Genrebild 45

Genrebilder. Foto: Faksimil YouTube/Facebook

Inrikes

DRIVE BY: Gäng på mopeder sköt mot Audi – spädbarn i bilen

Publicerad 8/2/2021
Annons

På måndagskvällen körde två mopeder upp vid en Audi-bil i Upplands-Bro beläget i norra Storstockholm. Maskerade gärningsmän på mopederna avlossade flera skott mot bilen som en man, en kvinna och ett spädbarn färdades i. Familjen klarade sig från kulregnet och sökte därefter hjälp på en närliggande bensinstation i väntan på polisen.

Det var strax efter klockan 19 som polisen mottog larm om skjutningen. Ett antal personer på platsen blev vittnen till den dramatiska scenen när mopederna rullade fram på varsin sida av bilen, rapporterar Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Efter polismordet och skjutningar – förtroendet för Löfven ökar

Enligt Anders Bryngelsson som är presstalesperson vid polisens ledningscentral i Stockholm län ska gärningsmännen ha sökt upp familjen och avlossat flera skott rakt in i bilen. Därefter har gärningsmännen flytt från platsen.

Polisen har inlett en större insats med bland annat insatsstyrkan och helikopter i området. Vidare har man spärrat av platsen för en teknisk undersökning och påträffat flera hylsor.

Familjen som färdades i bilen har enligt uppgifter klarat sig från kulregnet men skadats av glassplitter. Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott men ännu har ingen gripits misstänkt för brotten.

LÄS ÄVEN: Nytt rekord i skjutningar i Sverige – Damberg: ”Vi är kompromisslösa mot gängen”

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons