Tidigt på måndagsmorgonen meddelade Argentinas centralbank att de ytterligare sänker taket för hur många amerikanska dollar invånarna kan köpa. Detta på grund av ökad oro över utflödet av valutareserver efter skiftet på presidentposten i söndagens val.

Landet har under en längre tid kämpat oro på marknaden. Den ekonomiska osäkerheten i landet ökar nu ytterligare efter att den konservative presidenten Mauricio Macri, på söndagen förlorade mot den mer vänstersinnade kandidaten Alberto Fernandez från peronisterna.

Försäljningen av den lokala peso-valutan, men även aktier och obligationer har accelererat. Tidigare har det skarpa fallet för den argentinska peson fått nu avgående president Macris administration att införa kapitalkontroller för att skydda valutan, bland annat ett tak för dollarköp.

Trots detta har de utländska reserverna ändå sjunkit med över 20 miljarder dollar sedan primärvalet, rapporterar Reuters. Och nu införs alltså än hårdare restriktioner för köp av amerikansk valuta till endast 120-200 dollar i månaden.