Efter att parkeringsavgiften höjts med mer än 1 000 kronor i månaden har situationen blivit ohållbar för en undersköterska som nu kan bli tvungen att säga upp sig.

Louise Ahlin arbetar som undersköterska vid Karolinska i Solna och har drabbats hårt av höjningen av p-avgifterna vid sjukhuset. Tidigare kostade parkeringen 30 kronor om dagen men har nu höjts till 72 kronor. Det innebär en höjning på mer än 1 000 kronor i månaden.

Hon överväger nu att säga upp sig.

– Jag tjänar inte så bra att jag har råd med parkeringsavgiften. Och det funkar inte att åka kollektivt när man börjar klockan sju på morgonen och ska hämta barn på förskola på eftermiddagen, säger hon till Mitt i.

LÄS ÄVEN: Nytt statligt förslag: Beskatta parkeringsplatser

För dem som slutar 21.30 och börjar 7 morgonen därpå är bil ett måste annars blir det inte mycket sömn, förklarar Ahlin som trivs med sitt jobb och tycker det skulle bli tungt att behöva lämna. Även andra ska ha börjat se sig om efter andra arbeten.

– Att då säga att man bör tänka över om man behöver ta bilen, det är en käftsmäll.

M backar

Nu har hon startat en namninsamling tillsammans med en kollega som bara på några dagar fått nästan 900 underskrifter.

Moderaterna var med och tog beslutet men backar nu, och partiet kommer att föreslå en mer modest höjning, till 40 kronor per dygn.

LÄS ÄVEN: Ali fick p-bot – körde på parkeringsvakten