Lena Wesström / Stefan Davidsson

Faksimil Twitter

Inrikes

Dömdes för mord – hittades själv död bara minuter senare

Publicerad 5/30/2021
Annons

Stefan Davidsson, 47, dömdes på fredagen till 18 års fängelse för mord på 45-åriga trebarnsmamman Lena Wesström. Bara minuter efter att domen meddelades hittades han själv död. Polisen uppger att det inte går att utesluta brott.

En man greps utanför den adress utanför Örebro där den dömde mördaren hittades död. Han är misstänkt för mord men har trots det försatts på fri fot.

Platsen spärrades av och kriminaltekniker skickades till platsen. Polisen vill inte gå in närmare detaljer om den misstänkte, såsom hans ålder eller om han hare någon koppling till den dömde mördaren.

– Han är fortfarande misstänkt men misstankarna har försvagats efter förhör, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning, till P4 Örebro.

LÄS ÄVEN: Högg ihjäl småbarnspappa vid bankomat – döms till 13 års fängelse

Mördaren friades i tingsrätten

45-åriga Lena Wesström försvann från sitt hem i området Hjärsta i Örebro för nästan exakt tre år sedan, den 15 maj 2018. Fyra dagar senare påträffades hon, mördad, dold bakom ett bullerplank invid E18, endast 160 meter från sitt hem, något som ledde till kritik mot polisutredningen.

Den nu 47-årige Stefan Davidsson misstänktes tidigt i utredningen. De två hade haft en turbulent hemlig relation. Wesström hade anmält Davidsson två gånger för misshandel och ofredande, men båda förundersökningarna lades ned.

Efter att ha friats i tingsrätten dömdes Davidsson för mord i Göta hovrätt till 18 års fängelse. Det var bland annat DNA-spår som fällde honom. Spår av Wesströms blod återfanns på Davidssons tvättmaskin. Hans eget DNA hittades på hennes kjol samt ringen hon bar då hon hittades.

LÄS ÄVEN: Brå: Sverige har HÖGST dödligt skjutvapenvåld i hela Europa

Efterlystes efter dom

Själv nekade Davidsson till att ha begått brottet. Som ”bevis” för sin oskuld anförde han att han skulle ha utfört mordet på ett mycket skickligare sätt så att inga misstankar riktades mot honom och framhöll under rättegången att han kände sig förolämpad av att bli misstänkt för ett så illa genomfört mord.

– Om jag hade begått brottet hade man inte förstått att det var ett brott överhuvudtaget. Då hade det sett ut som en olycka. Jag blir nästan förnärmad när man säger att jag gjort det här. Det är så dåligt utfört. Jag är smartare än så, sa Davidsson under förhandlingen, rapporterade Nerikes Allehanda.

Wesström utsattes för 17 kraftiga slag mot huvudet med ett hårt föremål, enligt domen. Tillhygget hittades aldrig. ”Hovrätten bedömer att omständigheterna kring gärningen är mycket försvårande. Den mördade kvinnan har under delar av händelseförloppet stått helt försvarslös inför en ursinnig attack”, skriver domstolen.

Davidsson var inte häktad när domen föll. I och med att han inte heller infann sig efter dom, blev han efterlyst. 18 minuter efter att domen blev offentlig och tio minuter innan polisen beslutade att gripa Stefan Davidsson, inkom ett samtal till polisen om att en man hittats död.

På den uppgivna platsen fanns också en annan man, som greps och som anhölls skäligen misstänkt för mord.

– Det fanns spår på kroppen som gjorde att vi inte kunde utesluta att det var orsakat av någon annan, säger Mats Öhman.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1188”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons