LEDARE • Ja, precis allt pekar på det om man tittar på vad som händer i USA, framförallt givetvis rörande Trump och Musk – de två starkaste motrösterna mot den vänsterliberala hegemoni som råder där. Upphävande av demokratiska spelregler och bisarra, totalitära och antidemokratiska domslut vittnar om en stat som alltmer bara på pappret är vad den utger sig för att vara.

Vi har självfallet hela drevet mot Trump med de falska Rysslandanklagelserna, där ledande personer bakom drevet istället visade sig vara de som haft rysskopplingar. FBI spionerade på Trumps kampanjorganisation. Hillary Clinton, som låg bakom det falska drevet mot Trump, spionerade på Trump. Detta ledde till ingenting i USA. Clinton går fri och FBI blev det inget med. Djupa staten försökte och riskerade inget. För de attackerade ju Trump.

Nyligen fällde en amerikansk domstol Trump för ”förtal” efter att tidigare ha dömts, helt utan bevis, för ”sexuellt ofredande”, mot en kvinna som nu är över 80 år gammal, som har satt i system att anmäla olika män för sexuella övergrepp. Han fick betala närmare en miljard för detta. Men det slutar inte heller där.

En oenig högsta domstol i Colorado förklarade nyligen att den tidigare presidenten Donald Trump inte är valbar till Vita huset enligt den amerikanska konstitutionens upprorsklausul. De hävdar nämligen att han uppviglade de som deltog vid hans tal i närheten av Kapitolium den 6 januari 2021, trots att inga sådana uppmaningar förekom, tvärtom. Trump uppmanade istället alla att vara fredliga, vilket såklart vem som helst kan höra genom att lyssna på hans tal, som finns på nätet. Beslutet från domstolen, vars domare alla utsetts av Demokratiska guvernörer, är första gången i historien som avsnitt 3 i det 14:e tillägget har använts för att diskvalificera en presidentkandidat.

Colorados beslut har överklagats till den nationella högsta domstolen, men bara att det går så här långt vittnar om hur lågt USA fallit.

Man kan skriva böcker om alla odemokratiska metoder som använts, och fortfarande används, mot Trump. Behandlingen av honom skulle om det istället skett mot en vänsterkandidat beskrivits som totalitärt och odemokratiskt. Men nu är det tyst.

Men det slutar såklart inte ens där.

Elon Musk

Elon Musk har också gått emot det vänsterliberala etablissemanget och som ett brev på posten har han nu hamnat i skottlinjen. Det är hela batteriet. Han anklagades strax efter att han blev republikan helt plötsligt för ”sexuella ofredanden”. Som Brigitte Gabriel sa:

Elon Musk har varit en offentlig person i 25 år utan en fläck på sitt register, och inom 24 timmar efter att han blev republikan anklagades han för sexuella trakasserier.

Men det där var såklart bara början. Vänstern, tillsammans med USA:s rättssystem, krigar nu intensivt för att i möjligaste mån förstöra för en fiende som har makt och pengar att göra skillnad. Som Erik Almkvist, före detta riksdagsledamot för SD, skrev på Twitter.

Elon Musk gick emot den liberala eliten och direkt blev han också rättslös. En amerikansk domstol slår fast att Musk inte har rätt till den ersättning som han, Tesla och bolagets aktieägare röstade för och avtalade om. Därmed bestämmer en amerikansk domstol att Musk de senaste åren har jobbat gratis när han skapade det största bolagsvärdet i världen. USA är varken en rättsstat eller en fungerande demokrati.

Charlie Kirk, framgångsrik debattör och konservativ programledare, skrev liknande:

Elon Musk har ökat värdet på Tesla med mer än tio gånger sedan han gick in i lönepaketet. Han är med råge den mest framgångsrika VD:n i USA och det är omöjligt att föreställa sig att Tesla skulle ha lyckats så bra som det gjort utan Musk vid rodret.

Teslas aktieägare godkände enkelt lönepaketet, även när Musk och hans bror exkluderades. Det blir alltmer uppenbart att det amerikanska rättssystemet bara finns till för att angripa politiska fiender under täckmantel av lagen.

Politisk vilja eller ej

Att vänstermedia och otaliga vänsterorganisationer attackerar Trump, Musk och andra inflytelserika som inte är vänster är att förvänta sig. Men en rättsstat i ett rättssamhälle förväntas vara neutralt och objektivt. Sett i ljuset av vad den djupa staten, vilket såklart inkluderar rättssystemet, i USA gjort och gör mot Trump, Musk och andra dissidenter (Alex Jones som dömdes till ett löjligt högt skadestånd) kan denna grundläggande förutsättning för ett demokratiskt samhälle ifrågasättas.

Istället är det väldigt tydligt att handskarna har tagits av. Som jag sagt innan; lagar och regler har uppenbarligen inte betydelse så länge de inte kan användas av makten mot uppstickare. Men det slutar såklart inte där.

Det händer även i Sverige. Reva-situationen för ett drygt decennium sedan vittnade om detta i Sverige. Det var polisens uppgift att hitta och avvisa illegala migranter men efter ett mediadrev vek sig makten (Reinfeldt-regeringen) och därmed vek sig polisen också, trots att det var deras lagstadgade uppgift.

Under corona-hysterin tog polisen stundtals i med hårdhandskarna mot demonstranterna, men lät samtidigt aggressiva BLM-ligister hållas. Det var enklare att gå på pensionärer och dessutom fanns det en politisk vilja att göra det – till skillnad från när polisen borde kontrollerat illegala afghaner vid Medborgarplatsen. Då fanns ”ingen politisk vilja”. Alltså: lagen spelar mindre roll om makten inte vill se den upprätthålld.

Inför öppen ridå

Det som händer inför öppen ridå i USA är skrämmande. Än mer skrämmande är att ingen kritiserar landet för det. Inte ett kritiskt ord i svensk media, såklart. Det är ju Trump och Musk man slår på och då är allt tillåtet. Trump och Musk är ju ”onda” och därmed fredlösa.

Domen mot Musk nyligen är så bisarr och förtjänar ett förtydligande:

Musk har jobbat helt utan ersättning för Tesla sedan 2018. I utbyte mot en option om att få köpa x antal aktier 2024 till det pris aktien hade då (2018). Dvs hade aktien varit lika mkt värd nu som då hade han jobbat gratis i sex år, hade den varit värd mer så blir kompensationen mervärdet.

Poängen är att han bara skulle få lön om han lyckades öka värdet på bolaget och desto mer värde han skapade desto mer skulle han då kunna tjäna. Avtalet har löpt i sex år och alla har varit nöjda eftersom han lyckats öka värdet på bolaget mer än något annat bolag i världen under samma period.

Men nu när optionerna ska falla ut så beslutar en jävla domstol att avtalet inte ska gälla. Med argumentet att Musk ändå äger tillräckligt mkt så han borde kunna jobba gratis!

Sker över hela västvärlden

Vad som sker i USA sker även här.

EU försöker sabotera för Ungern, som motsatt sig massinvandring och vänsterliberalism. De vill dra in deras rösträttigheter, deras finansiella stöd från EU samtidigt som man lägger sig i valrörelser internt i landet genom att finansiera medier, ideella organisationer och universitet. Skulle liknande skett i Sverige från konservativt håll utomlands hade vänstern gått i taket. Men nu är det ok, såklart.

I Polen utför nu den nya vänsterliberala regeringen grova utrensningar, vilket Samnytt som enda media i Sverige skrivit om. Vi har numera en specialbevakning av landet just på grund av detta.

I Spanien sköts medgrundaren för invandringskritiska partiet VOX samtidigt som socialistregeringen tagit makten genom tvivelaktiga metoder.

I Tyskland har partiet ”Die Heimat”, fått sina statliga pengar indragna och nu befarar många att samma sak ska hända med invandringkritiska AfD, som för första gången gått om Socialdemokraterna i opinionsundersökningarna. Det talas nu även öppet för att förbjuda AfD.

Det som sker i USA…

Sedan länge har det som skett i USA exporterats till Europa. Förutom rena varor och nöjen så handlar det dessvärre även om kultur och politiskt tillvägagångssätt.

Det samlade etablissemanget i USA har gjort precis allt för att slänga Trump i fängelse, stoppa honom från att ställa upp i valet, och enligt vissa dessutom fuskat i valet 2020 för att stoppa honom. Hetsjakten på Trump har återigen intensifierats lagom inför USA:s presidentval i höst. Etablissemanget kommer inte låta honom vinna, oavsett vad.

Elon Musk ställer inte upp i val, men honom försöker de förgöra finansiellt och säkerligen försöka ta hans frihet från honom om de bara kan.

Ni kan vara säkra på att djupa staten i Sverige redan har börjat med liknande. Vi har sett en massa SÄPO-rapporter som i konflikt med verkligheten utmålar ”högerextremister” som det stora hotet, snarare än radikala muslimer eller den demografiska utvecklingen. Vi har sett hur banker säger upp bankkonton av uppenbara och ibland öppet uttalade politiska orsaker. Vi har sett hur etablissemanget vill ändra regler och lagar så snart de utnyttjas av deras motståndare, se till exempel presstödet eller förtalslagstiftningen (som borde göras om förvisso).

I uppkomsten av en konservativ motkraft till den vänsterliberala hegemonin har de släppt alla hämningar. I USA har det gått så långt att man rätteligen kan ifrågasätta om landet längre är en öppen och fungerade demokrati. Vänstern jublar inombords men utåt sett kommer de förneka att saker gått snett i USA och istället attackera de som varnar öppet.

Så fungerar den vänsterliberala västvärlden anno 2024.

Läs mer om AFD
Läs mer om Donald Trump
Läs mer om Elon Musk