pornhub (1)

Foto (mod.): Marco Verch, (CC.20)

Utrikes

Döv man stämmer Pornhub för bristande textning

Publicerad 1/18/2020
Annons

En döv man i New York har stämt tre porrsidor i en grupptalan på grunderna att han inte kan njuta av deras innehåll fullt ut utan att ha undertexter till filmerna.

Det var i torsdags som Yaroslav Suris stämde Pornhub, Redtube och YouPorn samt deras kanadensiska moderbolag MindGeek, med argumentet att de bröt mot anti-diskrimineringslagen med namnet ”Americans with Disabilities Act”, rapporterar Yahoo.

Suris, som redan stämt Fox News över liknande saker nämnde flera titlar som han sa att han ville titta på i oktober och denna månaden.

Stämningen handlar om ”closed caption”. Det är en textning där ljud i filmen förklaras i text, exempelvis om en dörr stängs eller om vapen avfyras.

– Utan undertexter kan döva och hörselskadade personer inte njuta av innehåll på de svarandes webbsidor medan övriga allmänheten kan, skriver Suris i den 23 sidor långa stämningen.

Suris sa att han vill att porrsidorna ska erbjuda undertexter samt att han söker en okänd summa pengar i skadestånd samt ränta.

Pornhubs vice ordförande Corey Price skickade ett uttalande till AFP där han meddelade att websidan faktiskt har undertexter som alternativ och skickade en länk till dem.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons