Syraattack

Mirror skriver att 73 procent av syraattackerna sker i London. Foto: Faksimil Facebook.

Utrikes

Kraftig ökning av syraattacker i England – yngsta offret en elvaåring

Publicerad 1/8/2019
Annons

Den världsberömda universitetsstaden Cambridge i Storbritannien uppmärksammas nu för annat än studier. Landskapet Cambridgeshire är en av platserna i landet varifrån en kraftig ökning av syraattacker rapporteras. Bland offren under 2018 finns en elvaåring och en 72-årig pensionär.

Mellan januari år 2015 och fram till maj 2018 rapporterades totalt 2 602 syraattacker i Storbritannien, det vill säga omkring 15 syraattacker per vecka eller drygt två attacker om dagen. För att sätta siffran i jämförelse inträffade det mellan år 2007 och 2011 endast 100 fall av syraattacker, rapporterade Mirror i augusti.

LÄS ÄVEN: BBC ger sminktips till kvinnor som utsatts för syraattacker

I landskapet Cambridgeshire i Östra England, känt för sitt anrika universitet i Cambridge visar ny statistik att antalet syraattacker är på uppgång. Mellan januari och maj år 2018 rapporterades nio fall. Det yngsta offret är endast 11 år gammal medan det äldsta är en 72-årig pensionär.

Den brittiska tidningen Mirror skriver att hela 73 procent av syraattackerna under de senaste tre åren har rapporterats i huvudstaden London.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons