I samband med att den franska satirtidningen nyligen återpublicerade Muhammedkarikatyrerna visade en lärare i en invandrartät Parisförort bilder från Pakistan där en mobb satte eld på en fransk flagga. Detta fick eleverna, som varit rasande över tidningens beslut, att jubla.

I början av september meddelade Charlie Hebdo att man fem år efter massakern på dåvarande redaktionen beslutat att återpublicera Muhammedkarikatyrerna. I Parisförorten Seine-Saint-Denis blev Jean-Baptiste Jordas gymnasieelever rasande och började genast att förolämpa tidningen då de fick se bilderna. Vissa ska också ha sagt att de vill kriminalisera blasfemi.

– De exploderade, säger Jorda till fransk media.

LÄS ÄVEN: Terrormördade Samuel Paty tilldelas franska Hederslegionen

När Jorda visade eleverna en video från Pakistan där man satte eld på den franska flaggan hade han hoppats på att det skulle få eleverna att tänka till – i stället ställde de sig upp och applåderade.

Enligt läraren kan eleverna inte förstå varför kritik av profeten är tillåten men inte att hävda att Förintelsen inte inträffade.

Satirtidningen Charlie Hebdo betraktar man som den av ”extremhögern” och ser alla medel som tillåtna, inklusive våld. Att utmana denna bild är enligt eleverna att ställa sig på ”rasisternas” sida.