Bild: Google Maps

Bild: Google Maps

Inrikes

En död fyra skadade i slagsmål i Helsingborg

Publicerad 3/7/2018
Annons

En man dödades och ytterligare fyra skadades i ett slagsmål i Helsingborg under tisdagskvällen, skriver polisen på sin hemsida. En man född 1999 har gripits och anhållits av åklagare misstänkt för mord.

Det är vid halv nio-tiden på kvällen som polisen får larm från stadsdelen Drottninghög i Helsingborg. En man i 20-årsåldern är skadad och får föras med ambulans till sjukhus för vård. Enligt uppgift har flera personer lämnat platsen och polisen får veta att det varit någon form av bråk.

Polisen letar igenom området med bland annat hundpatruller och ytterligare skadade män hittas både i närområdet och på sjukhuset dit de sökt sig för vård. Man misstänker att de skadade personerna har skadats i samma bråk.

Sammanlagt är det fem personer som skadats i bråket varav en avlidit. Den avlidne mannens anhöriga har underrättats om dödsfallet. De övriga fyra har skärskador men är inte lika allvarligt skadade.

– De har fått lämna sjukhuset flera av dessa, så det är inte den nivån på skador, berättar Åsa Emanuelsson på polisen i Helsingborg för Samhällsnytt.

En man vårdas fortfarande på sjukhus för skador som inte bedöms som livshotande. Alla inblandade uppges vara män som är mellan 18 och 21 år gamla. Polisen rubricerar händelsen som mord och mordförsök.

En anhållen

Flera personer hämtades under natten in för förhör och under morgonen meddelade polisens vakthavande beväl Magnus Lefèvre att en man gripits och numera är anhållen misstänkt för mord. Det rör sig om en man född 1999. Ingen mer än han har gripits misstänkt för brott.

– Jag har inte fått någon information om ändring i antalet frihetsberövade, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen vill inte lämna några detaljer om den gripne mannen eller berätta om han är känd av polisen sedan tidigare. Man vill heller inte säga något om motivet till det våldsamma bråket.

– När vi samlat ihop vittnesmål, teknisk utredning och det vi får fram i förhör så får utredningen visa vad som har orsakat det här bråket. Det är inga detaljer vi går in på nu, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen spärrade under måndagskvällen av flera misstänkta brottsplatser vid Blåkullagatan och Grönkullagatan i Drottninghög. Men det var inte bara där polisen spärrade av, även sjukhuset i Helsingborg spärrades av efter storslagsmålet.

– Det är en ren rutinmässig åtgärd man har för att säkerställa att allmänheten kan söka vård och personalen kan arbeta säkert, förklarar Åsa Emanuelsson.

– Så det är inget konstigt, det är helt normalt.

”Inte bra”

Sven Holgersson är lokalpolisområdeschef i Helsingborg. Han är bekymrad över utvecklingen i staden.

– Det är bara att konstatera att vi har mycket ungdomar som springer runt med knivar idag. Det har ökat, säger han till Samhällsnytt.

– Vi har ett par mord nu i Helsingborg, ett på Västra Hamngatan och mordförsök i skola och nu detta. Så det är inte bra.

Holgersson undviker våra frågor om gärningsmännens bakgrund och vill inte svara på om det rör sig om så kallade ensamkommande flyktingbarn eller andra invandrargrupperingar.

– Rent allmänt kan jag säga att vi har bekymmer med ensamkommande flyktingbarn och ungdomar i olika gäng som retar upp sig på varandra, säger han.

– När du och jag var små så slogs man på skolgården, idag använder man knivar eller skjutvapen. De är ganska lättkränkta och lättstötta idag kan jag tycka.

Just nu sitter sexton personer häktade i Helsingborg för grövre brottslighet. Många av dem har häktats med stöd i den nya vapenlagstiftningen.

– Den har hjälpt oss mycket. Innan tog man bara vapnen så släppte man ut dem, nu får de sitta häktade ett antal veckor. Det gör att det blir lite lugnare på stan, även om det inte var det just inatt, säger Sven Holgersson.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons