När före detta president Donald Trump hävdade att Hillary Clinton med medarbetare spionerat på honom och hans kampanj avfärdades det som en lögn. Nu framkommer det att Trump visst hade rätt även i denna fråga.

Då republikanen Jim Jordan från Ohio gästade Fox News i helgen sade han att före detta president Trump hade rätt då han hävdade att Clintonkampanjen spionerade på honom och åkte fast, detta efter att en anmälan gjorts av John Durham, särskild utredare för USA:s justitiedepartement.

Enligt Jordan var det dessutom värre än man trodde då de spionerade på en sittande amerikansk president. Enligt uppgifter ska man ha spionerat både på servrar i Trump Tower i New York och i Vita huset efter valet.

– Vi har aldrig sett något liknande i historien, sa Jordan och konstaterade att Trumps utspel är helt korrekt.

Straffades med döden

I ett uttalande skriver Trump att syftet med spionaget varit att skapa en falsk koppling till Ryssland, något som medierna kastade sig över och okritiskt förmedlade som sanning.

Trump menar att skandalen är större än Watergate och att de som varit involverade i spionaget borde åtalas. Han påpekar också att i en annan tid hade detta straffats med döden.

Hillary Clintons agerande kallas av New York Post för ”en av de mest diaboliska, framgångsrika desinformationskampanjer som någonsin skapats”.

LÄS ÄVEN: Bekräftat: Hillary Clinton bakom rysslandsbluffen mot Trump