Tidigare i veckan meddelade Hemglass att de slutar köra till vissa områden i Borlänge varav ett är Tjärna Ängar – eller ”Lilla Mogadishu” som det kallas i folkmun på grund av den höga andelen somaliska invandrare – med anledning av trakasserier. Natten mot fredag inträffade nya oroligheter när ett gäng omringade och rånade ett tidningsbud på sin bil.

Samhällsnytt har på senare tid uppmärksammat hur läget i Borlänge förvärras med flera grova våldsbrott, bränder och oroligheter samt attacker mot polis. Enligt kommunstyrelsens ordförande måste situationen upp på högsta politiska nivå i kommunen där riskområdet Tjärna Ängar nu kan uppgraderas av polisen till ett så kallat särskilt utsatt område.

LÄS ÄVEN: Glassbilen slutar köra till vissa områden i Borlänge efter trakasserier

På onsdagen meddelade glassbilsföretaget Hemglass att man inte kommer att köra till vissa områden i kommunen efter upprepade trakasserier mot förarna. Bara ett par dagar senare uppmärksammas nya oroligheter. Det var vid klockan 04 natten mot fredagen som ett gäng omringade ett tidningsbud i Tjärna Ängar, började bråka och rånade föraren på tidningsbilen.

Gärningsmännen på fri fot

När föraren försökte följa efter bilen mottog han hot från gänget. En polispatrull svarade på larmet och påträffade tidningsbilen övergiven men gärningsmännen är fortfarande på fri fot. Diana Qudhaib är presstalesperson i polisregion Bergslagen och hon meddelar att myndigheten utreder händelsen som olaga hot och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Tidningsbudet var något skakad och orolig efter att det inträffat och fick prata med patrullen flera gånger, säger Qudhaib till Dalarnas Tidningar.

Skolan brändes ned – polischef satsar på fotbollsjippo

I maj uppmärksammade Samhällsnytt hur en skola Tjärna Ängar eldhärjades och totalförstördes i branden. Efter händelsen svarade ansvarig polischef med en mjuk åtgärd i området där man anordnade fotbollsjippo med de lokala ungdomarna. Nedan ett klipp från SVT:s reportage.

LÄS ÄVEN: Skolan bränns ned till grunden – då satsar polischef på fotbollsjippo

authorimage