Emmas katt Jarvis kom nyligen hem från en promenadrunda i kvarteret men den här gången var han allvarligt skadad. Det blev ilfärd till djursjukhuset för operation. Veterinärens bedömning är att katten har blivit misshandlad genom sparkas i buken.

Det var i förra veckan som katten Jarvis hade varit ute på sin vanliga promenad i bostadsområdet Stenbacken i Kristinehamn i Värmlands län. Den 20-åriga kattägaren Emma Acklund reagerade på att katten var ute längre än vanligt och när han väl kom hem rörde han sig konstigt och skrek, rapporterar Expressen.

Emma undersökte Jarvis och upptäckte en knöl vid magen. Hon misstänkte till en början att katten möjligtvis hade blivit påkörd och kontaktade därför djursjukhuset som bad henne komma till akutmottagningen. Där tog veterinären beslut om att opera katten.

– Buken hade gått sönder. Han hade fått ett bukbråck men som tur var hade de inre organen inte tagit skada, säger Emma Acklund.

LÄS ÄVEN: Katter får svansen avskuren runt om i landet

Misshandlad
Enligt veterinärens bedömning handlar det inte om en trafikolycka utan istället om en misshandel där någon har sparkat sönder buken på katten. När Emma fick höra det var det inte första gången. Tidigare har hon hört om andra katter som blivit skadade i bostadsområdet.

– Det är jättesvårt att förstå hur man kan ge sig på ett oskyldigt djur. Det är obegripligt, säger Emma.

LÄS ÄVEN: Hästar blev våldtagna – Polisen: ”Känsligt – vill inte kommentera

Vågar inte släppa ut
Efter händelsen är Emma osäker på om hon vågar släppa ut Jarvis. Hon beskriver att det är oerhört jobbigt eftersom han är en utekatt och vill ut men hon är rädd att någon ska skada honom igen. Händelsen har polisanmälts men bevis som kan binda någon gärningsperson vid brottet saknas. Emma vill uppmärksamma händelsen ifall att det inkommer fler anmälningar om djurplågeri.

”Släpp inte ut era katter – ingen går säker”
I sociala medier möter nyheten många ilskna reaktioner och konstateranden om att det är en ny sorts samhälle i Sverige idag. En person skriver ”släpp inte ut era katter… ingen går säker i dagens Sverige”.


Kastar iväg katt
Tidigare har Samhällsnytt i våra sociala mediekanaler uppmärksammat ett djurplågeri där en person lockar till sig en katt och kelar med den, för att sedan greppa katten i svansen och kasta iväg den.

https://www.instagram.com/p/BsC2lvZgkP5/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS ÄVEN: Knarksmugglare plågade hund till döds