tvångsäktenskap
Foto: בר 100

Domstol friade för tvångsäktenskap med minderårig flicka – för att mannen inte hann våldta henne

Delningar

På julafton år 2015 larmade en flicka polisen. Det visade sig att flickan känt sig hotad till livet och ha hållits instängd och kontrollerad för att hon satte sig emot att bli bortgift. Nu friar hovrätten de åtalade – därför att flickan lyckades fly innan mannen hade samlag med henne.

Hon och hennes familj hade kommit från Syrien till Sverige bara några månader tidigare. Enligt utsago ska hon även ha misshandlats och blivit dödshotad om hon kontaktade myndigheterna.

En shejk var inkallad och ett avtal skrevs på av mannen samt flickans pappa. Åklagare Pia Hammar ansåg att det avtalet är att likställa med ett äktenskapskontrakt och försökte få pappan, mannen och shejken dömda för äktenskapstvång alternativt försök eller förberedelse till äktenskapstvång, rapporterade SVT.

Hade inte samlag – frias
Tingsrätten ansåg inte att äktenskapet fullbordats och friade därför mannen som flickan hävdar att hon blivit bortgift med, medan föräldrarna dömdes till villkorlig dom för försök till äktenskapstvång.

Åklagaren överklagade domen till hovrätten, som igår meddelade sin dom.

Hovrättens domare utgick från den syriska traditionen för bröllop och anser därmed att det krävs tre saker för att äktenskapet ska gälla.

Dels ska kontraktet vara skrivet, dels ska en bröllopsfest hållas – men även ett ”fullbordat samlag” ska ha ägt rum. Utifrån det resonemanget anser hovrättens domare att det i det aktuella fallet inte går att döma någon för fullbordat äktenskapstvång – eftersom flickan lyckades fly innan bröllopsfesten och samlaget, vilket i Sverige är att betrakta som våldtäkt då hon är minderårig.

Därmed friade hovrätten för brottet äktenskapstvång. Istället fick föräldrarna villkorliga domar för förberedelse till äktenskapstvång medan den tänkta maken blev helt frikänd.

”Visste inte att flickan inte ville”
Mannen som tänkte gifta sig med flickan ansågs av hovrätten ”inte veta att flickan inte ville”.

Till SVT säger en av domarna att de utgår från hur muslimer i Syrien gör det:

När det gäller äktenskapet ska det vara en äktenskapsliknande förbindelse enligt reglerna som gäller i gruppen. I det här fallet är det muslimer från Syrien.

Det är bara bevisat att flickan är förlovad och att man skrivit ett äktenskapskontrakt,

Flickan var vid tillfället endast 13 år gammal.

Överväger överklagande till HD
Nästan två år efter händelsen väcktes åtalet. Åklagaren säger att de hade kunnat hantera ärendet snabbare, men överväger nu om hon ska överklaga domen till Högsta Domstolen.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

167 KOMMENTARER

 1. Varg biter inte varg, islamister dömer inte islamister.
  Så långt har vi kommit med det svenska rättsväsendet.
  Det är inte civilisationen civiliserar barbarerna utan barbarerna barbariserar civilisationen – allt enligt Soros & Co planer.

 2. Härliga och berikande islam! Vad betyder väl litet barnavåldtäkter när det står större värden (Allahs lika värde) på spel! Klart att muselmanerna skall få behålla sina mysiga traditioner även i ett sekulärt och jämställt land som Sverige, ett land där FN:s barnkonvention t.om är lag! Dom kan ju känna sig diskriminerade annars, och batikhäxorna kan ju inte krama precis alla som känner sig förfördelade!

 3. WOW,,!!
  Allha lika värde,, och feminismens värdegrund har åter slagit till. vilken tur Estelle har hon är bara 6 år än,,

 4. Vi behöver göra som i Polen….anställda inom domstolsväsendet borde bytas ut pensioneras eller utbildas vidare detta håller ju definitivt inte…stackars barn.

 5. Överklaga till HD så får vi se om det sitter islamofiler eller nordbor i den församlingen.
  Att integration aldrig kommer fungera, än mindre avkrävas muslimerna, det vet vi.
  Att svenskt rättsväsende kommer fungera hjälpligt framöver kan betvivlas. Låt oss slippa mer hänsyn tagen till sharia och primitiva seder fr o m NU!

  • Skicka hem föräldrarna och låt svenska myndigheter sörja för att flickebarnet får leva sin ungdom. Det kostar en slant men är ok. Det vore en barmhärtighetsgärning som jag skulle kalla human på riktigt.

 6. Har alltid trott att det åtminstone i hovrätten sitter lite mer nyktra och tänkande människor än i tingsrätterna men nej.

  • nepp,
   sen 1980 talet är nämndemännen politiskt utsedda.Själv var jag suppleant under ca 1 år,
   1981 för Södermalms distrikt.

 7. Varelser som dessa tillhör inte Homo Sapiens, detta är något som mer liknar en djurart, kanske liknande släktskap som gorillor och andra primater, (ursäkta mig alla gorillor, hoppas ni inte tar illa upp), hursomhelst, människor är dom inte.
  Skansen kanske passar dessa primater som boplats.

 8. Ok det är alltså inte föräldrarnas lagbrott som räknas ??? Sen borde det ju vara Svensk lag som gäller i Sverige, eller är det nya regler/lagar som gäller i så fall borde myndigheterna hänvisa till denna lag i så fall !

 9. Djävla sopregeringar vi haft i sverige, borde göras lagändringar i stor skala som medför omeldebar deportering vi brott!

   • Domarna är dummare och nämndemännen är rättshaverister Svenstian i ett nötskal. På måndag signerar jordens förnämsta gumpenslickers sin dödsdom i Marocko.

  • Men gud bevare den svenske man som i fyllan och villan tafsar på en tjej, då ska han kölhalas i media och sättas i fängelse.

 10. 5-10 framåt så är det godkänt med barnäktenskap. Allting går ju ut på att anpassa svenskarna till det nya. Burkan kommer inom snar framtid.

 11. Jag kommer ihag hur Hanif Bali en gang kallade svenska domare for syltryggar. Han fick skit av sin partiledning. Vi behover Bali igen.

  Men kom ihag att bara 18% stodjer stalinistpartiet SD. Sverige ar rubbat

  • Stalinistpartiet??
   Hur tänker du där?
   Det sitter väl en flock sunni muslimer i hovrätten.
   I sverige ska väl för faan gälla svenska lagar!?

   • Jag menar att SD rensar ut alla medlemmar som uttrycker sig spetsfundigt om det vansinne som pagar. Kasselstrand och Ekeroth hade inte varit tysta. Men alla som inte ar ja-sagare skall bort. Kvar sitter Akesson och Karlsson och kniper kaft.

    Sa 82% rycker pa axlarna och 18% sager bu och sedan rycker pa axlarna.

  • Hanif Bali

   Finns det någon prispott på varje domstol där den domare som lyckas hitta det mest kreativa sättet att våldföra sig på lagens intention och mening, förnuft och moral vinner eller?

 12. WTF!!!!! Rövslickande av Menaiter har övergått till rent koprofaga nivåer. Undrar vad som hade hänt om en svensk eller europeisk man bara skulle inleda ett samtal med en 13-åring flicka ? Megadrev i sociala media, anmälan om sexuella trakasserier etc etc.

  …. ”Till SVT säger en av domarna att de utgår från hur muslimer i Syrien gör det” .

  Pantade kätarrnarr. Du är ju domare i Sverige.

 13. Feministlandet är sannerligen inte ett tryggt land för flickor. Här skyddas menamännen oavsett brott. Det är så jävligt så jag får ont i kroppen.

 14. Svenska lagar tolkas allt mer ”inkluderande” utom naturligtvis för de äkta svenskarna, som snart – enligt trenden – kommer att dömas för att ha brutit mot lagar från Nigeria, Afghanistan och alla andra efterblivna hålor runt om på jorden.

  • En växande skara i USA anser att det är rasism om en vit man gifter sig med en vit kvinna. Det rätta är att gifta sig med en person av annan ras än en själv.

 15. Tycker inblandade jurister att dom avskräckt familjen ordentligt nu? Allt annat än hårdhandskar mot dessa primitiva muslimer ses som uppmuntran och svaghet. Familjen kommer fortsätta på samma spår och påverka alla runtom negativt.

 16. Sådana vanor är direkt stötande !
  Kvinnoförbunden som annars är emot hallickar, pedofiler och utnyttjande av barn (våldtäkt!) med alla andra kvinnobrott dessa importerade männen .
  Det här kan liknas vid Trafficking !!!

  Ska detta tillåtas i Sverige, beroende på om man är muslim eller något annat ?
  Ska inte lagen omfatta ALLA ?
  Sådana äckliga vanor är inte det samhälle jag önskar se !

 17. Vi slår knut på oss själva i vår strävan att inte besvära, förolämpa eller kränka invällare. Samt det snöar bidragspengar, lägenheter mm på dessa invällare. Däremot gäller mycket strikta lagar och regler för oss övriga. Och staten dammsuger våra fickor, bankkonton mm på pengar att finansiera brakfesten för invällarna.

 18. Där fick Hilda och Ruben nåt att bita i ! Men de svenska feministerna rycker
  bara på axlarna. Dom drömmer om en saftig ”ME-TOO”, för uppmärksamheten
  och sin framtida försörjning från en svensk man som får sova i parken. Ensam !

  • Alla(h) är olika inför lagen. Är du vit så får du fejsa konsekvenserna men har du som julgranen kulörta kulor i grenen så passerar du fritt.
   Vitt är tydligen ingen färg, i alla fall ingen färg som är något att ha.

 19. Så Hovrätten utgår från ”Syrisk tradition” ? Jag i min enfald trodde att Hovrätten skall utgå från Svensk Lag. Inte Sharialagar.

 20. Sverige o Europa är totalt uppochner.
  Lägg ner o börja om från början.
  Måtte främlingsfientliga paftierna växa sig starka i Europa o återställa kaoset

 21. Vårat rättsväsen griper efter varenda tänkbara halmstrå för att kunna mildra straffet eller helt frikänna muslimer!

  • Har fått den uppfattningen också. Det är bara att se vilket straff en gängvåldtäkt ger. Två veckors samhällstjänst.

 22. ”Ett fullbordat samlag” från den falske profetens anhängare mot dessa domare, kanske skulle få de på andra tankar? Man blir inte bara spyfärdig, utan tappar förtroendet för rättsväsendet!

 23. Importen skrattar oss Svenskar och vårt rättsväsende i ansiktet!!!! Fegheten är så tydlig att t.o.m ett barn kan se den!!! VÅGA VARA VUXEN OCH TA VUXNA BESLUT!!!!!

 24. syria ville dømt mannen fordi barneekteskap er ulovlig og den seksulle lavalder er 15 år. svensk rettsvesen bryter altså lovene til assad og syria

  • Om muslimerna får makt, är det homofiler som de kommer att ge sig på. Men märkligt nog är det homofiler som stöder islamisterna i Väst!

   • Visst är det så.
    Men det blir illa för bögeriet oavsett, för det blir islam ELLER högerextremt inom snar framtid.
    Det blir så när man ställer grupp mot grupp.

    Och i MITT högerextrema samhälle finns inte plats för offentligt bögeri.

    • Inte heller i det samhälle jag vill leva i! Jag tycker att det är fruktansvärt att de inte kan hålla sitt motbjudande privata liv PRIVAT!

     • Homofili är uteslutande översexualitet, och är kraftigt överrepresenterade inom pedofili.

      Hade det ENBART varit att man ville bo och sova ihop med en av samma kön hade det väl fått gå.

      Jag själv funderar nästan på att bo ihop med en annan man, för man kommer överens bättre, får ett större våldskapital, mer muskelkraft till sysslor.
      Dammsuga och laga mat kan ju ett barn göra, byta däck och olja på bilen hade man gärna haft assistans på däremot.

 25. Antar att det var centerpartister och miljöpartister som satt som nämndemän?
  Har man en politisk domstol och låter islamistiska partier döma i den så är det inte så konstigt att den dömer islamistiskt. Det borde till och med en sosse kunna räkna ut.

 26. Det är tragisk när myndigheterna inte är på barnens sida vid dessa situationerna. Ingen kommer våga anmäla då det inte leder till något..

 27. Låt säga att mannen hade hunnit ha sitt första samlag med flickan. Tror ni att han straffats då? Sådant är ju helt i enlighet med hans hemkultur.

 28. Hela tiden maximal förståelse för invällarnas ”kultur” – till men för de som är och har varit på vippen att giftas bort – OCH oss infödda! Ett ”rätt”ssystem, nope, endast ett system som hela tiden svartmålar sig självt då t o m ett (?) parti förslår shariadårar såsom nämndemän…

 29. aha ok.. men nu i år är det väl ny lag att sådant är förbjudet ??? så det kommer inte ske längre??? eller vet ni ngt mer???

 30. o när mina polska vänner i polen frågar om sådana saker…

  då står jag där som en lykta o vet inte äns hur jag ska svara….. att i sverige gäller inte sv. lag..

 31. Om det nu är så att vi skall tillämpa hemlandets lagar lär väl en hel del av migranterna bli av med en och annan hand.

 32. Jag får inte ihop hovrättens ekvation hur jag än försöker.

  Så om en terrorist har byggt en bomb men ännu inte utlöst den så kan han enligt den högvärdigt korkade hovrättens resonemang inte dömas för terrordåd eller förberedelse för terrordåd.

  Med detta resonemang kan varje våldtäktsförsök anses vara icke hänt eftersom samlaget ej fullbordats.

  Nästa fråga är hur anser hovrätten att samlaget är fullbordat?
  Är det endast om pedofilen i fråga har tömt sin sats i vaginan på lilltjejen eller går han fri om han tömt sig i analen eller halsen på henne?
  Om han rent av väljer att spruta utanför henne så har väl samlaget inte ägt rum om hovrätten ska avgöra.

  Nu är det banne mig dags för det sovande folket att vakna!
  Vi blir ju förrådda av dem som ska försvara oss och våra rättigheter.

  Jag tycker att hovrättens ledamöter bör utsättas för det som lilltjejen höll på att råka ut för och som hon rådigt nog lyckades fly ifrån.
  Med en muhammedan i röven så kanske dessa sjuka kvinnor och män kommer på andra mer vettiga tankar eller hoppas jag på för mycket här?

 33. Att förbereda sig för att våldta och tvångsgifta sig med en 13 åring har alltså samma straffvärde som att som svensk pensionär uttala sig kritiskt mot invandringen på facebook. Skillnaden är att i det senare fallet dröjer det inte två år innan rättsmaskinens fulla kraft slår till snabbt och skoningslöst.

 34. Ӏktenskapsbalk (1987:230)

  ANDRA AVDELNINGEN
  Äktenskaps ingående och upplösning
  2 kap. Äktenskapshinder
  2 kap. 1 §
  Den som är under 18 år får inte ingå äktenskap. SFS 2014:376”

  Enkelt. Äktenskapet är inte lagligt enligt Svensk lag och föräldrarna har gjort sig skyldiga till tvång. Med andra ord ska föräldrarna sättas fängelse och enda rimliga är att flickan ska få ny identitet och polisskydd på hemlig ort

  Fatta varför det hela tiden ska tas hänsyn till utövarna medan offrets väl och ve blir lidande och traumatiskt. Det här landet är inte sunt längre.

  • Problemet är hur lagen är skriven.
   ”Det är bara bevisat att flickan är förlovad och att man skrivit ett äktenskapskontrakt,”

   Borde gälla som full bevisning före ett barnbrudsbrölopp.

  • Ca 40 år skulle jag gissa.

   När Sverige är övertaget så sker allt på en gång.

   Dommare som inte vill anpassa sig slängs ut på gatan.

 35. Om någon har tvivlat så är det fastslaget nu: om någon med invandrarbakgrund är inblandad i ett brott ska det, i svensk domstol, betraktas, inte enligt svensk lag, men enligt den personens ursprung och kultur. Det förklarar varför man ofta, obegripligt, friar eller utdömer löjligt låga straff när förövaren är inte är etnisk svensk men brottsoffret är det.

 36. På sikt kommer vi ha sharialagar som styr i Sverige. Barnäktenskap och sex med 10 åringar kommer att bli legaliserat. Pedofilerna slickar sig om munnen redan nu!

  • Fast bara om man är muslim och knullar barn som följd av att man vill kopiera sin profets leverne. Samma rättigheter kommer aldrig gälla svenskar, kristna och ateister.

 37. Svensk ”rättvisa” har varit sinnessjuk i mer än 30 år. Se bara på Göran Lambertz så förstår ni hur de tänker.

  • De kommer att få dubbla sina livvakter, om de ska vara fyra år ut. – Jag kan f*nimej inte tänka tanken; det är otänkbart.

 38. Men om en svensk gifter sig i exempelvis Las Vegas så får han minsann inte de skattelättnader som giftermål annars medför. Likhet inför lagen?

 39. Jag tror att äcklen i våra domstolar vill bli inbjudna så dom kan dra en Tarzan och titta på vid våldtäkten av barnet.

 40. Va bra det finns inga problem i hemlandet efter som dom har kontakt med sitt hem land så finns det inga problem där så skicka hem dom och ta deras PUT.

  • Enligt svensk lag så har äktenskap ingåtts om paret vigts av en godkänd vigselförrättare i närvaro av minst två vittnen. Har det skett i det här fallet?

 41. Jag tycker att, alla här på dessa sidor borde anamma min benämning på svinska
  DUMSTOLLAR, som är mer rättvisande än svenska domstolar.

 42. Helt sjukt men det är nästan hårdare straff om man stjäler en julgran i skogen, eftersom det kan ge fängelsestraff.

 43. Jaha det räcker inte med ett uppenbart risk sannolikhet för våldtäckt av mindreårig.
  Det ska våldtas innan vi reagera, så har vi bestämmt hälsar domstolen. GRR.

 44. Man slutar aldrig att förvånas! Är det påtryckningar från pedofiloligarkerna? Svensk lag ska gälla i Sverige. Sverige måste lämna EU och FN, två djävulska skapelser som borde förintas.

 45. Kollade precis Hanif Bali och han har typ tio tweets om detta fallet. Slagkraftiga och traffande. Bra Hanif!!

  Jamfor med helsovande SD och halvsovande M/KD i fragan:
  * Jomshof, rattspolitisk talesman SD: noll tweets, men retweetar en Bali tweet
  * Tobe, rattspolitisk talesman M: noll tweets, en tweet om att M garanterar kvinnors sakerhet.
  * Karlson, rattspolitisk talesman KD: noll tweets

  Hur skall SD och M/KD kunna forandra nagot om inte ens de ansvariga bryr sig? Man kan sitta med sin feta rov i en fotolj och twittra. Inte end opinionsbildning klarar de. Hur skall de da kunna klara lagstiftning?

 46. En arab kan alltsa gifta sig med en nioaring och sa lange han inte har sex med barnet sa kan han inte straffas. Men i det ogonblick han har sex sa blir det automatiskt barnaktenskap. Sa svensk lag tillater att femaringen ar de facto gift fram tills hon ar konsmogen vid 13 ars alder. Det hela ar vansinne. Men visst, vi skall leva i ett multikulturellt samhalle och da skall detta accepteras. Snart kommer alla feminister att borja snacka on partriarkatet och hur det minsann sker samma sak bland svenska man.

  • Javafan ska vi inte gifta oss med en tretton årig flicka och vänta tills hon är femton innan koppulerar? och säga att araber får ju varför får inte jag som har
   tagit mångkulturellen precis som ni har förespråkat/propagerat för?

 47. Läste på nån sajt där en vänsterkona ondgjorde sig över att Finska medier hade publicerat namnen på pedofilerna i Finland typ Ahmed,Muhamd osv, och menar att det va väldigt rasistiskt och nedsättande av de stackars förövrarna, hon vill sätta dem
  på en piedelstal, skulle det hända i Sverige så skulle hon se tlll att de skylldiga medier skulle åtalas och fällas för grov kränkning. inte ett ord om den tio åriga flickan och andra offer för dessa satans avkomma. GRR..

  • Problem for etnonationalister. Svensken ar en feg djavel. Det kravs lite uppblanding av mer hetlevrat blod for att landet skall fungera igen.

 48. Spännande. Så svenska lagar och regler gäller inte i Sverige helt plötsligt?
  Nu förstår jag bättre varför det är helt ok att anställa en massa ”sjuksköterskor” och ”läkare´” som saknar rätt kompetens……Så vart kan man flytta?….och hur ska klan och gängmord bedömas i framtiden?

 49. Man kan ju undra hur det är ställt i dessa ”mäns” huvuden?
  Min fru är 9-år. Ja, vi har haft sex många gånger. Det är ju min rättighet som ägare av henne.
  Var är svenska lagens väktare?
  Vart är Fi?
  Vart är Annie, Janne, Stefan och alla andra?
  Missing People kommer snart börja leta efter er.

  • Det är ju bara att konstatera att ”feminismen” de talar om inte finns. Lagar tolkas utifrån kulturer. Politikerna vågar inte ta ställning mot varken politisk islamism eller kulturer som förtrycker kvinnor.
   De bara bugar mot EU och sin plånbok.

 50. Var är alla humanister och feminister? De borde ju skrika i vrede. Javisst ja. Det är ju bara ord sa den hemlöse svenske pensionären och fortsatte plocka burkar. Medan politikerna höjer sina arvoden och pensionären får byta trottoar i rädsla för utländska gäng. Det går bra nu. Eller hur Magdalena Andersson. Sosse? Det första en sosse ska tänka på är pensionärer och vanliga jobbares välfärd. Men det försvann med EU. Nu gäller helt andra frågor. De brukar tala om utanförskap. Finns inga som är så utanför svenska politiska beslut som svenskar. Det är en liten klick som gynnas av EU.
  Hur många fler dysfunktionella kulturer som gifter bort flickor som är 13 år vill Löfven ha i landet? Hur många flickor har stympade kön när de kommer hit efter semestern i landet familjen flydde från?

 51. Fälla en svensk folkpensionär för att denne har ”näthatat” – skrivit argt på internet.

  Fria en pedofil som inte hann förstöra flickans liv mer än vad som skett här. Att denne pedofil inte hann ligga, gör att Hovnarr…Hovrätten hellre friar denne vedervärdige pedofil.

  Ja, ibland är det väldigt lätt att hålla sig för skratt.

 52. Det är bara en tidsfråga innan det ”giftermål” (läs:pedofili) legaliseras, åtminstone när det gäller muslimer. Muslimerna får alltid som de vill.

 53. Det svenska samhället håller inte på att islamiseras. Jag upprepar. Det svenska samhället håller INTE på att islamiseras.

 54. Jag äcklas av den utbrädda islamofobin i kommentarerna. Det är bara 99% av muslimerna som ger ett dåligt rykte till resten. Skärp er!

 55. Mannen ligger bra till för att bli utnämnde till Året singel.
  Hört att Svenska hjältar galan redan skickat en inbjudan till han.

 56. Återigen. Vårt rättssystem har kollapsat under Morgan Johanssons ledning. Fritt fall gäller nu. De allra mest extrema åsikterna, ljusår från lagstiftarnas intentioner, avkunnar nu domar som nästan inte går att tro på.
  Och risken är stor att Lööf och Björklund låter denna regering få fortsätta

 57. Jaha Annie, får jag höra din åsikt?
  Nänä, jag är främlingsfientlig. Så du vill ha mer Islam i Sverige? Jaha, förstår det när du lierar dig med L, S, MP o kommunister.

 58. – Batikhäxor, batikhäxor försvarande batikhäxor, från sig vilt slåendes batikhäxor
  och lika vilt angripande svenskar. Batikhäxor som hoppar, batikhäxor som
  kastar sig, batikhäxor som gör allt för att bärga segern för islam.

 59. Inget konstigt egentligen eftersom förhållandet bedömts enligt svensk internationell privaträtt vilket innebär att Sverige erkänner utländska äktenskap mellan parter som har utländsk anknytning. Fallet bedömdes i detta fall enligt syrisk lag. Det var ju aldrig tal om något svenskt äktenskap.

  Eftersom det aldrig blev något äktenskap enligt syrisk lag kunde det naturligtvis inte heller bli något fullbordat brott (äktenskapstvång). Däremot dömdes de ju (enligt svensk strafflag) för försök.

  Dock underligt att de inte dömdes för misshandel, hot och tvång i allmänhet (hon blev ju misshandlad, dödshotad och tvingades att fly).

 60. I Sverige SKA (!) råda svenska lagar – inte syriska eller ”internationell privaträtt”.

  Om en 13-åring tvingas ingå äktenskap eller äktenskapsliknande förhållande inom landets gränser är det olagligt.
  Barnäktenskap, som de här grottmänniskorna anser lämpligt och t.o.m föredrar, FÅR INTE gynnas enligt svensk lag !
  Då har landet sjunkit ytterligare en nivå närmare Sodom o Gomorra.

  Dags att sanera bort 0hyran – MP/V/C-tillsatta – i våra domstolar!

LÄMNA ETT SVAR