Ecuadors vicepresident Otto Sonnenholzner har i media bett om ursäkt efter att coronaviruset lamslagit landets största stad Guayaquil. Över 150 döda har legat öppet på stadens gator.

Bilder och videor som publicerats i sociala medier visar övergivna kroppar och kistor på gatorna i den latinamerikanska staden. Minst 150 lik plockades upp från gatorna tidigare i veckan. Hur många av de döda som är offer för viruset är ännu oklart.

– Vi har sett bilder av något som aldrig borde ha hänt. Som er statstjänsteman beklagar jag detta, sa Sonnenholzer i ett uttalande till lokala medier under lördagen.

Undantagstillstånd utfärdat

Ecuador har registrerat cirka 3 500 bekräftade fall av COVID-19, inklusive 172 dödsfall. Landets sjukhus och begravningsbyråer uppges ha kollapsat under trycket.

https://twitter.com/i/status/1245797365585522690

En massgrav kommer nu grävas på en lokal kyrkogård. När graven är stängd kommer ett monument resas för att hedra offren, rapporterar Ecuvisa.

Regeringen har infört undantagstillstånd samt nattligt utegångsförbud i ett försök att begränsa spridningen av det dödliga viruset.

authorimage