Idag, på årsdagen av den så kallade stormningen av Kapitolium, kommer och har redan världens samlade vänstermedia och tyckare återigen försökt hamra in lögnen att det var ett försök till en högerextrem statskupp. Vissa jämför det till och med med terrorattackerna den 11 september. Men precis som vanligt ljuger vänstern ohämmat då de vet att de har den mediala makten att sätta narrativet, oavsett hur falskt det är.

Ni har säkert redan läst en del av dem. Kanske har ni sett nyhetsinslag eller snack i någon morgonsoffa. Narrativet att det var Trump som hetsade fram folkmassan mot Kapitolium som i sin tur försökte begå en statskupp är för saftig för att vänstern inte ska älta lögnen in absurdum. Det är ju en utmärkt fjäder att göra en höna av och de är inte dummare än att de fattar det.

Så vi kan förvänta oss indignerade ledare, texter, analyser, morgonsoffor varje 6 januari som kommer inom överskådlig framtid. ”Sanningen” etableras på samma gamla vanliga sätt: någon skriver en halv eller hellögn, någon annan refererar till den första, den tredje refererar till de två andra och sen är snöbollseffekten igång. Till slut vet ingen var det började eller vad som faktiskt är sant, förutom att det numera genom upprepning blivit sant och vänstern går istället vidare till att diskutera HUR man ska förhindra ett högerextremt maktövertagande likt försöket i USA. Att det har hänt har de redan hamrat in – det intressanta är såklart vilka politiska och propagandistiska segrar man nu kan skörda.

Sanningen däremot glömmer man gärna. Till exempel Donald Trumps tal i sig. Inte någonstans i talet uppmanade han till någon form av uppvigling, våld eller dylikt. Tvärtom, han sa uttryckligen:

Jag vet att alla här snart kommer att marschera till Capitolium för att fredligt och patriotiskt göra era röster hörda.

För de som tvivlar, lyssna själva på talet nedan (som börjar 38.38 in i klippet):

Öppnade dörrarna

Samnytt skrev redan när det begav sig om de många underliga saker som inträffade den dagen. Till exempel filmsekvenser som visar hur polisen inte verkar göra något större motstånd och till och med öppnade barrikaderna för att underlätta för demonstranterna att komma in i byggnaden. Eller att flera av de mest framstående demonstranterna som tog sig in också har setts vid Black Lives Matter-demonstrationer.

Och minns ni Morgan Johanssons (S) påstående om att demonstranterna dödat en polis? Det visade sig också vara en lögn. Obduktionen av polisen Brian Sicknick visade att han dog en naturlig död genom slaganfall. Han hade heller inga yttre eller invärtes skador. Morgan Johansson har fortfarande kvar inlägget där han skrev lögnen.

I inlägget VIDEO: Här släpper polisen in i demonstranterna i parlamentet kan vi återigen se hur de släpps in i byggnaden och i en bild hur de till och med håller sig inom sidenrepen. En polis tog en selfie med en demonstrant. I en annan video ses en polis hålla dörren öppen för glada och icke-aggressiva demonstranter.

Stor polisstyrka

Det som hände den 6 januari var såklart inte önskvärt, och många av demonstranterna begick fel, orsakade skador på byggnaden och flera av dem dömdes också. Men det var inte heller en statskupp, en stormning eller initierat av Trump. Det var ett gäng demonstranter som blev insläppta av det amerikanska rättsväsendet.

Det är svårt att föreställa sig att detta hade kunnat hända om säkerhetsstyrkorna inte hade tillåtit det. Demonstrationen som hölls var ju känd. USA har till och med en egen speciell polis bara för att bevaka Kapitolium med tillhörande byggnader. Den kallas United States Capitol Police (USCP), har över 2 200 anställda och en årlig budget på motsvarande nästan 5 miljarder kronor.

Nyhetskanalen NewMax noterar samtidigt det motstridiga i att vänstern kallar det ”uppror” men att ingen av de 700 som väntar åtal har anklagats för något som är i närheten av det:

Oavsett vad så ska det som hände 6 januari naturligtvis inte få, eller kunna, hända. Men problemet är när vänstern sin vana trogen börja ljuga, förvränga och blåsa upp händelsen till något det inte var. Ta bara MSNBC som menade att det var värre än terrorattackerna den 11 september, som dödade 3 000 personer. Den enda som dog den 6 januari var en kvinna, en av demonstranterna dessutom, som blev skjuten av polis (som friades för det).

Allt detta görs såklart i propagandasyfte, med målet för vänstern att ta eller behålla den makt de så länge missbrukat.