Bara under förra helgen utsattes flera män och kvinnor för rån och rånförsök. En av de drabbade kvinnorna sparkades i magen.

Inget genombrott har ännu skett efter den senaste tidens rån och rånförsök i Eskilstuna, detta trots att förundersökningsledare Fredrik Hedlund för ett par dagar sen gick ut i Eskilstuna-Kuriren och vädjade om tips och hjälp från allmänheten.

Under förra helgen kulminerade rånvågen då en kvinna sparkades i magen och bröt ett finger då två killar på moped attackerade henne då hon var på väg hem under natten mot söndagen. Och vid ett rån tidigare under lördagen knivskars en man i halsen under ett rån i en butik.

Hedlund betonar allvaret i händelserna och konstaterar att våldet trappats upp. I flera fall har rånarna använt kniv eller pistol då de hotat sina offer – vilket var fallet med pojken som hotades på söndagskvällen.

– Tipstelefonen har väl inte gått varm direkt. Men utredningen tuggar på, säger Fredrik Hedlund.

På torsdagskvällen greps tre personer efter inblandning i ett större bråk misstänkta för grov misshandel och olaga hot. Totalt ska ett 15-tal ha varit inblandade. Det ska dock inte finnas något samband mellan detta bråk och rånvågen, det ska istället röra sig om någon form av uppgörelse.

– Var vaksam. Gå inte själv om du inte behöver. Tänk dig för. Och gå inte omkring och fladdra med telefonen.