LEDARE Det är upplyftande att ha rätt men tråkigt att få rätt när det innebär att det idiotiska Sverige återigen låtit politisk korrekthet förstöra ytterligare en organisation, dessutom en av landets viktigaste. Jag pratar såklart om polisen, vars utbildning kapats av vänstern för att bedriva politisk indoktrinering. Resultatet är vad jag varnade för och nu har en polis bekräftat detta.

Redan år 2012 oroades jag av utvecklingen inom polisutbildningen. Jag la då en motion till Sverige riksdag som krävde att de fysiska kraven vid antagning till polisutbildningen ska höjas för båda könen till männens tidigare nivå, att det tidigare provet i svenska vid antagning till polisutbildningen ska återinföras, att det tidigare kravet på skrivet högskoleprov vid antagning till polisutbildningen ska återinföras, samt att mindre kvalificerade aldrig får antas till polisutbildningen endast för att de är av ett visst kön eller har invandrarbakgrund.

Inget annat parti var såklart intresserat av det då. År 2013 la jag en utökad motion i samma anda, som även inkluderade brandkåren. Sedan år 2014, 2015 etc.

Vi hade en debatt år 2016 där jag kort hann beröra problemen med polisutbildningen. Då var det på tapeten att göra om polisutbildningen till en högskoleutbildning och jag kommenterade det i den ”aktuella debatten” som hölls om polisens situation (där kan också videon från debatten ses). Jag sa:


Vissa talar om högskoleutbildning som receptet för att göra polisyrket mer attraktivt, men jag tror att det bara kommer att förvärra situationen inom polisen. Vi behöver folk som vill och vågar vara ute och slita i detta hårda jobb. Det kommer att bli mycket, mycket värre i Sverige innan detta är över. Vi behöver inte folk i polisen som väntar sig något annat. Det är många inom polisen som vittnar om detta i dag.

2016 la jag ytterligare en motion. Där skrev jag bland annat:

Polisens rekrytering sker idag på annat än kvalitetsmässig basis. Att det sedan länge skett en etnisk och könsmässig kvoteringsdiskriminering vid antagningen till polisutbildningen är ingen hemlighet. Rikspolisstyrelsen har gång på gång vidtagit olika åtgärder för att göra poliskårens sammansättning mer politiskt korrekt. [..]

Resultatet i detta fall blir att en högkvalificerad poliskår som är en förutsättning för att lösa polisorganisationens problem, sänks till en lägre nivå. Ytterst är detta ett självmål i spelet mot de grova brottslingarna men även ett slag i ansiktet på alla våra duktiga poliser, vars yrke nu får sänkt status.

År 2017 la jag återigen en motion, där jag föreslog förändringar i utbildningen. Där poängterade jag att jag inte vill att utbildningen ska förläggas vid våra högskolor. Varför? Jo, därför att högskolorna i Sverige är väldigt vänster och anledningen till att sossarna tryckte så hårt för att få dit polisutbildningen, är för att vänstervrida polisen på lite längre sikt.

Jag satt också med i den parlamentariska utredning som behandlade frågan om att akademisera polisutbildningen och var där ensam om att motsätta mig den utvecklingen. I motionen skrev jag:

Jag anser därför att regeringen ska återkomma med en ny utredning om polisens framtida utbildning som tar sin utgångspunkt i att utbildningen inte ska akademiseras utan vara en uppdragsutbildning under en polishögskola, att kraven ska höjas för att bli antagen till utbildningen i motsats till de sänkta eller slopade krav som skett under åren, att alla former av kvotering eller kvoter för grupper som anses underrepresenterade ska avslutas samt att utbildningstiden ska kortas för med fokus på kärnverksamheten och det praktiska uppdraget.

Så varför skriver jag allt det här? Jo, för att mina farhågor, redovisade under ett decennium av riksdagsarbete, besannades.

Så här beskrevs Södertörns nya polisutbildning för snart åtta år sedan:

”Kan tänkas fabricera bevis”

Som Samnytt rapporterade om igår gick polisen Johan Siverland och varnade för vilka poliser vi idag får ut:

Vi kommer med nuvarande antagningskrav och rutiner att få poliser som saknar tillräckliga kunskaper för att ingripa korrekt. Som visat på ett beteende som gör att de gott och väl kan tänkas fabricera bevis och som kan utgöra en fara för sig själva och andra. Vi kommer att få poliser som jobbar under straffansvar med så låg begåvningsnivå att de inte skulle få göra värnplikten.  

Det var som sagt inte svårt att se. Och genom åren har vi också sett effekterna av det.

Samnytt avslöjade bakgrunden för poliskvinnan som knäböjde inför BLM-demonstranter. Hon har enligt egen utsaga ”sjukt svårt för vapen”. Vi avslöjade hur den från Irak invandrade polisaspiranten Bareq hatar ”äckliga SD-väljare” som han anser bör begå självmord: ”Får tycka vad man vill” menade han. När vi ringde polisutbildningen slängde de på luren för att sedan meddela att de inte vidtar några åtgärder. Gissa om en SD:are får rättvis behandling av honom.

I övrigt har vi skrivit en mängd artiklar om polisutbildningen och problemen där.

När nu en polis tar bladet från munnen bekräftar det bara vad som varit en öppen hemlighet, för de som vågat se den.

Rakt ner i avgrunden

Polisen Siverland säger det inte rakt ut, men tillåt mig göra en kvalificerad gissning: det är inte Pelle och Kalle det här handlar om. Vi har som sagt skrivit om det, förvisso i fall där åtgärder vidtogs, men hur många fall sker inte några åtgärder? Många, om man frågar Siverland.

En muslimsk kvinna sågs som säkerhetsrisk och sparkades förvisso men hur många andra finns det? I Tyskland skapade ”mångfaldsrekrytering” problem, såklart. En (inkvoterad?) kvinna läckte information till kriminella för att hon var blödig och ”ville visa medmänsklighet”.

I en tidigare artikel intervjuade vi poliser som gav svidande kritik:

– Låt oss koka ned det till en sak. Vi hade en lärare med bakgrund från SVT där hon sysslat med dockteater. Det är inget skämt, hon var med och bedömde oss utifrån hennes normer och värderingar i hur en polis ska uppträda när denne utför myndighetsarbetet. Detta utan att vare sig vara utbildad polis eller ha juridisk utbildning. Det tycker jag är ganska målande för hur politiskt korrekt utbildningen är, säger Sebastian.

I en text jag skrev i november 2018, med namnet ”Så går det när saker ska mångkulturaliseras”, varnade jag för vad som händer när man tar in fel folk, oavsett var – om det är ett land eller en myndighet:

Ett land eller en organisation utgörs av de människor som verkar däri. Fyller man en organisation, exempelvis SSU eller Socialdemokraterna, med somalier, irakier, afghaner eller vad det nu kan vara så blir SSU eller Socialdemokraterna somaliskt, irakiskt och afghanskt – med allt vad det för med sig.

Detsamma gäller såklart polisen. Som ett brev på posten skryter nu gängkriminella med deras ”kontakter” inom polisen. Häromdagen skrev Samnytt om det:

En i vissa kretsar välkänd gangster från klanen Ali Khan åtalas nu för en lång rad brott, däribland grov utpressning och människorov, efter att ha hotat att skjuta krögare och spränga deras restaurang i Göteborg. I samband med kidnappningen har klan-gangstern pistolhotat offren och sagt att han ”tillhör en stor familj” som har poliskontakter.

Vad vi bevittnar, på ännu ett område, är en tågkrasch i slow motion. Hur ytterligare en del av det tidigare så väl fungerande svenska samhället korrumperas, förvrids, fördärvas och förstörs. Med sjuklöverns goda minne. Inte ens Moderaterna motsatte sig förändringarna i polisutbildningen. Inte ens de stoppade kvoteringarna och den politiska korrektheten. De böjde sig för den.

Faran i utvecklingen hos polisen behöver jag väl inte ens kommentera i detalj. Men när den alltmer befolkas av klaner från långtbortistan, kriminella gäng, blödiga kvinnor, politiskt korrekta chefer eller genusvurmande snöflingor, då vet vi att vi är på väg rakt ner i avgrunden.

LÄS MER: POLISKÄLLA: Hijab-kvinna sparkas för ”inkompetens” – polisinstruktörer larmar om utbredda problem

LÄS MER: Ytterligare sänkta krav för att bli polis väntas

LÄS MER: Hijab-kvinna petades från polisutbildningen pga säkerhetsrisk – nu överklagas beslutet

LÄS MER: Mångfaldsrekrytering skapar problem i Tysklands polisutbildning

LÄS MER: Poliskvinna hade sex med häktad och läckte hemlig info: ”Vill visa medmänsklighet”

LÄS MER: Poliser talar ut om utvecklingen i Sverige: ”Det kommer bara bli värre”

LÄS MER: AVSLÖJAR: Knäböjande poliskvinnan nyexaminerad och ”har sjukt svårt för vapen”

LÄS MER: Polisaspirant Bareq hatar ”äckliga SD-väljare” som bör begå självmord: ”Får tycka vad man vill”