I samband med att USA:s president Donald Trump håller sitt årliga tal om tillståndet i nation, State of the Union, kommer uppgifter om att han slår han rekord i förtroendesiffror hos det amerikanska folket. 

Det är i en färsk Gallup-undersökning som han nu får stöd av 49 procent av de tillfrågade.  Bland de svarande i hans eget parti når han hela 94 procent, en ökning med sex procentenheter från tidigare i år.

Bland oberoende har stödet ökat från 39 till 42 procent.

På Twitter går Trump ut och berättar om rekordstödet och poängterar att det hade varit ännu högre utan de ”häxjakter” som bedrivits mot honom.

Samtidigt minskar förtroendet för Trump bland Demokratiska väljare där endast sju procent har förtroende för honom. Det innebär att det råder ett rekordstort gap mellan de Republikanska och Demokratiska väljarna.

Undersökningen visar även att 52 procent av amerikanerna anser att Trump borde frikännas i den kontroversiella riksrättsprocess som Demokraterna iscensatt.

Trump når också sina högsta siffror hittills för sin utrikes- och handelspolitik med ett stöd på 47 respektive 50 procent.

Gallup ställde även frågan om Donald Trump förtjänar att återväljas som president senare i år. 50 procent var för och 50 procent emot.

State of the Union

Inatt höll Trump det av presidenten traditionsenliga årliga ”talet till nationen”. Där gick han till attack mot socialism och vänsterpolitik, vilket fick Demokrater att bua och ordföranden Nancy Pelosi att direkt efter Trumps tal riva sönder sin kopia av det.

När hon tillfrågades efteråt om sitt beteende sa hon att tog rev sönder talet ”eftersom det är det artiga sättet med hänsyn till alternativen”, rapporterar Fox News. Hon sa också att hon ”försökte hitta en sida med sanning i det men kunde inte”.

Enligt Fox News var det en tydlig påminnelse om den stora konfliktlinje som finns mellan de båda partierna.

Trump verkar också på allvar ha startat sin valkampanj och talade mycket om USA:s sjukvårdssystem där han bland annat sa: ”Till er som tittar där hemma ikväll vill jag att ni ska veta: Vi kommer aldrig låta socialism förstöra den amerikanska sjukvården”.

Hela Trumps tal kan ses nedan. Det börjar cirka 24 minuter in i klippet.

Idag väntas senaten också frikänna Trump i den riksrättsprocess som Demokraterna inledde.