"Vi ses i Jerusalem" sa Netta efter ESC-vinsten. Så blir det inte. Bild: Raimond Spekking.

Efter våld och påtryckningar – Eurovision Song Contest flyttas från Jerusalem till Tel Aviv

Delningar

2019 års upplaga av Eurovision Song Contest kommer inte att hållas i Jerusalem så som planerat. Efter antisemitiska våldshandlingar och hot om bojkott har beslut tagits om att flytta evenemanget till Tel Aviv.

Israel är, trots att man geografiskt inte ligger i Europa, sedan 1970-talet en regelbunden tävlande i Eurovision Song Contest. I år vann man tävlingen och ska därför stå som arrangör för evenemanget nästa år.

Efter vinsten utbröt omfattande judehatiska kravaller och attacker mot Israel från palestinier. Antisemitiska aktioner för att bojkotta nästa års festival iscensattes också av vänsteraktivister i ett antal länder, bland annat Island.

Ett internationellt uppbåd av halvkända artister, låtskrivare och musikproducenter med antipatier mot den judiska staten skrev dessutom på ett upprop om bojkott. På listan återfanns bland annat saxofonisten Dror Feiler, i Sverige också känd som vänsteraktivist som dömts för mötesstörningar i samband med Sverigedemokraternas torgmöten och för att ha gripits av israelisk militär i samband med Ship to Gaza(Hamas)-aktioner.

Omfattande antisemitiskt våld utbröt också både runt Israel och bland palestinier i Europa i samband med att USA verkställde ett sedan länge stadfäst beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

Nu faller Israel till föga för påtryckningarna och meddelar för att undvika en omfattande bojkott och ytterligare våldsdåd att man flyttar festivalen från planerade Jerusalem till Tel Aviv.

Senast Israel vann Eurovision Song Contest, 1998, gick det att året efter hålla evenemanget i Jerusalem. Sedan dess har de fientliga attityderna mot Israel ökat markant i Europa. En orsak till detta anses vara den omfattande muslimska invandringen som inneburit att antisemitiska strömningar fått ett starkare fäste och politiskt genomslag.

 

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

178 KOMMENTARER

 1. Jag vet inte… Enligt VÅR tideräkning är det 2018. Lite annorlunda om vi pratar med judar eller muslimer. Men ändå. 2018, enligt vår kalender. Man tycker att vi borde har mognat, kommit ur sandlådan, vuxit till oss. Men nej. Vissa ska prompt sitta kvar där, demonstrativt visa hur tjurskalliga de är. Kan inte släppa sargen och komma in i spelet.

  Det är ju så barnsligt egentligen, så löjligt. Man vill bara säga till dem ”väx upp, för fan”, men det hjälper inte. För de förstår inte hur löjliga de egentligen gestaltar sig. Man kan bara sucka djupt.

 2. Antisemitism handlar i grunden om hat mot intelligenta människor. Vänstern baserar hela sin existens på hat mot intelligenta människor.

  Kultursektorn i västvärlden är totalt dominerad av skatteförsörjda artister som hyllar sina marxistiska mecenater.

  Självklart kan inte Melodifestivalen hållas i Jerusalem.

 3. Så Israel vann senaste mellot. Det visste jag inte ens. Men det måste väl varit jobbigt för hatarna. Och Sveriges Radio har väl säkert kört den låten mycket flitigt. Eller har man kört den i.a.f. en eller två gånger?

  • Eftersom det var en lesbisk kvinna som vann så har låten givetvis spelats till vansinne i Sveriges Radio. Kvinnan i fråga är ju inte direkt någon ortodox judinna…

  • Nästa gång vinner Deutschland med ” Horst Wessels Lied eller Die fahne hoch ” som den också heter. Tjusig låt med sting och takt.

   • Det är väl ungefär såvis ditåt det barkar. Ondskan har många ansikten. Spelar ingen roll vilka ideologier det handlar om. Allt går den luciferianistiska elitagendans vägnar.

 4. Politiska homosex arrangemang dom får vara för min del. Går in på youtube och tittar på något bra från sextio o sjuttiotalet. Innan politik o HBQT var det som styrde.

 5. Rödgröna sidan har vunnit och tuffe Uffe kan säkert förklara hur han skall avsätta Löfvén nu när Annij är vågmästare??
  Var är du Ulf? Inte sett dig på flera dgr nu. Du lovade att byta statsminister för 3 dgr sedan. Hur ska det gå till? Sverige vill veta.

 6. Det här kunde ju israelerna ha räknat ut redan från början, det är ungefär som om Ryssland skulle förlagt en tävling i Sevastopol/Krim 2015. Om 10-15 år funkar det nog med Jerusalem, men inte så här nära inpå USA:s erkännende.

  • Azerbajdzjan är med… och senast Australien också.

   Så Euro i Eurovision betyder nog inte samma sak som det gjorde i början.

  • Spelar fotbolls-EM oxå vill jag minnas. Europa är lite snälla mot Israel eftersom han inte har några kompisar därborta i sandlådan. Med tanke på kartan är det helvrickat. Men i idrottssammanhang är det väl ändå förståeligt.
   Vad gäller Eurovision kunde jag inte bry mig mindre. Finns det något mindre intressant än den dyngan?

 7. Våld o påtryckningar tycks vara 2018 års demokratiska beteende. Israel skulle stå fast med sitt första beslut o struntat i om andra Palestina kramare hade bojkottat. Troligtvis hade det bara varit fjanten Wallströms sverige som uteblivit.

 8. 1, Jippot är så politiserat att skitlåtar som Ukrainas skrikbidrag för ett par år sedan och Israels HBTQ certifierade skräpsång vinner mot alla andra bättre bidrag så lägg ner skiten!
  2, Israel ligger inte i europa, långt härifrån så vad ska de med i denna skräpturnering. Australien är ett annat land som inte ligger i europa sist jag tittade på kartan. Dock håller Australiens bidrag en mycket högre klass än dessa politiska skräplåtar som vunnit.

 9. OT i skrivande stund ligger MP på 3,84% och är ute ur riksdagen, dock håller fjollträsk på att räknas och de såååå miljömedvetna stockholmarna på söder lär höja upp MP… tyvärr.

 10. Världen är festen för besten som står för all splittring och Sodom o Gomorra goja. Allt antikristet sporras mäktigt av den lömskaste satanistiska makten i världen som den luciferianistiska elitagendan är. Korrumperade regeringar och medier tjänar det hele jätteduktigt.

 11. Israel är ett land där rasismen är själva grundbulten för landets existens. Den som inte etniskt är jude kommer alltid vara en andraklassens medborgare, eller när det anses nödvändigt, deporteras. Mig veterligt är det det enda landet på jorden som så tydligt baseras på exkluderande rasism. Och ashkenazi-judarnas har inga historiska rötter i Israel överhuvudtaget, vilket syns på dem. De ser inte ut som Mena-iter.

  Så Israel är ju ett väldigt speciellt land…

 12. Rysslands bidrag har iaf vanligtvis melodier framförda av vackra kvinnor. Olikt Ukrainarnas jippon och detta semitiska bidrag fyllt av kroppsljud. Sverige hade melodier, men det mesta börjar bli för kommersiellt, innehållslöst och även i viss mån lite hen över det.

 13. Det är nog inte bara muslimer som fått upp ögonen för detta lands fiffel.
  Gemene äkta Europé börjar också vakna upp.

 14. Jaa…då har vi alla fått lilla rödluvan som våpmästare…;(..
  hoppas Sverige och Svenskarna är nöjda nu med troligen fortsatt massinvandring.
  Samtidigt kommer dom tidiga varningarna att ekonomin börjar bromsa in och vända.
  (dagens industri.se)…
  Grattis dumsverige !!!!

 15. Ja det visar vilka som är dom största rasisterna,givetvis vänsterfolket som hatar och hatar dygnet runt istället för att ta snacket dom givetvis förlorar.

 16. Eurovision är medicin utskriven av globalistmaffian.
  Makthavare har alltid försökt söva folken med dylikt. ’Bröd och skådespel’ hette det förut’.

  • Det är bara att titta på hur hjärndöd musik den yngre generationen matas med idag.Fördummande och apatisk.Dessutom alltid när det är en vit kvinnlig ”artist” som framför sitt alster så ska hjärntvätten förtydligas med minst två svarta manliga dansare bredvid.Inte undra på att småtjejerna blir förvirrade och om vad som är rätt eller fel i livet.

   • Javisst och hiphop-stjärtar, hiphop- urringningar och hallick-blingbling i massor. Allt ackompanjerat av musicerande datautrustning.
    Nyttiga grejer för barn och ungdom i kreativ utveckling! Eller?

  • När vi delade ut bröd i Kosovo i staden Kukes, ja den heter faktiskt så, DNs journalister ville att vi skulle kasta ut limporna direkt från lastbilsflaket allt för att få folk att börja slåss.
   Kan ju säga att det blev ett tvärnej.

   • Aj aj! Stackars satar! Som att gå på zoo alltså? Matningsdags i rovdjurshuset.
    Journalister jobbandes med oärliga metoder = fake news.
    Mycket låg moral!

   • Har en likande historia och minns jag tänkte att: ”Hur ska jag kunna återge detta hemma?”. Galet var det i alla fall.. Men man förstod kanske inte vidden av det då.

    • Hej, skulle du ha lust att mejla till mig eller någon i moderationen så vore det bra. Vi har inte hört ett ljud från dig på väldigt många månader.

  • Israel har i så fall överglänst alla, det är därför inte konstigt att det uppstår intresse för utfrysning. Utan en spelare som Israel hade vi många av oss fortfarande suttit i mörkret.

   • Tillåt mig att tvivla min vän tillåt mig att tvivla.
    Ja dessutom så levde vi i ljuset långt före 1948 😉
    Tyskarna har varit ingenjörsfolket medans judarna varit mera
    inom handel och finans.

    • Snälla, kan du bara lämna Samhällsnytt och ta med dig el blekingo med er Juden hat? Varje gång – ni 2. Vi fattar, judar är hemska, dom styr allt, dom ligger bakom allt ont, dom har bättre jobb etc. Att ni sitter arbetslösa med knytnäven i fickan och är sura för att ni är efterblivna är inte judarnas fel.

  • HBTQ-samhället vill inte ha köttben….
   Nått avlångt gjort av gummi / gummihandskar och en hink vaselin smäller nog högre…

 17. Vem i helvete bryr sig om Eurovision song contest när hela vårat land faller isär och den värsta av dom alla ser ut att få vågmästarroll!? Jo svensken.

 18. Judar eller muslimer samma skrot och korn dom hatar varandras religioner sedan urminnes tider varför bry oss? Låt dom hata men utanför Sveriges gränser! Skicka hem dom där dom hör hemma. Båda parterna är här för en enda
  sak. Att bli försörjda av svenska skattebetalare

 19. Även om jag gillade och hade haft råd att se detta spektakel skulle jag hålla mig på sprängsäkert avstånd från detta, ngt att tänka på tror jag…!

 20. Ha ha ja ”antisemitism” ja, det lustigaste av allt är att palestinier i många fall kan vara semiter medans det absoluta flertalet Israeler inte är semiter 🙂
  För mig får dom gärna göra vad dom vill där nere i sandlådan jag kunde inte bry mig mindre.

  • jag tror inte det men hon kanske kommer med för att avslöja vad hon har under klänningen .Kan vara vad som helst. Blir i alla fall mera spännande än den icke musik som framförs.

 21. Det går en bra israelisk serie på netflix den ses av både judar och muslimer! Fauda heter den och visar vilken syn dessa två grupper har tydligen av vad jag läst ska den vara sanningsenlig!

 22. Otäckt vilka framsteg islamisterna och antisemiterna gör hela tiden! Vår världs håller på att tas över av hatets och våldets mörka män.

 23. Börjar bli duktigt trött på dessa sanslösa krav som ställs. Förr var det ambassader, nu melodifestivaler. Lösningen borde vara att alla länder har sina ambassader i Jerusalem samt att eurovision alltid går i Israel 😉

 24. Sluta fan att jävlas med Israel som är det enda demokratiska land i regionen. De andra länderna är diktaturer. Att stöda Palestina som är ett uppdiktat land av de andra arabländerna för att jävlas med Israel är fel. Dessa araber borde integreras i de andra arabländerna istället där de kommer från. Palestina var tidigare en del av det otomaniska riket och Palestina är ett påhittat land efter andra världskriget en efterkonstruktion.

 25. Var sak har sin rättmätiga plats.

  Melodifestivalen har kanske blivit det evanemang som mer än något annat kommit att förknippas med dekadens, glorifiering av homosexualitet, materialism och en allmän fördumning av folket.

  Israels vinnarbidrag var en utmärt representering av allt melodifestivalen står för, en alltigenom välförtjänt vinnare.

  Tel Aviv är den stad i världen som anses ha högst antal homosexuella bland befolkningen. Ergo; Eurovision Song Contest skall hållas i Tel Aviv och ingen annanstans.

  • Du har fortfarande inte kommit upp med några konkreta belägg? Vill du be on ursäkt innan jag kallar dig för vänsterpartist?

 26. Vad har detta med Sverige att gora? Nu kommer en strom av Israelkramare att ga los som vildhundar pa alls som tycker att palestinierna har ratt att bo i Palestina.

LÄMNA ETT SVAR