LEDARE. Häromdagen skrev jag till försvar för Richard Jomshof, när han kritiserade orimliga domslut i dårhuset Sverige. Etablissemanget låtsas vara upprörda över detta, men det är som alltid bara mediala trick för att få igång ett drev. En av dem som trixar är sossen Ardalan Shekarabi, som högtravande svamlar om ”grundlagen, rättsstaten och vårt styrelseskick” när han kritiserar Jomshof. Problemet för Shekarabi är att han själv gör samma sak – alltså kritiserar domslut. Hyckleri är alltid underhållande.

Häromdagen skrev jag att ”Självklart ska en politiker kunna kritisera rättsväsendet”. För så är det. Det är en politikers främsta uppgift faktiskt, om denne anser något vara fel i rättsväsendet. Läs artikeln för en lite djupare analys av detta.

Men denna artikel handlar om sosse-hyckleriet, som är allestädes närvarande. Ardalan Shekarabi närmare bestämt. Han passade såklart på att spela ”räddaren i nöden” och gick på Twitter ut och slängde sig med de där värdeorden jag pratade om i min förra ledare: ”grundlagen, rättsstaten och vårt styrelseskick”.

Oj vad fin och ansvarstagande Shekarabi är. Han var dock inte lika ansvarstagande när han invandrade illegalt till Sverige eller fuskade med SSU:s medlemsantal. Han var inte heller lika högtravande och ansvarstagande när han själv gjorde exakt samma sak som han nu kritiserar Richard Jomshof för.

Shekarabi, när han dessutom var civilminister (!), kritiserade nämligen ett domslut, närmare bestämt Allra-rättegången. Han beskrev det som ”ett misslyckande för svenska staten” samt ”ett svek mot medborgarna”. Detta fick chefredaktören Johan Såthe på Realtid att reagera:

Snacka om att Shekarabi kastar sten i glashus.

”It’s okay when we do it”

Sossarna har en lång erfarenhet av att vara hycklare. De kritiserar andra men gör exakt samma sak själv. Det händer gång på gång på gång.

Ett sådant färskt exempel är när sossarna kritiserade Jomshof för att ha kritiserat SVT för att ha en reporter anställd som inte borde vara det:

Det ledde till påhittad indignation och upprördhet från vänsteretablissemanget. De gick igång, i likhet med försöket till drev nu mot Jomshof angående domslutet om korankravallerna. Samma sak när Jomshof kritiserade Anders Lindberg på Aftonbladet. Spelad indignation. Låtsas vara upprörda. Pratar om högst stående principer.

Men, såklart gör sossarna samma sak själv. Magdalena Andersson kritiserade svenska journalister och media (som ju regeringen har makt att påverka dessutom), vilket jag noterade i en tweet:

Även Stefan Löfven la sig i domslut när han hoppades på ”rejäla straff”.

Alltså: S låtsas vara arga på SD när SD kritiserar domslut, men S var före och kritiserade också domslut – dessutom i regeringsposition! S låtsas vara arga på SD när SD kritiserar SVT, men S kritiserar själv journalister och media för att de rapporterar ”fel”.

Denna typ av hyckleri finns det säkerligen en uppsjö av fler exempel på.

”It’s okey when we do it” – passande slogan för sosseriet.

Shekarabi är naturligtvis inget undantag.