Med hänvisning till att plattformarna ägnar sig åt censur i kölvattnet av att ha stängt av president Donald Trump har internetleverantören Your T1 WIFI beslutat att blockera kundernas tillgång till dem båda.

Det är efter att kunder ringt till Your T1 WIFI, som är verksamma i norra Idaho, Spokane och Washington, och uppmärksammat dem på Facebooks och Twitters censur företaget beslutat om åtgärden.

”Det har kommit till vår kännedom att Twitter och Facebook sysslar med censur av våra kunder och information”, står i ett e-postmeddelande till T1 WIFI:s kunder.

Man skriver också att kunderna som ringt in för att delge om sin oro över censuren inte vill att sajterna ska dyka upp i deras internetflöde och att deras barn ska surfa in på dessa.

Två tredjedelar

Då det varit så pass många kunder – två tredjedelar – som bett om att de blockeras går man med på kraven. Även ytterligare sajter som sysslar med censur kan komma att blockeras.

Företaget nämner också att man ogillar att Facebook och Twitter, liksom andra stora nätjättar, censurerar användare eller försöker utradera konkurrenter som Parler.