Faksimil Twitter

Utrikes

En död och fem skadade i knivattack i Vancouver, Kanada

Publicerad 3/28/2021
Annons

En man I 20-årsåldern har gripits efter att ha knivhuggit minst sju personer i Vancouver, Kanada. En kvinna avled och sex personer fördes till sjukhus med ambulans. Attackerna skedde i och utanför ett bibliotek i Lynn Valley i stadsdelen North Vancouver.

– Jag såg kniven. Den var väldigt stor, det var ingen vanlig kniv, säger ett ögonvittne till CBC News.

Gärningsmannen är känd sedan tidigare av polisen och har tidigare dömts för brott, uppger Vancouver Sun. Händelsen påminner om blodbadet i Vetlanda i början av månaden, där afghanen Tamim Sultani brutalt attackerade och knivhögg sju personer. Motivet uppges än så länge vara okänt.

LÄS ÄVEN: Terrorn i Vetlanda är bara början

Gärningsmannen högg sig själv innan han greps

– Den självklara frågan är varför detta hände. Vi vet vem han är, vad han gjort och när det skedde. Nu ska vi ta reda på varför, säger Frank Jang vid Vanocuverpolisen.

I sociala medier florerar videoupptagningar från gripandet. Gärnmingsmannen hugger sig själv och övermannas därefter av ett flertal poliser. Mannen uppges ha plåstrats om av ambulanspersonal på plats innan han fördes bort av polisen. Polisen vill inte uttala sig om mannens skador.

Attackerna skedde strax innan klockan två på lördagseftermiddagen, lokal tid.

LÄS ÄVEN: Knivattacker i London – En död och 10 skadade

”högg och jagade nya offer”

– Vi körde längs Lynn Valley Road och såg en kvinna, med en liten pojke, hon var knivhuggen flera gånger och blödde kraftigt. Hon sa att någon sprang längs gatan och högg ner folk på måfå, bara högg och jagade nya offer. Vi såg även en 25-årig kvinna som huggits flera gånger i ansiktet, berättar vittnet Steve Mossop för Global News.

Mossop berättar att han sett åtminstone sex offer för dådet. Sammanlagt anlände 11 ambulanser anlände till platsen.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
853Ökad russofobi i spåren av Ukrainakriget – ortodoxa kristna nekas handla
Annons