Tack för stödet i december!

10 Shares
Andel av DECEMBERs månadsbudget insamlat: 106%

Kära läsare!

Tack för allt ert stöd i december månad! Vi lyckades samla ihop den månatliga budgeten plus lite extra, vilket var välkommet då förra månaden inte nådda hela vägen fram. 

Vissa donerade 20 kronor, några stycken hela 1000 kronor! Totalt sett uppnådde vi målet med viss marginal. Alla donationer går oavkortat till att driva sajten, betala fakturor och löner samt nya satsningar och projekt.

Tack vare stödet slipper vi börja med PLUS-abonnemang och dylikt och kan istället få större spridning på det vi skriver.

Förra månaden höll vi dessutom en omröstning om plus-abonnemang och en överväldigande majoritet av våra läsare föredrar nuvarande modell med frivilliga donationer. Stöd därför gärna oss med en stående överföring varje månad!

Vad gör vi med pengarna?

Så som vi påminner om varje månad går de insamlade pengarna till driften av verksamheten.

Personal

Att uppdatera tidningen närmast dygnet runt, sju dagar i veckan, 365 dagar om året tar mycket tid. En redaktion måste vara igång från tidiga morgnar till sena kvällar, vardag, helger och högtider.

För att förbättra tidningen och avlasta de två som slitit i princip varje dag i sju år med att producera nyheter, har vi det senaste året lyckats med följande:

– I augusti förra året förstärkte vi med Egor Putilov, en av i vårt tycke bästa journalisterna i Sverige idag, som tillfört tidningen och våra läsare väldigt mycket.

– Nyligen anslöt sig Simon Kristoffersson till redaktionen. Han hanterar våra sociala medier men skriver även för tidningen och hjälper till med research, vilket avlastar övriga redaktionen.

– Även Kent Ekeroth har engagerat sig mer i det journalistiska, bland annat med videoreportage, även om det i dagsläget är i begränsad omfattning då han även hanterar andra delar av verksamheten såsom ekonomi, administration och utveckling.

Utöver det har vi en rad krönikörer som skriver återkommande, t.ex. Jan Tullberg, Muhammed Omar, Erik Almqvist, Rolf Malm och Paul Pascalau.

Det är en personalintensiv bransch och vi försöker hela tiden utöka och förbättra redaktionen, med er hjälp. Klicka på sidan Om oss för att läsa mer om våra medarbetare.

IT och administration

Utöver personalkostnader finns det kostnader för server, IT, ekonomi och administration. Även utveckling av sajten är återkommande kostnadsposter. Exempelvis jobbar vi nu på en uppdaterad design av sajten.

Videoreportage

Som ni sett har vi så smått börjat med videoreportage (se vår video-kanal här) vilket är tidsödande och resurskrävande. Tanken är att öka takten på detta så småningom och det finns planer för någon eller några produktioner redan i höst plus planering för ett annat projekt.

Stöd oss!

Glöm därför inte att fortsätta stödja oss eller ha igång automatiska överföringar! Läs HÄR om de olika sätt du kan donera till vår verksamhet så att vi har råd att fortsätta utvecklas!

10 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.