0
Inrikes

Efter skottlossning och mord – nu är det slutspelat för knattarna i Tensta

Publicerad 8/22/2021
Annons

Efter den senaste tidens dödsskjutningar i det invandrardominerade Järvaområdet i Stockholm, har oron vuxit sig stark bland barn och föräldrar. Nu ställer fotbollsföreningen BK Bussenhus in all pojk- och ungdomsverksamhet i Tensta tills vidare.

– I nuläget känns det inte tryggt ute för våra unga, vi vet heller inte vad de skulle kunna se på vägen hem. Av den anledningen har vi beslutat att pausa verksamheten för våra unga tills vi hittar andra lösningar, säger Akrem Hashim från BK Bussenhus till Nyhetsbyrån Järva.

Hashim menar att detta bör ses som ”en väckarklocka för de som styr”. När barn inte ens kan spela fotboll utan att riskera livet borde de reagera, menar han.

LÄS ÄVEN: Yngling ihjälskjuten i ”särskilt utsatt” Stockholmsförort

”En väckarklocka”

– Vi har gått på en massa möten, föreslagit en massa projekt, men de gör det så byråkratiskt att vi inte orkar. Vi är inte någon vinstdrivande organisation, vi jobbar gratis, men vi känner inte att vi får något stöd, säger Hashim.

Vilka förändringar Hashim vill att ”de som styr” ska införa är dock oklart. Han har vid andra tillfällen beklagat sig över polisens verksamhet i området, framför allt vad han kallar polisbrutalitet.

Bland annat anser han att kroppsvisiteringar och id-kontroller av unga är fel, även när signalementen stämmer överens med brottsmisstänkta, vilket han skriver i en krönika i Nyhetsbyrån Järva.

SE ÄVEN: VIDEO: Två döda efter skjutning vid portuppgång

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
844Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons