Åtta dagar efter den väpnade fritagningen i centrala Södertälje är den morddömde 17-åringen Frunze Sagthaleyan gripen av polisen. Gripandet ägde rum på fredagen, då polisen slog till mot en lägenhet i Strängnäs i samband med ett narkotikatillslag.

Samnytt har tidigare rapporterat om armeniern Frunze Saghatelyan, som mördade MED-politikern Fredrik Andersson på Delta Gym i Stockholm förra året. Den 28 mars i år dömdes Saghatelyan till sluten ungdomsvård för mordet. Men kort därefter, den 13 april, fritogs han av beväpnade män i samband med ett besök till folktandvården.

LÄS ÄVEN: Uppgifter: Fredrik Anderssons mördare fritagen

Enligt bekräftade uppgifter från polisen skedde gripandet vid 18-tiden på fredagen. Detta i samband som polisen slog till mot en lägenhet i Strängnäs vid ett narkotikaärende.

– Han är nu frihetsberövad och ska återföras till Kriminalvården, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Rejäl straffrabatt för nysvensk som sköt ihjäl MED-politiker

Inte straffbart att rymma

Utöver det faktum att Saghatelyan redan fått en rejäl straffrabatt på grund av sin låga ålder där han enbart dömdes till sluten ungdomsvård i 2 år och 11 månader efter mordet på Fredrik Andersson, kommer han inte heller ställas inför rätta för själva rymningen från sitt straff.

Enligt svensk lagstiftning kan en fånge inte dömas för själva rymningen, då det inte anses vara en kriminell handling att försöka undkomma sitt straff. Det innebär att Saghatelyan, trots att han fritogs under våldsamma omständigheter och satte både kriminalvårdare och allmänhet i fara, inte kommer att straffas ytterligare efter denna dramatiska händelse.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: Varför agerar inte svenskarna mot de låga straffen?