Rasmus Paludan grundade sommaren 2017 partiet Stram Kurs. Sedan dess har han blivit vida igenkänd i Danmark, inte minst på grund av hans provokativa torgmöten där han bland annat bränner exemplar av Koranen. Inför valet i Danmark 2019 var han näst mest igenkänd, efter dåvarande statsministern Lars Løkke Rasmussen.

Partiets politik går ut på att stänga gränserna och skicka ut en större mängd muslimer ur landet – vars religion inte ska respekteras som religion. Paludan anser att islam inte passar i västvärlden och att det inte finns ett enda exempel där fungerar harmoniskt.

I valet 2019 var han endast 7 000 röster från att komma in i danska Folketinget, Danmarks motsvarighet till Sveriges riksdag.

På grund av den hotbild som uppkommit av Paludans politiska engagemang tvingas han leva med en livvaktsstyrka från danska säkerhetstjänsten PET och i perioder leva i deras skyddsbostäder.

Är Paludan en provokatör eller politiker? Hör partiledaren berätta om sig själv, rådande utveckling och hans koranbränning i Malmö, i videoklippet nedan.

Torgmötet skulle ägt rum på Storatorget i Malmö 28/8 13.00 men polisen backade på grund av hot från muslimer. Läs mer om det här: Islamkritisk demonstration i Malmö stoppas – polisen kan inte garantera säkerheten

LÄS MER: Paludan ska dränka Koranen i grisblod och urin i Malmö

LÄS MER: Islamkritisk demonstration i Malmö flyttas igen – polisen befarar stenkastning

authorimage

Detta reportage skulle inte vara möjligt utan våra läsares donationer!

Vill du se fler reportage? Börja bli månadsgivare redan nu! Utan ert stöd kan vi inte fortsätta vårt arbete med att göra det som gammelmedia ignorerar.

Du kan ⚫ Swisha: 123 083 3350 ⚫ Fylla i formuläret nedan ?, eller ⚫ klicka HÄR för övriga alternativ

Tack på förhand!