Efter att svensk-dansken Rasmus Paludans islamkritiska parti Stram Kurs varit på turné i Sverige och bränt flera Koraner för att demonstrera mot islamiseringen av grannlandet och för yttrandefrihet har terroristorganisationen al-Qaida meddelat att man ska mörda partiledaren. Paludan skakar dock av sig hotet och samlar nu in pengar inför ytterligare ett återbesök med koranbränningar.

Samhällsnytt har den senaste tiden följt händelseutvecklingen kring det danska partiet Stram Kurs intresse för Sverige där polisen meddelat partiledare Paludan inreseförbud i två år och i strid med grundlagen förbjudit deras demonstrationer i hela Sverige. Trots detta har partifunktionärer genomfört flera aktioner med bland annat koranbränningar och ’koranfotboll’.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan lurade polisen och brände flera koraner – ”Vi fortsätter till islam inte finns i Sverige”

På måndagen uppmärksammade Geert Wilders, partiledare för PVV (Frihetspartiet) som sedan tidigare lever med mordhot från islamister, att den muslimska terroristorganisationen al-Qaida nu uppmanar alla muslimer i och utanför Europa att attackera alla individer som förnedrar islam, profeten Muhammed och Koranen.

Paludan ny på al-Qaidas dödslista

al-Qaida listar de personer som man är särskilt intresserade av och ett nytillkommet namn är Rasmus Paludan. Vidare är terroristorganisationen fortfarande på jakt efter den svenske konstnären Lars Vilks. Nedan följer vad som uppges vara ett utdrag från al-Qaidas meddelande.

Paludan låter sig inte skrämmas – ska fortsätta i Sverige

I en kommentar under Wilders inlägg på Facebook skriver Paludan att han åtminstone är på en lista med bra människor.

Men hoten är ingenting som stoppar varken Paludan eller Stram Kurs. Nyligen startade partiet en insamling för att fortsätta sin kamp i Sverige.

Koranbränningarna fortsätter i Sverige

På söndagen uppmärksammade Samhällsnytt hur 15 muslimska församlingar vill se lagändringar efter koranbränningarna. De kräver att svensk grundlag ändras med inskränkningar i yttrandefriheten som förbjuder kritik mot islam. Men trots detta och mängder av hot som rasar in i kommentarsfält fortsätter individer runt om i landet att utföra koranbränningar i protest mot islam och för yttrandefriheten.

De senaste dagarna har Samhällsnytt uppmärksammat ett axplock av klipp som laddats upp i sociala medier. Nedan syns en händelse i Linköping som polisen har meddelat att man utreder för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

LÄS ÄVEN: Ekeroth möter Rasmus Paludan: ”Mitt broderland kommer gå åt helvete”

authorimage