På onsdagskvällen avlossades flera skott i närheten av tunnelbanestationen i Skärholmen centrum. I samband med att en man sköts ihjäl ska även en förbipasserande ha träffats.

Klockan var strax efter 20 då polisen larmades. Offret, i 30-årsåldern, avled efter att ha förts till sjukhus. I närheten finns även en bingohall som också träffades av skott men ingen där skadades.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Skjuter med automatvapen i flerfamiljshus

Skadad blev dock en man i 55-årsåldern som befann sig ett 50-tal meter från det mördade offret. Han larmade själv polisen och fördes till sjukhus.

– Vår bild är att den yngre mannen inte träffats av misstag. Vad gäller den äldre mannen har vi en annan bild av vad som inträffat, men det går inte att säga säkert, säger polisens presstalesperson Danel Wikdahl till statstelevisionen.

Ingen gripen

Polisen utesluter inte att flera gärningspersoner kan ha varit inblandade i skjutningen.

– Vittnen har ringt in och hört smällar och man har sett personer röra sig i olika riktningar. Nu gäller det för oss att bena ut bland uppgifterna vem eller vilka av de iakttagna som kan vara gärningsmän, säger Wikdahl.

På torsdagsmorgonen var ännu ingen misstänkt gripen och polisen kan inte nuläget heller inte säga om de två brottsoffren har en relation till varandra.

LÄS ÄVEN: Män med utländsk bakgrund grovt överrepresenterade i skjutningar