polis

Faksimil Facebook

Inrikes

En person häktad för sprängning i Hässelby

Publicerad 3/20/2023
Annons

Natten till torsdag detonerade en bomb intill ett radhus i Hässelby i västra Storstockholm. Polisen har gripit en person som nu är misstänkt för mordbrand och allmänfarlig ödeläggelse. Händelsen kopplas till den våg av invandrarvåld som skakat huvudstaden de senaste månaderna.

Samnytt har tidigare rapporterat om hur kriminella nu börjat attackera anhöriga till sina fiender i den undre världen. Det öppnar upp nya fronter för våldsamheter och ökar dessutom exponeringen för allmänheten eftersom måltavlorna för hämnd- och påverkansaktioner blir fler.

SE ÄVEN: VIDEO: Här bombas eritreanske rapparens familj – en skadad

Under natten till torsdag exploderade en bomb intill ett radhus i Stockholmsförorten Hässelby. En person har nu häktats för dådet. Han är misstänkt för försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Sprängningen mot radhuset faller in i det nya mönstret eftersom ingen aktivt kriminell bor på adressen. Däremot finns det personer skrivna på adressen släkt med en kriminell rappare som tagit ställning för ”Kurdiske räven” i de pågående gängkonflikterna.

LÄS ÄVEN: Bombdåd mot Gretas gangsterkompis 1.Cuz

Tidigare har så många som sex personer varit häktade för sprängningen. Fem av dessa är nu släppta, även om misstanke mot dem kvarstår. Åklagaren Alexandra Bittner är förtegen med detaljer kring varför de försatts på fri fot.

Det fanns inte skäl att hålla dem häktade men alla är fortfarande misstänkta. De är misstänkta för delaktighet i det här. Jag kan inte säga så mycket mer då jag inte vill påverka utredningen.

En person fördes till sjukhus efter sprängningen, men ska ha haft tur och inte fått några allvarliga skador. Åtal mot de misstänkta förväntas vara väckt innan slutet av mars.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons