Efter skandalerna – SSU Skåne förlorar statsbidrag

Delningar

På onsdagen meddelade Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, hur statsbidragen till SSU kommer fördelas för nästa år. Med hänvisning till allvarliga demokratiska brister i SSU Skåne mister lokalavdelningen bidraget.

Islamism, judehat och misogyni. Turerna i SSU Skåne har varit många efter Samhällsnytts avslöjande och andra medier sedan granskat vidare.

LÄS MER: Efter Samhällsnytts avslöjanden om islamism: SSU kan förlora statligt miljonbidrag

Enligt MUCF har riksförbundet SSU agerat tillfredsställande avseende situationen i Skåne och därför påverkas inte SSU:s bidrag som helhet, istället tas SSU Skånes andel bort, vilket motsvarar ungefär 60 000 kronor.

Sänkningen motiverar man med att SSU Skåne har allvarliga brister i den demokratiska uppbyggnaden bland annat gällande styrelsearbetet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

118 KOMMENTARER

 1. Ingen fara – detta fixar politruckerna inom Facket. En liten extra smarrig peng därifrån kan säkerligen lixom bara råka förirra sig till Muslimska Brödrask….F,låt SSU menar jag…

 2. Inga problem. Det kompenserar LO dem för. LO är inte en demokratisk organisation utan en förlängning av sossarna för att få tillgång till folkets pengar samt kunna bestämma, utan inblandning av Riksdagen, över folket.

 3. Ännu en dödsskjutning framför ett dagis, mitt på dagen när barnen är där.

  VARFÖR protesterar ingen? Varför är folk inte helt tokiga av raseri?
  Det är något fruktansvärt sjukt som pågår i det svenska samhället, att vi lever ii vansinnet tidevarv räcker inte som beskrivning. Har alla blivit totala zombies????

  ’Skjutningen ägde rum precis utanför en förskola. När Mia Orange, 42, skulle lämna sin son på förskolan möttes hon och sonen av avspärrningar på platsen.

  – Förskolan ligger innanför avspärrningarna, de har stora fönster ut mot där skjutningen skedde. Vi kom lite efter att det hade hänt, då var det avspärrat och ambulans var på väg att lämna. Polisen släppte igenom oss, så jag kunde lämna min son, säger hon.

  Flera barn och personal ska ha befunnit sig inne på förskolan när skottlossningen ägde rum’

 4. SDs unga som jobbar för allmän demokrati och aldrig begått sådana vidrigheter som anses så fasansfulla som SSU Skånes där nekas hela organisationen bidrag.

  SSU Skåne förlorar frimärkskassan och får tulla från något annat extra förstärkt konto. Deras vidriga övergrepp negligeras. Har EXPO fattat beslutet, de verkar ju finnas överallt?

  • Sossarna har konto i Schweiz, dom har stulit pengarna från svenska folket, det är därför riksrevisionen är kontrollerad så hårt.

 5. Gick förbi sossarnas lokal i Helsingborg nyligen; Genom fönstret såg jag en grupp araber sitta och spela kort runt ett bord.

 6. OT :
  En kriminell gangster har blivit skjuten i Malmö.
  Enligt uppgift till Kvällsposten är den döde mannen en av Malmös mest omtalade kriminella.

  Skönt att det var ett kriminellt monster och inte någon som hade människovärde.

  • Alla har lika värde, förutom outbildade giriga politiker. Dom har över 100.000kr/mån, + extremt bra pension….

   • Eller hur.. Svartenbrand har samma människovärde som jag. Helvete heller. Jag jobbar och betala världen högsta skatter, och se på när samhälles oförmåga att straffa kriminella element som svartenbrandt och Anders Eklund.

  • Hrmmm…. det där var nog nära gränsen för åtal för hets mot folkgruppen kriminella monster… samt andra folkgrupper som inte har något människovärde…. annat än som kannibalmat…

   • Snart räkna väl Svartenbrandt och dom andra kriminella monstren till egen folkgrupp, då får man inte kränka dem.

  • Brukar cykla förbi ibland. En gång för nåt år sen på ungefär samma ställe missade jag en masskjutning med bara nån halvtimme. Bara en tidsfråga innan oskyldiga får sätta livet till. På området bor massvis med småbarn. Undrar vad svenska riksdagspolitiker ska säga när barnlik dyker upp på agendan? SD kanske 70% om tio år?

   • Så är det. Det är bara tidsfråga innan en gangster få snedtändning och tömmer ett magasin in i en förskola, så vanliga människor bli drabbade. Kriminella uppgörelse i den undre världen bruka inte vara hela världen.

    • Jo, men jag tror också att de kommer att hamna i skottlinje när dessa skjutningar pågår. Det är ofrånkomligt! Minns från min militärtid hur noga befälen var vid skjutningarna. Att vi har dagliga skjutningar på gator och torg är för mig totalt verklighetsfrämmande. Vi har visst fått nåt slags världsrekord i handgranatskastning också. Sverige 2018. Vem hade kunnat ana detta i socialismens 1970-tal?

   • Själv anser jag att den kriminelle har samma värde som S. Löfven. Det trodde jag inte från början men efter att ha hört Löfven berätta det så får man väl tro på honom. Han är ju i alla fall statsminister. Eller???

 7. ”Islamism, judehat och misogyni”, har alltid varit under uppfattningen att detta är värdegrunden som hela SSU egentligen har?! Men att man nu måste gå ut med represalier för att deras hemliga islamistiska agenda avslöjades, så det ska ”verka löst”.

 8. Tycker stalinisterna borde få hela sitt bidrag indraget så får de leva på sina medlemsintäkter och lära sig ekonomi. Men kommunis.. menar socialister kan inte ekonomi så jah, hopplöst.

 9. Märk väl: SSU Skåne drabbas inte av bidragssänkningen. De 60 000 kronorna dras från huvudorganisationen SSU:s totala bidrag. Sen är det upp till dem att fördela pengarna, och det kommer att vara för politiskt känsligt att låta en underavdelning som domineras av religiösa minoriteter vara utan.

 10. Det är skillnad på handling och handling.
  SSU blir av med några tusenlappar för att huserat ”fel” folk.
  Berlitz fick betala en halv miljon för att han var ärlig.
  Så det är skillnad på handling och handling.

 11. Det är ett känt faktum, att islamism och terrorism kan kopplas samman, och att Knark-affärer finansierar den sortens verksamhet.
  Det här får mig att tänka, på de ensamkommande afghanynglingarna/männen, samt deras demonstrationer, och fundera kring vem som först initierade den horribla gymnasielagen.
  VEM initierade tillkomsten av denna lag?
  (Att Annie Lööf sedan satte krokben för Alliansen och SD, när de ville stoppa den, känner nog alla till.)

 12. Det är just detta som är så bra med alternativ media. Här avslöjas de sanningar som politiska organisationer som SSU vill hålla hemliga. De struntar fullständigt i om deras region Skåne tas över av fundamentalistiska muslimer, så länge de kan utnyttja det i övriga regioner. Och få en massa röster. Samt då pengar.

  Men här avslöjas det, och de kunde inte lägga locket på. Så nu förlorar de en massa pengar, och då de måste göra sig av med dessa företrädare, även en massa röster

  Excellent arbete, Samhällsnytt, excellent arbete.

 13. Det är inte logiskt att (S) som alltid bekämpat religion (kristendomen) genom politiska beslut plötsligt är undanfallande inför islam.

  Det är inte logiskt att (S) demonstrerar 1maj när de själva har makten. Vem demonstrerar de mot.

  En rik sosse är ett bra exempel på vad en paradox är. En fuskande sosse är även det en paradox, eller borde vara det. Ni vet, gör din plikt, kräv din rätt…. tydligen är det bara floskler och lögner.

  • Det finns nog inget parti i modern tid
   Som är så fyllt av lögner,svek,
   floskler och folkförakt.
   Hela sosseriet är fyllt av skandaler
   korruption och svågerpolitik.

   • Nä, ärligt talat så tror inte det heller. Det är en gigantisk apparat som nästlat sig in i hela samhället.

    Även inom sossarna facket hyresgöstföreningen förekommer smutsiga strider och falanger.

    Obekväma personer rensas ut med smutsiga metoder. Jag vet för att jag har varit en del av detta spel som passiv åskådare. Oj oj oj vilket mygel.

 14. Bedövande att varenda dag få veta om allt jag är tvungen betala med mina skatter, som jag annars ALDRIG skulle göra…

 15. Ny dag nya skjutningar! I nya spännande Sverige startar dagen ofta med en skottlossning, idag redan kl 8 vid en förskola i Malmö. Vi får väl se hur många som hinner få en kula i sig innan dagen är slut. Häpp

  • Det fanns ju vissa positiva inslag i den skjutningen. Det var en mycket kriminell som fick smaka på sin egen medicin…..karma!

 16. Nu går det S emot, härliga tider strålande tider SSU mindre med pengar
  stora S budgeten borglig, bortröstad som Statsminister på fredag.
  Var inte Löfven ute och sa att han vann valet och då skulle han vara Statsminister.

 17. Självklart måste det få konsekvenser men S centalt betalar nog gärna ut beloppet. Det påverkar ju deras väljarbas.

 18. I en väl fungerande demokrati skulle SSU Sverige mista hela bidraget och man skulle bli ersättningsskyldig för alla de år som dessa människor har haft ledande positioner i förbundet.
  Sverige drivs på vänskapskorruption och allmänhetens slappa hållning mot de brott som sker i statens tjänst.

  • SAnt att det är vänskapskorruption, men det har inget med politiken att göra. Kan säga att från min tidigare hemkommun fanns betydligt värre exempel från borgarhåll än S-håll dock.

 19. Såg att en rysk potentat vänslades, har de något gemensamt
  Här kan man tänka sig hämskheter på konsulat eller museibesök i England.

 20. tack .. samnytt..!!! liten droppe i havet men ändå… en viktig droppe..!!!! fast 60k.. är ju lite lite att tjafsa om men hoppas det sänder signaler!!!

 21. Äntligen åker ett SSU-distrikt dit ! SSU-skandalerna har ju avlöst varandra i åratal. Fusk för bidrag o falska medlemslistor har pågått så länge jag minns.
  En god nyhet !

 22. Kolla ”S”omalie-SSUarna i förorterna bara raka rör och just värdegrund? Men man får väl vara glad att ngn åkte dit!

 23. SSU och andra islamitiska organisationer skall inte ha ett rött öre av skattbetalarna. De skall fördrivas ut ur landet….

 24. Myndigheten för…. not more questions your Honour. Myndigheten för bla bla bla har noll trovärdighet… de har gynnat islamister, islamism, muslimer, ISIS krigare, moskéer, otillåtna demonstrationer mot judar i åratal… vad SSU Skåne får eller inte får ska inte allmänheten veta. Palestinier som massakrerade och torterade tusentals kristna libaneser hamnade i Sverige som bidragstagare (allt inkluderat). Så…

 25. Så bra! SSU Skåne borde byta ut samtliga medlemmar. Socialdemokraterna på riksdagsnivå borde också bytas ut. Starta med Löfven!

 26. Ordet demokrati används inom S-rörelsen för att lura och hjärntvätta sina väljare. Det ska låta vackert, tryggt och seriöst att använda ordet demokrati.

  Att själva stå upp för demokratin och leverera politisk demokrati som tryggar vårt samhälle är inget som S-rörelsen vill göra.

  Den sanna verkligheten är att S-rörelsen är betydligt mer mån om att anamma diktaturens föreskrifter där de vill bestämma bakom ryggen på svenska folket. Men det vill Stefan Löfven (S) och hans hantlangare inte avslöja för deras väljare.

 27. Oturligt nog så slussas huvudbidragen via ABF och moderpartiet SAP. Verksamheten fortsätter på liknande sätt i oupptäckta spår ända tills nästa avslöjande.

LÄMNA ETT SVAR