Förra veckan drabbades en skola i Uvalde, Texas, av en skolskjutning. 21 personer, både elever och lärare, mördades av 18-årige gärningsmannen Salvador Rolando Ramos. USA:s förre president Donald Trump föreslår nu att man stärker säkerheten i skolor över hela landet.

Det var på fredagen som Donald Trump gick ut och krävde en ”topp till tå säkerhetsöversyn vid skolor över hela vårt land”, inklusive strikta kontrollstationer vid och endast en entré till skolbyggnader. Det rapporterar Forbes.

Samtidigt avfärdade han nuvarande president Joe Bidens vädjanden om en vapenreform som skulle innebära förbud mot automatvapen och inskränkningar i friheten att äga sina egna vapen. I sitt tal vid National Rifle Associations årsmöte i Houston på fredagen kallade Trump de förslagen ”groteska”.

Föreslår starka säkerhetsåtgärder

Trump sa att ”ogenomträngliga säkerhetsåtgärder” är nödvändiga för att skydda skolor. Konkret nämnde han ”starka yttre stängsel” och metalldetektorer på alla campus.

Ex-presidenten uttryckte också stöd för den republikanskt ledda debatten om att beväpna lärare, förutsatt att de är ordentligt utbildade.

LÄS ÄVEN: Trump långt mer populär än Biden bland amerikanarna