tiden på natten hörde ett stort antal skott.

– Jag hörde nio till tio skott. Jag trodde först ljudet kom bakom skolan. Jag tror det var en pistol. Det är allt jag vet, säger mannen.

Enligt polisen finns det inte någon ökad risk för allmänheten eller tredje person. Personer som har gjort iakttagelser ombeds höra av sig, skriver polisen i ett utlåtande.

– Det är framför allt förhör som är en viktig utredningsåtgärd som brukar vara ganska omfattande i de här ärendena. Därför är det av vikt för oss att alla personer som har gjort iakttagelser eller hört saker och ting dagen innan och under natten hör av sig till polisen och lämnar de här tipsen. Då ringer man till 114 14 så hör förhörsledaren av sig sedan, säger Christer Sjöqvist till Ekuriren.

authorimage