våldtäkt grupp 83663

Genrebild.

Inrikes

Efter gruppvåldtäktsepidemin i Malmö – kvinnor vågar inte längre gå ut

Publicerad 12/29/2017
Annons

➤ Strax före klockan ett natten mot fredag inträffade den fjärde i raden av brutala gruppöverfallsvåldtäkter i Malmö på kort tid. I området Högaholm, där den senaste våldtäkten begicks, är upprördheten och rädslan stor. Många kvinnor uppger att de inte längre vågar sig utomhus efter att mörkret fallit, vilket vid den här tiden på året är redan vid ca 15:30.

Andra kvinnor i området pratar om att köpa överfallslarm och andra anordningar för att försvara sig om de skulle bli våldtäktsgängets nästa offer. Somliga överväger också att flytta från Malmö till någonstans där det är tryggare att bo.

LÄS MER: Kvinna överfallen av flera män i Malmö

Föräldrar tvingas förbjuda sina döttrar att gå ut. Äkta män vill inte att hustrun ska gå ut och rasta hunden kvällstid. Ord som ”fruktansvärt”, ”hemskt”, ”käskigt” och ”frustrerad” används för att beskriva hur man upplever att bo i Högaholm just nu.

Nattens gruppöverfallsvåldtäkt följer samma mönster som de övriga som begåtts i området de senaste veckorna. Polisen är dock förtegen med uppgifter om händelserna och vill inte uppge några signalementsuppgifter på de personer som ingår i det efterspanade våldtäktsgänget utöver att det rör sig om ”flera män”.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons