L-riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl, som utreds för eventuellt omfattande fusk med bidrag för sitt boende i Stockholm, har av partiledningen uppmanats att avgå. Via sociala medier meddelar hon att hon inte tänker hörsamma den uppmaningen men att hon tar time-out från riksdagsarbetet. Hon lovar även betala tillbaka 300 000 av de pengar hon plockat ut av riksdagen för bostaden.

Som Samhällsnytt tidigare berättat har Emma Carlsson Löfdahl till riksdagen hävdat att hon betalar 13 000 kr i månaden i hyra för en bostadsrätt som hennes man äger och som han betalar 2 500 kronor för i månadsavgift. Riktigheten i dessa uppgifter har ifrågasatts och åklagare tittar just nu på ärendet för att avgöra om förundersökning om brott ska inledas.

Liberalernas partiledning uppmanade på fredagen Carlsson Löfdahl att ställa sin riksdagsplats till förfogande. Den uppmaningen har hon meddelat att hon i nuläget inte kommer att följa med hänvisning till att hon ”inte tänker låta sig dömas av något mediedrev”. Hon uppger att hon kommer att ta ställning till avgångskravet igen om åklagaren bedömer att det hon gjort är brottsligt.

LÄS MER: L-riksdagsledamot utreds för fusk med bostadsersättning – tagit ut över 400 tusen skattekronor

Carlsson Löfdahl meddelar att hon i stället tills vidare tar time-out från riksdagsarbetet – dock med full lön. Hon skriver också att hon ämnar betala tillbaka 300 000 kronor av de pengar hon fått utbetalda för bostaden – det belopp som överstiger månadsavgiften på 2 500 kronor för lägenheten.

Carlsson Löfdahl meddelar vidare att hon nu gör sig oanträffbar för media: ”Just nu behöver jag lugn och ro, både för kropp och själ. Jag kommer att stänga av telefonen de närmaste dagarna.”