polis dödsskjutning malmö 17-11-30
Inrikes

En person anhållen efter dödsskjutning i Malmö

Publicerad 12/1/2017
Annons

➤ Strax före halv tio på torsdagskvällen sköts en 20-årig man ihjäl på Eriksfältsgatan i Södra Malmö i samband med en gängkriminell uppgörelse. En 22-årig man ådrog sig livshotande skador och vårdas på sjukhus. Natten mot fredagen anhölls en 28-årig man som misstänkt gärningsman.

Båda offren är sedan tidigare välkända av polisen från gängkriminella miljöer. Den döde 20-åringen var så sent som i somras inblandad i en annan skottväxling som han i motsats till nu klarade sig levande ur. Männens härkomst uppges inte.

En 28-årig man anhölls under natten mot fredagen misstänkt för mord och försök till mord. Uppgift saknas om huruvida också den anhållne mannen är känd av polisen sedan tidigare. Hans härkomst uppges inte.

Torsdagskvällens skjutning var den sjunde med dödlig utgång bara i år. Utöver dessa har ett polisen i Malmö haft att utreda ett stort antal skjutningar med allvarligare och lättare personskador.

Det stora flertalet av skjutningarna i Malmö kan enligt polisen hänföras till de gängkriminella miljöer som vuxit fram i stadens så kallade ’utsatta områden’. Såväl gärningspersoner som offer har till helt övervägande del första eller andra generationens utomvästlig invandrarbakgrund

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1067”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons