West Midlands-polisen bekräftar att en man avlidit och minst sju andra skadats, varav två allvarligt. Polis tillkallades strax efter 12:30, natten till söndag, efter rapporter om att en knivhuggning skett utanför en nattklubb i Birminghams så kallade gay village. Totalt rör det sig om fyra separata attacker under en tvåtimmars period.

– Vi tror att händelserna, som ägde rum mellan kl. 12.30 och 02.20, är sammankopplade och gör allt vi kan för att hitta den skyldige, uppgav polisen till Daily Star.

Polisen har utlyst en så kallad ”särskild händelse”. Flera områden är avspärrade i stadens centrum, bland andra Livery Street, Irving Street och Hurst Street. I sociala medier ifrågasätts hur knivattackerna kunde fortgå i hela två timmar efter att polis anlänt till en så begränsad yta, utan att lyckas gripa någon gärningsman.

Polisen letar efter en manlig gärningsman men har inte gått ut med något signalement. Polischef Steve Graham hävdar att det inte finns något som tyder på att knivattackerna är ”motiverade av hat” eller är relaterade till terror. Stadens borgmästare, Andy Street, har på Twitter uppmanat invånarna att inte spekulera i vad som kan ha inträffat.

Uppgifter om skottlossning

I sociala medier vittnar flera om att de även hört skottlossning. LBC har också publicerat en filmsekvens där en man med vapen, tidigt under söndagsmorgonen, grips av tungt beväpnade poliser. Polisen har dock senare gått ut med att ingen skottlossning rapporterats och att mannen som arresterades inte har med nattens händelser att göra.

LÄS ÄVEN: Våldsam släktfejd ute på öppen gata – omkring 30 personer slogs

Kvällen var ”mångkulturell”

Cara Curran, som arbetar som promotor för några av klubbarna i området, berättar för BBC att fler och fler slagsmål utbröt utanför klubbarna. Hon beskriver det som ”en grupp pojkar mot en annan grupp pojkar” och säger att kvällen var ”mångkulturell”, något hon hävdar är ovanligt. Vanligen är klubbpubliken mer segregerad menar hon och konstaterar att olika folkgrupper och kulturer vanligen föredrar att hålla sig till olika klubbar.

Tidigare i år rapporterade BBC att ”HBTQ-personer aldrig tidigare känt sig så utsatta i Birmingham”. Detta sedan hundratals muslimer demonstrerat I Birminghams ”gay village”. Muslimernas protester balanserade på gränsen till hatbrott, uppgav polisen i slutet av mars till BBC.

authorimage