Nyligen utsattes ungerska medborgare för brutala attacker utförda av AFA-medlemmar från Tyskland. Personerna som attackerats har av den våldsbejakande vänsterradikala organisationen tillskrivits högeråsikter, även om det är oklart hur det egentligen ligger till med den saken. Polismyndigheten i Budapest vill nu ha tag på ytterligare två personer utöver de fyra som redan tagits in.

De vänsterextrema våldsverkarna hade innan de greps hunnit attackera ett flertal personer i Budapest. Bland annat ett par polska turister som var på besök i landet. Den gemensamma nämnaren är att offren haft på sig svarta jackor, eller bomberjackor, vilket ska ha fått AFA-medlemmarna att tro att de varit ute för att fira den så kallade ”Ärans dag”. Denna firas till minne av att tyska och ungerska trupper den 11 februari 1945 försökt bryta sig ut från centrala Buda.

LÄS ÄVEN: Södermalm firar bombdåd med röd matta och bubbel

Just nu är två tyska medborgare i 20-årsåldern efterlysta av den ungerska polisen. Sedan tidigare är fyra personer av italiensk, tysk och ungersk härkomst omhändertagna av polisen och av dessa är tre arresterade. Polisen i Budapest gjorde nyligen ett uttalande om att man inte kommer att acceptera våldsamheter och attacker mot enskilda individer, alldeles oavsett var dessa befinner sig ideologiskt.

LÄS ÄVEN: 80-årig politiker fick hemmet vandaliserat: ”AFA ser dig”

De sammanlagt sex personerna är just nu misstänkta för flera våldsbrott, rapporterar Hungary Today.