ledare profilbild 1

Foto: Instagram/Polisen

Ledare

Ekeroth: ”Vi har skapat länder för att leva med likasinnade”

Publicerad 6/1/2023
Annons

LEDARE.Det är uppenbart, eller borde åtminstone vara det, att länder har skapats, medvetet eller omedvetet eller en blandning därav, för att lika folk ska kunna leva tillsammans. Europa har som bekant varit i krig med varandra under lång tid, mellan länder men även i viss utsträckning inom länderna. Men när väl etniskt homogena geografiska områden stabiliserats, och nationalstater upprättats, är det utan tvekan de mest stabila och fredliga konstruktioner. Senaste decenniernas massinvandring har destabilierat detta och effekten på vanligt folk blir allt mer uppenbart.

Läsare av Samnytt är såklart helt medvetna om det uppenbara i fördelen med homogena länder. Även till synes små skillnader i kultur, religion eller annat kan ge upphov till långvariga och djupa konflikter. Irland, Belgien, Jugoslavien och Spanien är bara några exempel där relativt små skillnader orsakar långa och ibland blodiga konflikter. Sunni mot shia, Rwanda eller Afrika i stort är andra internationella exempel.

I korthet – även små skillnader mellan folkgrupper kan leda till stora och blodiga konflikter. Tänk er då vad stora skillnader mellan europeiska folk och folk från Mellanöstern och Afrika orsakar.

Offentliga platser tas ifrån oss

Då kommer vi naturligtvis till Sverige. Jag, SD och Samnytt har under lång tid varnat för dessa konflikter. De värsta är givetvis mord, våldtäkt och andra sådana grova fysiska attacker mot andra, men mer utbredda problem är stöld, hot, misshandel, inbrott, rån. Men utöver detta har vi ännu mer vanligt förekommande problem när den allmänt hotfulla stämningen som många svenskar får erfara på offentliga platser där aggressiva invandrargrupper från Mellanöstern och Afrika domderar, dominerar och kontrollerar platser.

Häromdagen visade Samnytt ett av många sådana exempel när ”Burger King-turken” domderade en svensk på Burger King. I det fallet blev det en ringa misshandel genom örfilen som invandraren tyckte sig ha rätt att utdela mot en svensk i hans eget land. Men det är givetvis en droppe i havet. Arabernas attack mot fredliga demonstranter i Göteborg är ett annat exempel.

Samnytt har tidigare i en rad dokumentärer synliggjort detta ”tysta” våldet, det ”tysta” förtrycket. Där en svensk mamma och hennes son i deras före detta svenska område nu blir förtryckta, mobbade, hotade och misshandlade. Där svenskar som tidigare hade sitt ”vattenhål”, bokstavligen, tagits ifrån dem av invandrare som nu dominerar badplatsen. Som i Kil där invandrare terroriserade svenskar. Eller mycket annat. När svenskarnas offentliga platser tas ifrån dem.

Vi är inte lika

Det har länge i Sverige varit en dominerande tanke att passerar du vår gräns, åker tunnelbana och får ett jobb som grönsakshackare i en kebabkiosk, där är du lika svensk som Astrid Lindgren. Ärligt talat är det fortfarande en rådande tanke i detta arma land. Men vi är inte lika och det är bedrägligt att tro att en person är svensk på grund sådana av ytliga attribut.

Dessa skillnader syns när man skrapar lite på ytan. Sjuklövern tror kanske att Alibaba, Muhammed och Fatima är svenskar när de passerade gränsen och fick ett jobb – då är ”integrerade” – men som vi ser hela tiden lyser deras djupare värderingar igenom när det kommer till kritan.

Det kan handla om ”integrerade” som jobbar på Migrationsverket, där de, sin kultur och klan trogen, blir korrupta gentemot sitt folk och klan och delar ut eller säljer uppehållstillstånd. Detta eftersom deras kultur är vana vid korruption och deras värderingar ser inte felet med det, eller ens de långsiktiga katastrofala konsekvenserna av sådant agerande. Det gör däremot en svensk, i alla fall i långt högre grad.

Vi har sett det när Säpo kvoterade in invandrare, som sedan blev spioner. Vi ser det när vårt naiva samhälle försöker mobilisera invandrare som ska integrera andra invandrare i exempelvis fritidsgårdar, trygghetsvärdar eller annat. Det brukar ofta sluta i pannkaka. Vi såg ”integrerade” invandrare jobba som advokater, som i samhällets ögon är praktexempel på lyckad integration men som såklart slutade med att de blev, eller var, en del av gängen i landet.

I allt från det lilla till det stora är det så att dessa invandrargrupper kan ha en polerad yta men under den genomsyrar deras kultur, bakgrund och mentalitet dem alltjämt. Det finns såklart många undantag med lyckad assimilation men generellt sett är det tyvärr inte så.

Präglade av Bullerbyn

Nationen Sverige formades till slut, efter tumult och krig med andra folk i vår närhet, till den etniskt homogena nation som gick från stor fattigdom till att bli ett av de mest fredliga, rika och framgångsrika länderna i världen som folk såg med avund på. Våra lagar formades anpassade till denna ”Bullerby” som Sverige faktiskt var tills för cirka 40 år sedan när massinvandringen började.

Det arvet lever vi med än idag. Det är därför våra lagar fortfarande har stora doser av naivitet, av Kling och Klang-poliser och Kling och Klang-lagar. Det är därför våra bidragssystem som inte klarar av att hantera roffar-mentaliteten som finns i andra kulturer. Det är därför vi inte har murar och taggtråd runt vissa av våra fängelser. Det är därför vi gång på gång läser i nyheterna om bisarra lagar som är extremt naiva, om bisarra ageranden från de som förvaltar våra myndigheter.

Eftersom vårt samhälle, om än i stor förändring på grund av invandringen, fortfarande släpar med arvet, både i form av lagar, mentalitet och kultur, efter det som var ett paradis på jorden.

Leva med lika

Poängen med denna något spretiga text är att människor inte är anpassade för att leva med olika. Som jag tidigare skrev så flockas svenskar på sina semestrar till etniskt homogena svenska områden. Anledningen är enkel: lika barn leka bäst. Man söker sig till sina egna, till det fredliga, gemytliga och gemensamma när svenskar samlas.

Som Jens Ganman också skrev nyligen när han besökte en festival som besöktes i princip bara av svenskar:

Alla jag möter är trevliga, även de störiga fyllesvinen. Trots kaoset råder en avslappnad stämning och jag känner hur jag blir… glad. Tamejfan.

Gröna Lund-gate, Burger King-turken eller för den delen skräniga invandrare som hyllar sitt eget land och förnedrar Sverige under deras studentfirande är bara några nedslag i hur det är att leva med olika. Forskning visar att ingen gillar olika. Flyttmönster och segregation visar samma sak.

Det är därför nationalstater en gång i tiden utformades. Det blev naturligt att lika hamnade med lika. Det blir fredligare, gemytligare och mer framgångsrikt.

Så länge vi har mångkultur och mångfald så kommer det offentliga utrymmet, svenskarnas eget land, att allt mer tas ifrån dem. Frågan är bara hur länge svenskarna kommer acceptera detta.

Kent Ekeroth
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons