Under en debatt uttryckte Musk förvåning över att vissa länder vänt sig bort från kärnkraften som han menar det i stället borde byggas mer av.

Entreprenören Elon Musk, vd för Tesla och SpaceX, deltog under Italian Tech Week i en debatt där han tillsammans med John Elkann, ordförande för Ferrari, såg positivt på framtiden för bland annat utforskning av rymden, artificiell intelligens och kärnkraft.

Musk sade sig vara förvånad över att vissa länder under den senaste tiden valt bort kärnkraften som han betecknar som ”rätt säkert” och uppmanade samtidigt världen att bygga fler kärnkraftverk, eller åtminstone inte stänga ned dem – och fick medhåll av Elkann.

LÄS ÄVEN: Sverige hånas av Forbes: ”Ger efter för dumhet”

– Vi ser hur energipriserna bara stiger – gas, kol, uran – allt går upp. Kärnkraft är en lösning som finns, det är en som vi känner till, en som är säker och en som vi borde absolut utvecklas starkt, sa Elkann.

Båda ser solkraft som den mest optimala lösningen men tror starkt på kärnkraft som provisorisk lösning.

Att priserna på uran går upp för att länder som Kina och Indien satsar på kärnkraft menar Elkann ”är en stark indikation på vad vi också borde göra”.