SVT-journalisten Moa Ferm raderat eller dolt sina Facebook-inlägg efter Samhällsnytts avslöjande om bakgrund som asylaktivist.

Det var i söndags som Samhällsnytt skrev om Anna Lundberg, professor i välfärdsrätt, som figurerade i en artikel av SVT. I artikeln intervjuades hon av journalisten Moa Ferm.

LÄS MER: SVT-artikel för ökad invandring döljer att både reporter och intervjuad är asylaktivister

Vad Ferm inte berättade var att Anna Lundberg, som givits förtroende av regeringen att utföra utredningar som ska ligga till grund för asylbedömningar, i själva verket är en dokumenterad asylaktivist. Inte heller förklarades varför SVT valde att göra en nyhet av slutsatserna i Lundbergs utredning som nu är flera år gammal och presenterades 2017.

I samband med Samhällsnytts undersökning av ämnet visade det sig att även journalisten själv är asylaktivist. På sin Facebooksida har hon bland annat uppmanat folk att skriva under kampanjupproret ”Ett Sverige för alla” och insinuerat att svenskar inte existerar.

Allt efter 2012 dolt
När Samhällsnytt på tisdagen går in på hennes Facebook kan vi konstatera att alla poster Ferm gjort de senaste sju åren har raderats eller dolts. Det enda man nu kan se är tre stycken ”inlägg från 2012”:

Tidigare framgick det även av hennes Facebook att hon jobbar på SVT, men även det är nu dolt eller borttaget:


Hans Westlund