I den senaste förtroendemätningen från Novus ökar svenska folkets stöd för KD-ledaren rejält och går om Jimmie Åkesson (SD).

I samband med korankravallerna under påskhelgen ifrågasatte Ebba Busch varför det inte var islamister som var skadade i stället för poliser och undrade varför inte polisen sköt skarpt.

LÄS ÄVEN: Ebba Busch kritiserar polisen: ”Varför sköt man inte skarpt?”

Medan uttalandet upprörde bland andra justitieminister Morgan Johansson (S) gick det hem hos svenska folket. I den senaste förtroendemätningen från Novus har 31 procent av befolkningen ganska eller mycket stort förtroende för KD-ledaren, en ökning på hela sju procentenheter.

– Hon är rak, hon säger vad hon tycker och vad hon anser är rätt. Hon är inte rädd för tuffa debatter och Sverige är tyvärr i ett läge där vi behöver tuffa debatter, säger Johan Ingerö, policyansvarig för Kristdemokraterna.

Kvinna och inte vänster

Det Busch sa var ganska grundläggande menar Ingerö och tror snarare att hon river upp en del damm därför att hon begår en av de största synder man kan göra i svensk politik: att vara kvinna och inte vänster.

Även om Busch går om Jimmie Åkesson ökar även SD-ledaren rejält med fyra procentenheter. Listan toppas dock alltjämt av statsminister Magdalena Andersson (S).

LÄS ÄVEN: Polishatande ”Kakan” fick Ebba Busch portad från Elle-galan